Ez azért visszatetsző, mert a portfolion magyar gazdaságra nem túl jó képet festő szakmai szöveget azonnal beteszed, de amikor megkérdezem, hogy a friss GDP adatot - ami ráadásul rekordgyanús - meg azzal passzolod, hogy a "munkámhoz a magyar marginális".
Emlékeim szerint ugyan ezt mondtad a tavalyi 7,1 után is.
Különben az a vicces, hogy
ebben a - szerinted "magasszakmai" - cikkben, hogy a jólképzett elemző egy fia figyelmet nem fordít a fekete és a szürkegazdaságra. Ami igen komolyan befolyásolja a cégek és a munkások termelékenységét.
Az előbb már levezettem, hogy a kreatív könyvelés a multiknál hogyan befolyásol, de ezen felül jelentős szerepe van még mindig a feketegazdaságnak - annak ellenére, hogy a kormányzat jelentős lépéseket tett annak visszaszorítására.
Tegyük fel, hogy a cég tulajdonosa fiktív számlát tesz a könyvelésbe. Természetesen ezt nem azért teszi, hogy kicsit javítson a mérlegen, hanem hogy nagyon.
Innentől meg miért okoskodnak a lelkes önvezérelt elemzők termelékenységről? Értem én, hogy valahogy meg kell indokolni a jelentős túlfizetésüket, aztán meg kijönnek a majdnem 1%-kal alulbecsülő GDP elemzések.
Volt olyan az elmúlt időben hogy ezen elemzők felülbecsülték volna a GDP várható alakulását?
Egy újabb telitalálat a cikkből:
Ja, a családi adó- és járulékkedvezmény meg smafu. Hogyan számolhatsz fix dolgozói adókulccsal, amikor a munkás nettó bérét igen jelentősen befolyásolja, hogy milyen a családi állapota.
És ez nem kevés embert érint!