A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 102
4 839
113
Hogy mi van?
Elnézést miszternagymenő, hogy egy 40, vagy vidéken akár 60 nm-es lakás seprűtároló.
Vannak ám igények.
40 nm-erben nem lesz gyerek. Szóval igen, seprűtartó.
De amúgy normális környéken 40 nm-es lakás laza 50 millánál kezdődik. Ha nem, akkor 20 milla az amit rálocsolsz, hogy lakható legyen.
Vidéket meg felejtsük el, ahol van akkora fizu, hogy ki tudd fizetni a 280-300 ezer ftos törlesztőt, ott a lakásárak is a Pestihez (ak mond városihoz) konvergálnak, ahol nem ezek az árak vannak, ott fizu nincs, vannak viszont ork hordák

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 769
32 110
113
Nem 5 millio mert akkor mar nekem is lenne lakasom persze messzebb bp-tol realis amit mondasz.
Itt viszont ha kulso keruletben szeretnek ossze rakni egy tiszthelyettesi fizubol kedvezo torlesztore akkor 10-13misi kell de ha tovabb nonek a kis szar lyuk lakasok ara akkor az onero resze is hatvanyozottan no en mar atragtam a tanacsadommal pont most fogunk talalkozni at beszelni milyen hitel johet szoba stb stb. (Csok nem)
Én most csak ezt néztem, ez alapján nem kell, de ha máshogy van, elfogadom. Szerencsére nekem most épp mindegy kategória.
Lakas takarek es most gondolkozok egyeb befektetesen gyorsabban farmolodjon a penzem. Mert mar kurvara unom az alberletet :cool:
Nagyobb haszon, nagyobb kockázat. Láthatod a pacientúrádon. :)

40 nm-erben nem lesz gyerek.
Tudod, gyereket nem lakásmérettel szoktak csinálni, ahoz nem kell 40 nm-es lyuk.
Nem ideális, de van, aki ekkora lakásban simán él gyerekkel, de... ha van gyerekproject, akkor ideális esetben, ha az alany nem önnemző, akkor ketten kellenek hozzá, ergó 2 fizetés is van, tehát hitelt nem mondjuk 450 ezerre, hanem 900 ezerre kapsz és törlesztesz és ugye akkor van csok és csok-hitel is, ami azt hiszem, hogy kedvezményesebb (de ezt se igénybe nem vettük, se utána nem jártam). 1-2 éves korig, de azután is, egy 1+ fél szobában is el tud lakni egy gyerek, 2 szülővel.

De amúgy normális környéken
Tudod ez olyan mint a munkában, olyan, hogy gyors-olcsó-jó munka nincs, így alacsonyabb árú lakásokra is igaz. Most nem mondom, hogy hol nézegettem a lakásokat, mert bele annyira nem mentem, csak átfutottam, és nem vagyok helyi, hogy a környék "jóságát" megítélhessem.

ott a lakásárak is a Pestihez (ak mond városihoz) konvergálnak
Kicsit olcsóbb és nem mindegy, hogy ugyan azért az árért mit kapsz.

vannak viszont ork hordák
Ne haragudj, de ez írtó nagy hülyeség. Szerintem már nem is elsőre írod, de, hogy ezt miből következteted, azt nem tudom.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 102
4 839
113
Kicsit olcsóbb és nem mindegy, hogy ugyan azért az árért mit kapsz.
van ahol igen, van ahol nem, viszont a fizetés is annyival kevesebb
akkor van csok és csok-hitel is, ami azt hiszem, hogy kedvezményesebb (de ezt se igénybe nem vettük, se utána nem jártam).
nincs, az csak újépítésűre van. az meg 120 milliónál kezdődik
1-2 éves korig, de azután is, egy 1+ fél szobában is el tud lakni egy gyerek, 2 szülővel.
25 éves hitelnél a gyerek gondolom végig 1-2 éves, és nem lesz kamasz
Tudod ez olyan mint a munkában, olyan, hogy gyors-olcsó-jó munka nincs, így alacsonyabb árú lakásokra is igaz. Most nem mondom, hogy hol nézegettem a lakásokat, mert bele annyira nem mentem, csak átfutottam, és nem vagyok helyi, hogy a környék "jóságát" megítélhessem.
nincs megfizethető áru lakás. csak ork környéken, de oda te költözz
Ne haragudj, de ez írtó nagy hülyeség. Szerintem már nem is elsőre írod, de, hogy ezt miből következteted, azt nem tudom.
Az ország bőven több mint fele nagyvárosokban, vagy a közvetlen agglóban lakik. A maradék cigányland.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 769
32 110
113
van ahol igen, van ahol nem, viszont a fizetés is annyival kevesebb
Bértábláról hallottál? Az BP-en, Szolnokon, Szegeden, de még egy faluban is ugyan annyi.

