Nyilván a 10% kevesebb, mint a 20, nincs vita. De azért mégiscsak 10x több, mint az 1%...
Ilyen inflációs környezetben vszeg az állampapírok sem a tuti befektetés, bár azért egy PMÁP kamata jövőre elvileg nem lesz rossz.
Viszont itt nem erről van szó, hanem hogy vannak-e még olyan hülyék, akik bankokat gazdagítanak 1% kamattal...
(Én amúgyis úgy vagyok vele, ha már valaki, akkor inkább az állam gazdagodjon...mert az MI vagyunk)
A PMÁP jövőre biztosan 10+% kamatot fog adni.
Ha pár hónap múlva lejáró Diszkont kincstárjegyet veszel, az most 8,48% hozamot ígér.
A Magyar Államkötvények között is látok 11+%-os papírokat. (2023/A, 2024/B, 2024/C)
A MÁP+-aimat többségében már lecseréltem a fentiekre. Lehet nem maxoltam így sem ki a befektetéseim, de tuti jobban járok, mintha abban hagytam volna a vagyonkám.
Természetesen jobb az államkötvény, mint a bankbetét, párnaciha, de csak az infláció követő, és az is csak utólag követi le azt.
Nekem, és sok sorstársamnak most az a legjobb befektetés, hogy gondoskodunk a 7X-re felemelt gáz árának kiváltására a fűtésben.
Padlásszobás, szuterénos, 150m2 körüli ház. Padlásszoba már régen nincs használva, fűtve. Amikor építették a szüleink a 80-as években, nem számítottak ilyen árakra!
Szerencsére a nyílászárók már korábban le lettek cserélve, SPLIT klíma már télen lett véve, tavasszal felszerelve.
Csak a klíma árán 95.000ft-ot spóroltam fél év alatt. 225.000ft-ról 320.000ft-ra emelkedett fel az ára ennyi idő alatt, és azóta is töretlenül emelkedik!
Az autó vételről lecsúsztam, ennek köszönhetem most, hogy napelemet tudok venni a tetőre, az arra félretett pénzből. Közben marad a 22 éves Opel, ami szerencsére jól tartja magát!
Viszont nagyon sokan vannak, akiknek nincs befektetni valójuk, ellenben a hitelkamatok is az égbe szöktek, így vakarják most a fejüket, hogy mi lesz velük télen!?