Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon jó, kösz, hogy linkelted, mert magamtól nem néztem volna meg.
A háztartási energia vajon mit takarhat? Se a víz,se a gáz,se az áram ár nem csökkent.4,2%-ot esett egy hónap alatt az infla. Novemberre könnyen 10 alatt lehet.
Az augusztusi 16,4 százalékról szeptemberben 12,2 százalékra esett vissza az infláció – közölte a KSH. Az adat nagyjából megfelelt az előzetes várakozásoknak, ugyanakkor vannak benne érdekességek. Meglepetésnek mondható például az élelmiszerárak havi alapú visszaesése, elsősorban az üzemanyagok és a ruházkodási cikkek húzták az áremelkedést.
A maginfláció 13,1 százalék volt az augusztusi 15,2 százalék után, míg a nyugdíjas fogyasztói kosár árindexe 11,6 százalékra esett vissza az előző havi 17,2 százalékról.
Újabb 1%-os kamatcsökkenés bejátszik.
Ja közben reálértéken vagy 20-25% csökkent a bér.4,2%-ot esett egy hónap alatt az infla. Novemberre könnyen 10 alatt lehet.
Az augusztusi 16,4 százalékról szeptemberben 12,2 százalékra esett vissza az infláció – közölte a KSH. Az adat nagyjából megfelelt az előzetes várakozásoknak, ugyanakkor vannak benne érdekességek. Meglepetésnek mondható például az élelmiszerárak havi alapú visszaesése, elsősorban az üzemanyagok és a ruházkodási cikkek húzták az áremelkedést.
A maginfláció 13,1 százalék volt az augusztusi 15,2 százalék után, míg a nyugdíjas fogyasztói kosár árindexe 11,6 százalékra esett vissza az előző havi 17,2 százalékról.
Újabb 1%-os kamatcsökkenés bejátszik.
17-18%-os infláció mellett hogy lehet 20-25%-os reálbércsökkenés??? Csak ha kevesebbet keresel nettóban.Ja közben reálértéken vagy 20-25% csökkent a bér.
Amit nem fog ellensúlyozni a 10-15% os béremelés ugyanis mindenki a minimálbér/garantált minimálbér emelésre lövi be a béremelést.
Hogy volt havi alapon +1% emelkedés ha nem változott az ár??A háztartási energia vajon mit takarhat? Se a víz,se a gáz,se az áram ár nem csökkent.
Szerintem összetévesztesz valamit. Az átlagfogyasztás feletti emelés ugyanúgy megmaradt.Hogy volt havi alapon +1% emelkedés ha nem változott az ár??
Sztem a tavalyi átlagfogyasztàs fölötti emelés kifutását látod. Tavaly szeptembertől éves alapon az gerjesztette az inflát, most még kisimította.
Tűzifa.A háztartási energia vajon mit takarhat? Se a víz,se a gáz,se az áram ár nem csökkent.
Az csak egy tétel az energia hordozók közül.Tűzifa.
Mindenesetre tavaly drágább volt, de mindegy (mivel vettünk, a limitált hatósági áras hol volt, hol nem, s az semmiképpen se lett volna elég).
Meglátása helyes.Az csak egy tétel az energia hordozók közül.
Bűvészkedés a számokkal,de a végén mindig a kormány nyer.
Bűvészkedés a számokkal,de a végén mindig a kormány nyer.
Az áram és a gáz árát az önkoriknak és akik beleestek a Váltó fix csomagba kétszer is csökkentették az év során. Kb a harmada lett az ár. Mondjuk a világpiacinak így is kétszereseBűvészkedés a számokkal,de a végén mindig a kormány nyer.
Ja,csak éppen a magánfogyasztóknak maradt ugyanannyi.Az áram és a gáz árát az önkoriknak és akik beleestek a Váltó fix csomagba kétszer is csökkentették az év során. Kb a harmada lett az ár. Mondjuk a világpiacinak így is kétszerese
És? Mondtam hogy nem? Közöltem egy tényt, ami igazolhatja a fenti állítást, te meg egyből bele akarod rángatni a saját problémáidba.Ja,csak éppen a magánfogyasztóknak maradt ugyanannyi.
Tehát akkor baromság az egész,hogy csökkent az energia ár. Nem saját probléma,hanem milliók problémája. Jól mondom?És? Mondtam hogy nem? Közöltem egy tényt, ami igazolhatja a fenti állítást, te meg egyből bele akarod rángatni a saját problémáidba.
Nem, mert a teljes energiára fordított összeg kevesebb volt. Azt másra lehetett költeni. Pl az internet előfizetésedre. ( ami valljuk be felesleges volt a mai topikokon átívelő vergődésed alapján)Tehát akkor baromság az egész,hogy csökkent az energia ár. Nem saját probléma,hanem milliók problémája. Jól mondom?