nincs, az csak újépítésűre van. az meg 120 milliónál kezdődik
Hogy mondod? Érdekes, nekünk használtra is tukmálták, de ha elolvasod, mit ír az MNB oldala, akkor ott bizony látsz olyat, hogy "Használt lakás vásárlása - a kölcsönszerződés megkötését követően, egy összegben".

Akkor, hogy is van ez?

25 éves hitelnél a gyerek gondolom végig 1-2 éves, és nem lesz kamasz
Hallottál már olyanról, hogy ingatlan adás-vétel?

Te torz kis világodban ott élek. Ámbár még ork hordákkal nem találkoztam. De legalább van olyan kertes házam, ami -véleményed szerint- egy Fővárosinak álmaiban se elérhető. De hát ez van. :oops:

Az ország bőven több mint fele nagyvárosokban, vagy a közvetlen agglóban lakik. A maradék cigányland.
Érdekes meglátás.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 102
4 839
113
Bértábláról hallottál? Az BP-en, Szolnokon, Szegeden, de még egy faluban is ugyan annyi.
Igen, párszor már linkeltem is
most megteszem újra :)
Hogy mondod? Érdekes, nekünk használtra is tukmálták, de ha elolvasod, mit ír az MNB oldala, akkor ott bizony látsz olyat, hogy "Használt lakás vásárlása - a kölcsönszerződés megkötését követően, egy összegben".
Tukmálhatják
Attól még az eredeti csok használt ingatlanra 2,5 millió ft volt, a mostani meg igényelhető, "2024. januártól elindul a CSOK Plusz, ami a jelenleginél magasabb összegű kamattámogatott hitel igénylésére ad lehetőséget a nem preferált kistelepülésen élő, gyermeket vállaló családoknak. "
Nagyon köszi
Hallottál már olyanról, hogy ingatlan adás-vétel?
tehát, ha most veszek egy 40 nm-es lakást, amiért 25 év alatt 60-at kell visszapergetnem, és 5 év múlva eladom 60-ért, akkor már az előre fizetési bűntetések miatt csak 5 millió tartozásod maradt.
De legalább van olyan kertes házam
egy Fővárosinak álmaiban se elérhető.
Mondjuk ez nem meglepő. A városiaknak ugyan van egy része, aki elmegy az agglót letérkövezni. De a többség számára nem opció, hogy 21. századi életszínvonal helyett 19. század közepire essen vissza. Avagy miért is álmodna valaki kertes házról, ha a lakásától 300 méteren belül minden elérhető? Ja igen, és a kutyavonyítás nem csönd, a kóborkutya nem aranyos, a flex meg csak abban az értelemben szexuális, hogy bassza az ember fülét
Érdekes meglátás.
Nem, ez tény

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 769
32 110
113
tehát, ha most veszek egy 40 nm-es lakást, amiért 25 év alatt 60-at kell visszapergetnem, és 5 év múlva eladom 60-ért, akkor már az előre fizetési bűntetések miatt csak 5 millió tartozásod maradt.
Egyébként meg mióta van az, hogy pénz nélkül ilyen jelentős vagyontárgyhoz jusson az ember. Sajnos ki kell mondani, hogy sose fog mindenkinek teljesülni, pláne nem a minőségi magántulajdon.

