ezt az elemzést olvassatok ami tényeket mutatja be, mi ment a kereskedelemben az elmúlt években. És gondoljatok végig mi történik most ennek a felgyorsulása.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyszer biztosan így lesz…A petro dollár kinyirásaért megy most a játék.
Ne az elmúlt egy hetet nézd ez egy régi beidegződés gyorsan meg fog fordulni! ez egy nagy folyamat, hamarosan jön a kijozanodas.dollár gyengülés…hol?esett az EUR a dollárral szemben mint a kő…
Ha elég sokáig megy a cirkusz még paritás is lehet.
Bond piacon a hozam ugrott.
3-8 hónap kockázatot árazott a piac a héten.eddig.
Csakhogy most extrém erős az inflációs nyomás ott is! Éppen a dollárral van nagy baj, mert felhígult! A nagy beerősödés után jön majd a feketeleves.Pont forditva:
A dollár biztonsági menedék funkciót tölt be,válságok,háborúk esetén az amerikai államkötvények keresettek lesznek.
Ezeket dollárban lehet megvásárolni,tehát a befektetőnek el kell adni a külföldi devizát és dollárt kell vennie.Ez pedig a dollár árfolyamát erősíti.
Hétfőn kérdezd meg bármelyik magyar pénzváltót hogy mibe mentik az emberek a megtakaritásaikat,a világ első számú menekülővalautája a dollár,sok egyéb mellett.
Igen, SWIFT se egy év alatt épült fel..Az oroszok? Egyelőre nem ez a szitu, kizárják őket.
Sztem ilyen nem lesz, mert Kína a világ legnagyobb exportáló országa, nem érdeke kilépni. Lábon lőnék magukat. Visszaesne a gazdasági növekedésük, az eletszínvonal emelkedés, ami a kínai komcsi rendszer társadalmi elfogadottságának alapja.
11.000 SWIFTes bank vs. 300 bank a kínai rendszeren. Ez rohadtul aránytalan. Fokozatosan nőhet Kína súlya, de egyik napról a másikra a erősorrend nem valtozik meg. Ahogy az albán hadsereg sem übereli a németet, bárki bármit csinál. A pénzügyi rendszer jelenleg ennyire egyensúlytalan
Ja, ez a cirkusz ami most folyik ez is irreális.Ez teljesen irreális….
Hát jó nagy folyamat.Ne az elmúlt egy hetet nézd ez egy régi beidegződés gyorsan meg fog fordulni! ez egy nagy folyamat, hamarosan jön a kijozanodas.
Sajnálom, ha nem tetszett a válasz.Ja, ez a cirkusz ami most folyik ez is irreális.
Igen kellet volna neki két évtized, de az oroszok és a kínaiak most felgyorsította. A hülye nyugatiak pedig bele asztal a csapdába. Ez a háború egy fedett akció csak az igazi háború első fejezete. Szerintem !Hát jó nagy folyamat.
Kell hozza még legalább két évtized. S persze az amcsik ludas olvasnak közben.
Persze egy jó kis atomháború felülírna.
Elnézésed kérem, de nem igazán értem amit mondani szeretnél.Igen kellet volna neki két évtized, de az oroszok és a kínaiak most felgyorsította. A hülye nyugatiak pedig bele asztal a csapdába. Ez a háború egy fedett akció csak az igazi háború első fejezete. Szerintem !
Nem mondtam hogy nem tetszett, válaszoltam, tényt közöltem. Ha már így belekezdtek ebbe a háborùba akkor lehet hogy sok mindenre képesek, szarrá lesznek szankciózva , lehet vissza akarnak vágni úgy ahogy tudnak. Mondjuk mint mondottam a világ pénzügyi dolgai nem az erösségem, lehet hogy mindez teljesen elképzelhetetlen.Sajnálom, ha nem tetszett a válasz.
De ez szubjektív probléma.
A petro dollár kinyirásaért megy most a játék.
A kínai amerikai haborura gondoltam.Elnézésed kérem, de nem igazán értem amit mondani szeretnél.
A béke sokkal gazdaságosabb.A kínai amerikai haborura gondoltam.
Sajnálom. Be kell valljam túl éles nekem ez a cikkázás, s parttalan.Ez így van amíg nincs gazdasági haboru. És most ez van Kína és az USA között. Az USA a jólétet a petro dollárból finanszírozta, ezt fogjak most széttörni. Azért írtam, hogy milyen ostobák voltak a nyugati vezetők, hogy egy ilyen semmirese való országért saját magukat szívatták meg és felgyorsítják a dollár kinyirasat. Stagfláció lesz a nyugati világba extrém rossz esetbe hiperinflacio.
Sajnálom, hogy nem tudtam világosan leírni. Ezért is raktam be a cikket alapnak és abból már nem nehéz levezetni, hogy mi történik.Sajnálom. Be kell valljam túl éles nekem ez a cikkázás, s parttalan.
Ha interdiszciplináris megközelítést választom akkor se tudom követni, így nem tudok partnered lenni.
SilvioD nagyon jól összeszedte mit érdemes kb ebben a témában szombat este itt elmondani.Nem mondtam hogy nem tetszett, válaszoltam, tényt közöltem. Ha már így belekezdtek ebbe a háborùba akkor lehet hogy sok mindenre képesek, szarrá lesznek szankciózva , lehet vissza akarnak vágni úgy ahogy tudnak. Mondjuk mint mondottam a világ pénzügyi dolgai nem az erösségem, lehet hogy mindez teljesen elképzelhetetlen.
Egészen más forrásokból, más terjedelemben tájékozódom, s egészen más céllal, ha gazdasági kérdések merülnek fel bennem.Sajnálom, hogy nem tudtam világosan leírni. Ezért is raktam be a cikket alapnak és abból már nem nehéz levezetni, hogy mi történik.