Lakas takarek es most gondolkozok egyeb befektetesen gyorsabban farmolodjon a penzem. Mert mar kurvara unom az alberletetNa de ez alapján nem kell 20% önerő.
Mid van Neked? Befektetési tanácsadó? Minek?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lakas takarek es most gondolkozok egyeb befektetesen gyorsabban farmolodjon a penzem. Mert mar kurvara unom az alberletetNa de ez alapján nem kell 20% önerő.
40 nm-erben nem lesz gyerek. Szóval igen, seprűtartó.Hogy mi van?
Elnézést miszternagymenő, hogy egy 40, vagy vidéken akár 60 nm-es lakás seprűtároló.
Vannak ám igények.
Én most csak ezt néztem, ez alapján nem kell, de ha máshogy van, elfogadom. Szerencsére nekem most épp mindegy kategória.Nem 5 millio mert akkor mar nekem is lenne lakasom persze messzebb bp-tol realis amit mondasz.
Itt viszont ha kulso keruletben szeretnek ossze rakni egy tiszthelyettesi fizubol kedvezo torlesztore akkor 10-13misi kell de ha tovabb nonek a kis szar lyuk lakasok ara akkor az onero resze is hatvanyozottan no en mar atragtam a tanacsadommal pont most fogunk talalkozni at beszelni milyen hitel johet szoba stb stb. (Csok nem)
Nagyobb haszon, nagyobb kockázat. Láthatod a pacientúrádon.Lakas takarek es most gondolkozok egyeb befektetesen gyorsabban farmolodjon a penzem. Mert mar kurvara unom az alberletet
Tudod, gyereket nem lakásmérettel szoktak csinálni, ahoz nem kell 40 nm-es lyuk.40 nm-erben nem lesz gyerek.
Tudod ez olyan mint a munkában, olyan, hogy gyors-olcsó-jó munka nincs, így alacsonyabb árú lakásokra is igaz. Most nem mondom, hogy hol nézegettem a lakásokat, mert bele annyira nem mentem, csak átfutottam, és nem vagyok helyi, hogy a környék "jóságát" megítélhessem.De amúgy normális környéken
Kicsit olcsóbb és nem mindegy, hogy ugyan azért az árért mit kapsz.ott a lakásárak is a Pestihez (ak mond városihoz) konvergálnak
Ne haragudj, de ez írtó nagy hülyeség. Szerintem már nem is elsőre írod, de, hogy ezt miből következteted, azt nem tudom.vannak viszont ork hordák
van ahol igen, van ahol nem, viszont a fizetés is annyival kevesebbKicsit olcsóbb és nem mindegy, hogy ugyan azért az árért mit kapsz.
nincs, az csak újépítésűre van. az meg 120 milliónál kezdődikakkor van csok és csok-hitel is, ami azt hiszem, hogy kedvezményesebb (de ezt se igénybe nem vettük, se utána nem jártam).
25 éves hitelnél a gyerek gondolom végig 1-2 éves, és nem lesz kamasz1-2 éves korig, de azután is, egy 1+ fél szobában is el tud lakni egy gyerek, 2 szülővel.
nincs megfizethető áru lakás. csak ork környéken, de oda te költözzTudod ez olyan mint a munkában, olyan, hogy gyors-olcsó-jó munka nincs, így alacsonyabb árú lakásokra is igaz. Most nem mondom, hogy hol nézegettem a lakásokat, mert bele annyira nem mentem, csak átfutottam, és nem vagyok helyi, hogy a környék "jóságát" megítélhessem.
Az ország bőven több mint fele nagyvárosokban, vagy a közvetlen agglóban lakik. A maradék cigányland.Ne haragudj, de ez írtó nagy hülyeség. Szerintem már nem is elsőre írod, de, hogy ezt miből következteted, azt nem tudom.
Bértábláról hallottál? Az BP-en, Szolnokon, Szegeden, de még egy faluban is ugyan annyi.van ahol igen, van ahol nem, viszont a fizetés is annyival kevesebb
Hogy mondod? Érdekes, nekünk használtra is tukmálták, de ha elolvasod, mit ír az MNB oldala, akkor ott bizony látsz olyat, hogy "Használt lakás vásárlása - a kölcsönszerződés megkötését követően, egy összegben".nincs, az csak újépítésűre van. az meg 120 milliónál kezdődik
Hallottál már olyanról, hogy ingatlan adás-vétel?25 éves hitelnél a gyerek gondolom végig 1-2 éves, és nem lesz kamasz
Te torz kis világodban ott élek. Ámbár még ork hordákkal nem találkoztam. De legalább van olyan kertes házam, ami -véleményed szerint- egy Fővárosinak álmaiban se elérhető. De hát ez van.te költözz
Érdekes meglátás.Az ország bőven több mint fele nagyvárosokban, vagy a közvetlen agglóban lakik. A maradék cigányland.