Légy szíves idézd azt a részt, ahol magasabb besorolást/fizetést kap egy Budapesti pl.: pedagógus, mint egy vidéki. Előre is köszönöm.
Mondjuk ez nem meglepő. A városiaknak ugyan van egy része, aki elmegy az agglót letérkövezni. De a többség számára nem opció, hogy 21. századi életszínvonal helyett 19. század közepire essen vissza. Avagy miért is álmodna valaki kertes házról, ha a lakásától 300 méteren belül minden elérhető? Ja igen, és a kutyavonyítás nem csönd, a kóborkutya nem aranyos, a flex meg csak abban az értelemben szexuális, hogy bassza az ember fülét
Nézd, nem mindenki ugyan arra vágyi. Én például nem vágyok a falanszter életre, de még alapvetően elfogadom, hogy más másra vágyik, mégsem ez alapján ítélem el.

Azok, amiket meg Te írsz, nem tudom, hogy honnan szeded, mert teljesen hülyeség.
Vidéken is vannak boltok, Lidl, Penny, ilyesmik. Nagyobb boltok, meg nagyobb városokban sincsenek minden sarkon. Még Szegeden laktomban is kb. annyi lett volna eljutni mondjuk egy Tescoba, mint most (már ha annyira fontos lenne oda járni). Nem lepődnék meg, hogy ha különböző szolgáltatásokat időben hamarabb érnék el, mint sok Budapesti, vagy aglomerációbeli. A minden elérhető, meg egy marha nagy hülyeség.
Hát, flexelni se nagyon felxel senki, egyik ingatlanunk mellet sem; bár nem zavarna, mivel nem 1 méterre flexel a fülemtől és én is ugyan úgy tudok zajongani -élni és élni hagyni.
Kóbor kutyát már nem is tudom mióta nem láttam. A kutya meg ugat, igen; de ne mond már, hogy a városokban nincs kutya? Jobb mikor a panelban ugat, mikor még a kávészag is feljött a vezetékek mellett, mindig felújítottak lakást, ment az ütvefúró/véső. Testvérem fölött egy magányos bácsi lakott sok macskával, akik az erkélyen végezték a dolgukat és jégcsappá fagyott, egy felújított, normális helyen, normális lakóközösségű városi panelban. (Amúgy majdnem minden vidéki kisvárosban van panel.) De milyen jó is a szomszéd szexuális életét is végighallgatni egy társasházban. (van ilyen is)

Mennyivel jobbak ezek. Ízlések és pofonok.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 957
80 613
113
Hétfőn nyilvánosságra hozta a Pénzügyminisztérium az államháztartás október végi állapotát...

A jelentés arról számolt be, hogy október végéig az államháztartás központi alrendszere 3050,5 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 3048,5 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 197,0 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 199,0 milliárd forintos hiányt mutattak.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 553
25 993
113
most megteszem újra :)

Tukmálhatják
Attól még az eredeti csok használt ingatlanra 2,5 millió ft volt, a mostani meg igényelhető, "2024. januártól elindul a CSOK Plusz, ami a jelenleginél magasabb összegű kamattámogatott hitel igénylésére ad lehetőséget a nem preferált kistelepülésen élő, gyermeket vállaló családoknak. "
Nagyon köszi

Nem, ez tény
Falusi CSOK-ról oszt hallottál-e? Budapesten kívül mindenhol igénybe vehető ! Tehát ha van 5-10 millió önerőd és vállalsz 2 gyereket akkor kamatmentes 25 millát kaphatsz ha meg bevállalod a 3. kölköt akkor meg vissza se kell fizetni ! 3 gyereknél már mindketten szinte teljesen kimaxolhatjátok a családi adókedvezményt! Nyilván ez egy alap induló lehetőség de ezért már bőven nem seprű tárolót kapsz Budapesten kívül! Az igényeket a lehetőségekhez igazítani! Aki bele van pistulva Budapestbe mert csak ott jó élni az meg fizessen! Hiába szeretnék a Svájci vagy Osztrák alpok egy kis ékszer településén házat venni ha csak az acélvárosba tellett! De mi itt is boldogok és nyugodtak vagyunk 51 évesen már hitel mentesen! Sose hittem, hogy ez is eljön ! Annak a 150 e Ftnak van máshol helye!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 727
5 002
113

