Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hogyan gyengülhetett közel harmadával a forint a dollárhoz képest egy év alatt? Véletlen ránéztem, brutális.
Más regionális fizetőeszközöknél (CZK, PZL, RON) nem romlott ekkorát az árfolyam...Ukrajna itt van és nem ott.
Egyébként egyet értek veled... Azoknak az országoknak a fizetőeszköze értékelődött le Európában, akik vonakodnak a ruszkik ellen szervezett demokratikus koalíció döntéseitől...Ukrajna itt van és nem ott.
Magyarország jobbaqn teljesít. Itt még a szúnyogok is nagyobbak, meg az infláció is. Bezzeg a horvátok bevállalták az Eurót is, és ezzel a forever EU tagságot.Más regionális fizetőeszközöknél (CZK, PZL, RON) nem romlott ekkorát az árfolyam...
Igen, például a románoknál is csak 18% volt a max kilengés... Látszik, hogy az ukrán válságnál volt a nagy romlás, de azért pl. a lengyelek jóval nagyobbat szoptak a menekültekkel. Bezzegrománia pedig lényegesen jobban áll.Más regionális fizetőeszközöknél (CZK, PZL, RON) nem romlott ekkorát az árfolyam...
Beárazott hosszú háború és orosz szankciók, no meg a pocsék külker mérleg és a várható EU-s faszcsavarósdi...Hogyan gyengülhetett közel harmadával a forint a dollárhoz képest egy év alatt? Véletlen ránéztem, brutális.
Megnéztem.Más regionális fizetőeszközöknél (CZK, PZL, RON) nem romlott ekkorát az árfolyam...
Nem ez a gond az euróval. Megszűnik az önálló monetáris politika. Minden közös jegybanki döntés Németország kedve szerint halad. Ez jó esetben befagyasztja a meglevő életszínvonalkülönbségeket, lásd Szlovakia, rossz esetben masszív csökkenést eredményez. Görögország, Olaszország, Portugália, Spanyolország.Magyarország jobbaqn teljesít. Itt még a szúnyogok is nagyobbak, meg az infláció is. Bezzeg a horvátok bevállalták az Eurót is, és ezzel a forever EU tagságot.
Jah és az ukrán hrivnya csak 6%-ot esett. De biztos Mo. teljesít rosszabbul.Megnéztem.
Saccperkábé a dollárhoz képest 1 év alatt
HUF - 26%
PZL -25%
CZK - 20%
RON - 18%
SVK - 20%
Az SVK poén, az az euro, de az 20%-ot gyengült a dollárhoz képest 1 év alatt.
Már mi is rég csatlakozhattunk volna, ha akarunk. 2015 óta minden kritériumot teljesítünk.
Más regionális fizetőeszközöknél (CZK, PZL, RON) nem romlott ekkorát az árfolyam...
De nem is kell. Mivel 80ről 60ra csökkentettük és ez egy folyamatos trend volt elfogadják.Hungary Government Debt to GDP
Hungary recorded a Government Debt to GDP of 73.40 percent of the country's Gross Domestic Product in 2023. This page provides - Hungary Government Debt To GDP - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news.tradingeconomics.com
Az államadóssághányadost például 2015 óta egyetlen évben sem sikerült teljesíteni <GDP60%
Horvát államadósságHungary Government Debt to GDP
Hungary recorded a Government Debt to GDP of 73.40 percent of the country's Gross Domestic Product in 2023. This page provides - Hungary Government Debt To GDP - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news.tradingeconomics.com
Az államadóssághányadost például 2015 óta egyetlen évben sem sikerült teljesíteni <GDP60%
Horvát államadósság
A görögöt is megnézzük?
Én is ezt írtam. Nem is teljesítik a konvergenciakritériumot, ennek ellenére engedik őket belépni, mert a németeknek a gyenge auró az érdeke, mindenki tudja. De te ezzel ellentétben azt állítottad, hogy bezzeg mi minden kritériumot teljesítünk, csak nekünk nem kell... Nem. Mi sem teljesítünk minden kritériumot, az viszont egyértelmű, hogy a kormány nem akarja, mert úgy nem tudná az államadósságot a lakosság vállára átrakni infláció képében. A közvéleménykutatások alapján a lakosság több, mint 70%-a eurót szeretne nyilván nem szeretnék a kismegtakarítók ha elúszna a megtakarításuk, de ez a nagyfiúkat nem érdekli, nagyobb halacskát kergetnek. Ez nyilván egy olyan téma ahol az egyéni kismegtakarító állampolgár érdekei ütköznek az államadósság elinflálásának az érdekével.Hungary Government Debt to GDP
Az államadóssághányadost például 2015 óta egyetlen évben sem sikerült teljesíteni <GDP60% (megjegyzem érdekes ezt a Horvátok sem teljesítik )
Megnéztem.
Saccperkábé a dollárhoz képest 1 év alatt
HUF - 26%
PZL -25%
CZK - 20%
RON - 18%
SVK - 20%
Az SVK poén, az az euro, de az 20%-ot gyengült a dollárhoz képest 1 év alatt.
Látványos ábra csak nem ez volt a téma. Mennyit gyengült 1 év alatt a forint a dollárhoz képest. Felvetődött, hogy a forint kilóg. Betettem, hogy nem.EU belépés óta.
EUR-ra vetítve.
Forint -53,89% 250>>> 382,300
Román lej - 20,77%
horvát kuna -1,25%
lengyel zlotyi +1,14%
cseh korona +24,74%
Az ábra havi TF.
A forint a gyertyával jelzett.