Igen, párszor már linkeltem isBértábláról hallottál? Az BP-en, Szolnokon, Szegeden, de még egy faluban is ugyan annyi.
TukmálhatjákHogy mondod? Érdekes, nekünk használtra is tukmálták, de ha elolvasod, mit ír az MNB oldala, akkor ott bizony látsz olyat, hogy "Használt lakás vásárlása - a kölcsönszerződés megkötését követően, egy összegben".
tehát, ha most veszek egy 40 nm-es lakást, amiért 25 év alatt 60-at kell visszapergetnem, és 5 év múlva eladom 60-ért, akkor már az előre fizetési bűntetések miatt csak 5 millió tartozásod maradt.Hallottál már olyanról, hogy ingatlan adás-vétel?
De legalább van olyan kertes házam
Mondjuk ez nem meglepő. A városiaknak ugyan van egy része, aki elmegy az agglót letérkövezni. De a többség számára nem opció, hogy 21. századi életszínvonal helyett 19. század közepire essen vissza. Avagy miért is álmodna valaki kertes házról, ha a lakásától 300 méteren belül minden elérhető? Ja igen, és a kutyavonyítás nem csönd, a kóborkutya nem aranyos, a flex meg csak abban az értelemben szexuális, hogy bassza az ember fülétegy Fővárosinak álmaiban se elérhető.
Nem, ez tényÉrdekes meglátás.
Egyébként meg mióta van az, hogy pénz nélkül ilyen jelentős vagyontárgyhoz jusson az ember. Sajnos ki kell mondani, hogy sose fog mindenkinek teljesülni, pláne nem a minőségi magántulajdon.tehát, ha most veszek egy 40 nm-es lakást, amiért 25 év alatt 60-at kell visszapergetnem, és 5 év múlva eladom 60-ért, akkor már az előre fizetési bűntetések miatt csak 5 millió tartozásod maradt.
Légy szíves idézd azt a részt, ahol magasabb besorolást/fizetést kap egy Budapesti pl.: pedagógus, mint egy vidéki. Előre is köszönöm.Igen, párszor már linkeltem is
Nézd, nem mindenki ugyan arra vágyi. Én például nem vágyok a falanszter életre, de még alapvetően elfogadom, hogy más másra vágyik, mégsem ez alapján ítélem el.Mondjuk ez nem meglepő. A városiaknak ugyan van egy része, aki elmegy az agglót letérkövezni. De a többség számára nem opció, hogy 21. századi életszínvonal helyett 19. század közepire essen vissza. Avagy miért is álmodna valaki kertes házról, ha a lakásától 300 méteren belül minden elérhető? Ja igen, és a kutyavonyítás nem csönd, a kóborkutya nem aranyos, a flex meg csak abban az értelemben szexuális, hogy bassza az ember fülét
Falusi CSOK-ról oszt hallottál-e? Budapesten kívül mindenhol igénybe vehető ! Tehát ha van 5-10 millió önerőd és vállalsz 2 gyereket akkor kamatmentes 25 millát kaphatsz ha meg bevállalod a 3. kölköt akkor meg vissza se kell fizetni ! 3 gyereknél már mindketten szinte teljesen kimaxolhatjátok a családi adókedvezményt! Nyilván ez egy alap induló lehetőség de ezért már bőven nem seprű tárolót kapsz Budapesten kívül! Az igényeket a lehetőségekhez igazítani! Aki bele van pistulva Budapestbe mert csak ott jó élni az meg fizessen! Hiába szeretnék a Svájci vagy Osztrák alpok egy kis ékszer településén házat venni ha csak az acélvárosba tellett! De mi itt is boldogok és nyugodtak vagyunk 51 évesen már hitel mentesen! Sose hittem, hogy ez is eljön ! Annak a 150 e Ftnak van máshol helye!Igen, párszor már linkeltem is
most megteszem újraKözalkalmazotti bértábla 2025: a besorolás szabályai a közalkalmazotti törvény alapján
Közalkalmazotti bértábla 2025: a besorolás szabályai a közalkalmazotti törvény alapján 2025-ben. Közalkalmazotti bértábla 2025, közalkalmazotti besorolás é...officina.hu
Tukmálhatják
Attól még az eredeti csok használt ingatlanra 2,5 millió ft volt, a mostani meg igényelhető, "2024. januártól elindul a CSOK Plusz, ami a jelenleginél magasabb összegű kamattámogatott hitel igénylésére ad lehetőséget a nem preferált kistelepülésen élő, gyermeket vállaló családoknak. "
Nagyon köszi
tehát, ha most veszek egy 40 nm-es lakást, amiért 25 év alatt 60-at kell visszapergetnem, és 5 év múlva eladom 60-ért, akkor már az előre fizetési bűntetések miatt csak 5 millió tartozásod maradt.