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 358
20 369
113
Nem jó a számításod. Általában 30% a nyereség. És ugye fix számú lakással dolgozol, nem megy a végtelenségig mint egy állampapírnál. Tehát a megtérülés 5 év de a befektett pénz hozama csak 5%. Ha állampapírba rakod jobban járhatsz. Nyilván árnyalja ha jó banki hitelt szerzel vagy a leendő vevőkkel finanszíroztatod. Akkor a befektetett tőke hozama sokkal nagyobb is lehet. Más pénzét használod. Nyilván ez neked is pénzbe kerül. A bank kamatot kér, illetve az a vevő aki papírról vesz lakást meg kedvezményt. Vannak minőségi lakások is, de valóban rohadt drágák. És itt a minőség alatt nem a csicsamicsa okosotthomokat értem. Azokat is elszokják baszni.
A nulla kockázatot nem is értem. Minden lakást tutira mindig megvesznek? Én nem egy projektet tudok mostanában ahol a lakások 20-30%a megmaradt és mosz a beruházó vagyona betonban van
Hát ez az, hogy elvárnak egy akkora hozamot, amit nem bír a társadalom, bérlakással nem lenne meg, ezért sorvad a társadalom, illetve az árak lőnek ki a picsába. A hozamot valóban évesítve gondoltam, mert mindig évesített hozamban gondolkozom, azokat vetem össze.

Nulla kockázat: elvárják a 30% hozamot, nulla kockázattal, anélkül nem építenek bérlakást. Azért várják el az állami szerepvállalást, ahogy írtad is.

De az államilag támogatott napelemparkoknál is e van, hogy azt építenek 5 éves megtérülésre, más erőműtípus nemépül, mert tőkeigényesebb és lassabban térül meg, az energiahálózat pedig instabil emiatt

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 130
3 215
113
Hát ez az, hogy elvárnak egy akkora hozamot, amit nem bír a társadalom, bérlakással nem lenne meg, ezért sorvad a társadalom, illetve az árak lőnek ki a picsába. A hozamot valóban évesítve gondoltam, mert mindig évesített hozamban gondolkozom, azokat vetem össze.

Nulla kockázat: elvárják a 30% hozamot, nulla kockázattal, anélkül nem építenek bérlakást. Azért várják el az állami szerepvállalást, ahogy írtad is.

De az államilag támogatott napelemparkoknál is e van, hogy azt építenek 5 éves megtérülésre, más erőműtípus nemépül, mert tőkeigényesebb és lassabban térül meg, az energiahálózat pedig instabil emiatt
Te miért nem ruházol be? Veszel fel hitelt és megcsinálod. Ha 2-3% hozam is elég akkor önrész sem kell. Max a bank keres

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 748
34 656
113
Na de ez alapján nem kell 20% önerő.
Mid van Neked? Befektetési tanácsadó? Minek? :eek:
:oops:
40 nm-erben nem lesz gyerek. Szóval igen, seprűtartó.
De amúgy normális környéken 40 nm-es lakás laza 50 millánál kezdődik. Ha nem, akkor 20 milla az amit rálocsolsz, hogy lakható legyen.
Vidéket meg felejtsük el, ahol van akkora fizu, hogy ki tudd fizetni a 280-300 ezer ftos törlesztőt, ott a lakásárak is a Pestihez (ak mond városihoz) konvergálnak, ahol nem ezek az árak vannak, ott fizu nincs, vannak viszont ork hordák
Nem tudom, milyen világot tartasz ideálisnak, de a 40 m2 sokkal előnyösebb utódnemzés céljára, mint a 250 m2.
Ha valaki igazán el szeretne érni valamit, pl.lakás, az tesz érte. Persze, mivel ha az autó menő, meg a hobbi, meg a bulika, akkor "nyalvánelem" a lakás. Mindig is amióta világ a világ, a párkapcsolatban, gyerekes családok tudtak legkönnyebben lakhatáshoz jutni...ugye, adva van egy pár-férfi és nő-akiknek vannak szüleik, nagyszüleik, rokonságuk, barátaik. Vagyis nincs hiány segítségben. Nagy levegő be, igények ki... Ja...munkahely 2x. 25 éves kor alatti adókedvezmény....
Személyes szálként, két telet lehúztam a 2. asszonnyal, jurtában, (25 m2) ki sem tudtam kerülni :Da gyerekek faházban...az volt életem egyik legjobb időszaka, felépítettük a házunkat nagyrészt sk, hitel nélkül, senki nem hitt benne. Nyilván családi/baráti segítség is volt benne. (akik ismernek látták)