De legalább nem a Black Rock!!!444! Nehogy azt mondd, hogy téged nem nyugtat meg, hogy egy spanyolországba költözött "magyar" és nem egy amerikai akinek fizeted a lakbért...
3 év alatti megtérülés? 20-33% hozam (infláció nélkül)? Nulla kockázattal? Ez az a rablólovag tempó ami kiszív minden életerőt a társadalomból, ami miatt szarok a születésszámok, ami miatt nagy a pofája az embereknek, akiknek a zsömle kicsi...
Egyébként látszik a piacon is, amilyen szarokat árulnak. Szar alaprajzok, szar anyagok, minden olcsósított megoldás, túlárazva, ez a mai építőipar. A paneleknél legalább olcsón is adták az olcsó cuccot amit csináltak.
Nem jó a számításod. Általában 30% a nyereség. És ugye fix számú lakással dolgozol, nem megy a végtelenségig mint egy állampapírnál. Tehát a megtérülés 5 év de a befektett pénz hozama csak 5%. Ha állampapírba rakod jobban járhatsz. Nyilván árnyalja ha jó banki hitelt szerzel vagy a leendő vevőkkel finanszíroztatod. Akkor a befektetett tőke hozama sokkal nagyobb is lehet. Más pénzét használod. Nyilván ez neked is pénzbe kerül. A bank kamatot kér, illetve az a vevő aki papírról vesz lakást meg kedvezményt. Vannak minőségi lakások is, de valóban rohadt drágák. És itt a minőség alatt nem a csicsamicsa okosotthomokat értem. Azokat is elszokják baszni.
A nulla kockázatot nem is értem. Minden lakást tutira mindig megvesznek? Én nem egy projektet tudok mostanában ahol a lakások 20-30%a megmaradt és mosz a beruházó vagyona betonban van