Mondjuk ez nem meglepő. A városiaknak ugyan van egy része, aki elmegy az agglót letérkövezni. De a többség számára nem opció, hogy 21. századi életszínvonal helyett 19. század közepire essen vissza. Avagy miért is álmodna valaki kertes házról, ha a lakásától 300 méteren belül minden elérhető? Ja igen, és a kutyavonyítás nem csönd, a kóborkutya nem aranyos, a flex meg csak abban az értelemben szexuális, hogy bassza az ember fülét
Nem, ez tény
Nem vállalkoznék rá, hogy összefoglaljam a videó tartalmát, több tucat fontos témát érintenek.
Hát ez az, hogy elvárnak egy akkora hozamot, amit nem bír a társadalom, bérlakással nem lenne meg, ezért sorvad a társadalom, illetve az árak lőnek ki a picsába. A hozamot valóban évesítve gondoltam, mert mindig évesített hozamban gondolkozom, azokat vetem össze.Nem jó a számításod. Általában 30% a nyereség. És ugye fix számú lakással dolgozol, nem megy a végtelenségig mint egy állampapírnál. Tehát a megtérülés 5 év de a befektett pénz hozama csak 5%. Ha állampapírba rakod jobban járhatsz. Nyilván árnyalja ha jó banki hitelt szerzel vagy a leendő vevőkkel finanszíroztatod. Akkor a befektetett tőke hozama sokkal nagyobb is lehet. Más pénzét használod. Nyilván ez neked is pénzbe kerül. A bank kamatot kér, illetve az a vevő aki papírról vesz lakást meg kedvezményt. Vannak minőségi lakások is, de valóban rohadt drágák. És itt a minőség alatt nem a csicsamicsa okosotthomokat értem. Azokat is elszokják baszni.
A nulla kockázatot nem is értem. Minden lakást tutira mindig megvesznek? Én nem egy projektet tudok mostanában ahol a lakások 20-30%a megmaradt és mosz a beruházó vagyona betonban van
Te miért nem ruházol be? Veszel fel hitelt és megcsinálod. Ha 2-3% hozam is elég akkor önrész sem kell. Max a bank keresHát ez az, hogy elvárnak egy akkora hozamot, amit nem bír a társadalom, bérlakással nem lenne meg, ezért sorvad a társadalom, illetve az árak lőnek ki a picsába. A hozamot valóban évesítve gondoltam, mert mindig évesített hozamban gondolkozom, azokat vetem össze.
Nulla kockázat: elvárják a 30% hozamot, nulla kockázattal, anélkül nem építenek bérlakást. Azért várják el az állami szerepvállalást, ahogy írtad is.
De az államilag támogatott napelemparkoknál is e van, hogy azt építenek 5 éves megtérülésre, más erőműtípus nemépül, mert tőkeigényesebb és lassabban térül meg, az energiahálózat pedig instabil emiatt
Még sose talált el semmit.Pogácsának vannak hülyeségei, de ha ezeket helyén kezeljük ő az egyik legjobb közéleti közgazdász.
Amit még az amcsi választás kapcsán művelt a partizánon...egy durcás, hisztis komcsi kisgyerek. Buták a prolik, mert Trumpra szavaznak, pedig nekik Kamala programja volt a tuti. De sajnos ők ilyen iskolázatlan bunkók, ezért kell jobb oktatás,Még sose talált el semmit.
Na de ez alapján nem kell 20% önerő.
Nem tudom, milyen világot tartasz ideálisnak, de a 40 m2 sokkal előnyösebb utódnemzés céljára, mint a 250 m2.40 nm-erben nem lesz gyerek. Szóval igen, seprűtartó.
De amúgy normális környéken 40 nm-es lakás laza 50 millánál kezdődik. Ha nem, akkor 20 milla az amit rálocsolsz, hogy lakható legyen.
Vidéket meg felejtsük el, ahol van akkora fizu, hogy ki tudd fizetni a 280-300 ezer ftos törlesztőt, ott a lakásárak is a Pestihez (ak mond városihoz) konvergálnak, ahol nem ezek az árak vannak, ott fizu nincs, vannak viszont ork hordák
Ennyi, én vagyok a hibás! És kapzsi is. Lusta is. Amúgy is az én dolgom mindenki minden bajának a megoldása, ezért nem kell adót sem fizetnem.Te miért nem ruházol be? Veszel fel hitelt és megcsinálod. Ha 2-3% hozam is elég akkor önrész sem kell. Max a bank keres
Ennyi, én vagyok a hibás! És kapzsi is. Lusta is. Amúgy is az én dolgom mindenki minden bajának a megoldása, ezért nem kell adót sem fizetnem.