Nyilván akkor lenne befektetés, ha ez lenne tudatosan az utolsó autónk, amit ráadásul máris eladnék, s ezzel realizálnánk a piaci trend lehetőségét.Ti most befektettek, vagy közlekedési eszközt vásároltok?
Igaz, kínálati ár, de pár napja még megvolt, (de már nincs ) egy ilyen motorú/váltójú nagyjából összehasonlítható felszereltségű autó az egyik használt autó portálon. Ugyanabban a hónapban vették át, mint mi (február) beletettek egy pár ezer kilométert, aztán kínálták 700000-rel drágábban. mint a megrendeléskori új ára (valószínűleg szintén tavaly nyár)
Amúgy, ha most rendelnénk 1050000-rel lenne drágább a vételár, mint tavaly júniusban.
Ja, ha lehetne rendelni, de legutolsó infóm szerint nem vesznek fel megrendelést, csak a telefonszámot írják fel...
Kutya rossz világ fog jönni szerintem még ezután az új autókat vásárlókra, a használt autókat keresőkre meg pláne.
Nekem tavaly májusban szólalt meg a vészcsengő a fejemben. Addig csak a szokásos átlagférfi "szörfölgessünk a mindenféle autós oldalakon" voltam, semmi vásárlási szándék.
A döntés olyan volt, mint a légi katasztrófák; ott is szinte mindig több tényező kell a megtörténéshez
- Bejelentette a lányom, hogy most már használna is autót, nemcsak jogsival rendelkező szeretne majd lenni
- Kritikus alkatrészek gyári minőségben lassan kifutnak a készletből az Albeához
- Egyre jobban fájt már a bal csípőm
- Gyanúm volt, hogy a Covidot túlélők "egyszer élünk" felkiáltással jutalmazni akarják majd magukat, s ez majd még rátesz a gyártás lemaradása okozta keresletre, ami tovább veri fel az árakat. (Ez nagyon csúnyán bejött)
S a vezérhangya a fejemben akkor adta ki a parancsot a racionális baszdüh hatására: Na elmentek ám ti, ahova én gondolom!
(épphogy megvolt az önrész), hogy akkor autó most(!), amikor megjelent a hír, hogy kötelező lesz 2022 nyarától az új autókban (akkor még nem voltak pontosítva a részletek) a sebességkorlátozó, a "feketedoboz", meg a beépített alkoholteszter (előkészítés)
- Egy használt autó kereskedő azt javasolta, hogy: Szó szerint ezt mondta: "Te vegyél inkább új autót"
...hát akkor veszünk új autót.
Így történt Tisztelt Bíróság!
(Tényleg)