"
- a kapott pénz mellé oda kell tenni önrészt is. Ez különösen a következő pont miatt érdekes (fájó) ...
- a kapott pénz nem szabadon elkölthető"
Most csak röviden tudok válaszolni, de ez biza így van. Én már évek óta mondom ezt. A helyzet az hogy horvátok szlovákok románok lényegében pont e okokból sokkal kevesebb eu-s pénzt hívnak le mint magyarország.
Ezt ki tudnám bontani de látom érti.
A másik a ner nem rendszerhiba a eu-n belül.
JÓ REGGELT.
A balfék oldal meg magyarba 10+ éve ennek az ellenkezőjével kampányol. Eredménye 0. Mozgósító ereje 0.
Mert valóságtartalma 0.
/nem tolnám el a témát belpolba tehát erről ennyit/
És visszatérve e 1-es pontra e államok mindenkori ellenzékei meg evvel támadják a kurmányaikat hogy pl. a horvátok csak a ejus pénz 50%át híjják le bezzeg majd ők.../na jó ez van a eu paralamenti választásokkor a szomszéd államokban/
Tehát ezzel arra is utalok hogy a térségben nincs valódi politikai alternatíva a valós rendszerszintű kérdésekre.
Aztán + ahogy írta én a jelenleg állapotból indultam ki.
Mert ha váltani akarna bárki akkor ebből kell kiindulnia és nem a mi lett volna ha 20 + éve máshogy döntenek euró ügyben...
Téves magyar méretben a nemzetállami vacakolás is amit itt nagyon magyarok tolni akarnak.
Már a 40 éve is az volt pl. a magyar gazdaság egyik fő problémája, a lépték.
Igen egy lengyel vagy ukrán gazdasághoz képest is...
Itt régió központi szerepre a lengyeleknek ukránoknak van esélyük esetleg befuthat még románia ha igazak lesznek a e cikkben szereplők
https://index.hu/kulfold/2022/04/18/putyin-tovabbmehet/
/és akkor lengyelek kiesnek nagy valószínűséggel