A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 512
4 043
113
kajaárak duplázódtak 2-3 év alatt - a fizud meg gondolom nem nőtt ennyi...na mindegy.

Még szerencse, hogy a kaja csak egy kis szelet az ember egyéni költségvetésében. ;)
(Ettől függetlenül nem tagadom, hogy fájó pont. Talán pont azért is, mert az ember élelmiszert vásárol a leggyakrabban, emiatt könnyen észreveszi ha drágult.)

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 162
43 229
113
Még szerencse, hogy a kaja csak egy kis szelet az ember egyéni költségvetésében. ;)
(Ettől függetlenül nem tagadom, hogy fájó pont. Talán pont azért is, mert az ember élelmiszert vásárol a leggyakrabban, emiatt könnyen észreveszi ha drágult.)
Minél szegényebb valaki, annál nagyobb szeletet tesz ki a kaja. De legtöbb ember jövedelmének 40-50%-a simán elmegy kajára.
Sokan vannak akiknek választania kell: esznek, fűtenek vagy gyógyszert vesznek... :(

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 544
34 244
113
Minél szegényebb valaki, annál nagyobb szeletet tesz ki a kaja. De legtöbb ember jövedelmének 40-50%-a simán elmegy kajára.
Sokan vannak akiknek választania kell: esznek, fűtenek vagy gyógyszert vesznek... :(
Egyébként a nyugati kajaárak is a duplájára nőttek-csak 2-3 év helyett 15 év alatt.......

• Hűha
Reactions: Kim Philby

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 512
4 043
113
De legtöbb ember jövedelmének 40-50%-a simán elmegy kajára.

Mondjuk azt nemtom hogy... Én ha a SZÉP kártyás költésem is beleveszem, akkor is megállok szerintem 60 max 70ezernél/hó, pedig bőven tudnék még visszafogni a költésemen, ha akarnék.
Igen, vannak akik havi 150 nettóból kell kijöjjenek, de azért nem a "legtöbb ember" ahogy írod.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 162
43 229
113
Mondjuk azt nemtom hogy... Én ha a SZÉP kártyás költésem is beleveszem, akkor is megállok szerintem 60 max 70ezernél/hó, pedig bőven tudnék még visszafogni a költésemen, ha akarnék.
Te akkor egy "fényevő" vagy hallod - vagy Zimbabvébe jársz bevásárolni és ott is pofátlanul alkudozol! :D
60-70 ezer havi kaja kiadás szerintem nagyon alacsony.
Igen, vannak akik havi 150 nettóból kell kijöjjenek, de azért nem a "legtöbb ember" ahogy írod.

medián nyugdíj 205 ezer Ft - vagyis a nyugdíjasok fele (több mint egy millió ember) ennél kevesebből él.
A nyugdíjasok 22,2 százaléka kevesebbet kap havi 120 ezer forintnál.

A nettó átlagkereset (kedvezmények figyelembevételével) mediánja 438 400 forint - vagyis a dolgozó emberek fele ennél kevesebből él.

Elég sokan vannak akiknek 40% elmegy kajára.

• Szomorú
Reactions: fip7

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 512
4 043
113
Te akkor egy "fényevő" vagy hallod - vagy Zimbabvébe jársz bevásárolni és ott is pofátlanul alkudozol! :D
60-70 ezer havi kaja kiadás szerintem nagyon alacsony.

medián nyugdíj 205 ezer Ft - vagyis a nyugdíjasok fele (több mint egy millió ember) ennél kevesebből él.
A nyugdíjasok 22,2 százaléka kevesebbet kap havi 120 ezer forintnál.

A nettó átlagkereset (kedvezmények figyelembevételével) mediánja 438 400 forint - vagyis a dolgozó emberek fele ennél kevesebből él.

Elég sokan vannak akiknek 40% elmegy kajára.

Azért van annak egy bája, amikor a belpesti liberálisok nyígnak, hogy milyen szarul megy a vidéki nyugdíjasoknak... Körülnéztél már a plázákban, hogy mennyien vannak? Hétköznap, munkaidőben is! Láttad a múltkor betett videót, hogy ki mennyit költ karácsonyra? Szétnéztél a budapesti utakon, hogy hány 15-20-25 milliós SUV szaladgál?

Hagyjuk már abba ezt a folyamatos sírást, ha kérhetem. Magyar ember soha nem élt még olyan jól a történelem folyamán, mint amiben mi élünk itt 2024-ben!
Ideje lenne elkezdeni értékelni, megbecsülni!

(És mielőtt félreértenéd, nem azt mondom, hogy ne törekedjünk a még jobbra, meg hogy hibátlan a minden is!)

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 653
12 999
113
Azért van annak egy bája, amikor a belpesti liberálisok nyígnak, hogy milyen szarul megy a vidéki nyugdíjasoknak... Körülnéztél már a plázákban, hogy mennyien vannak? Hétköznap, munkaidőben is! Láttad a múltkor betett videót, hogy ki mennyit költ karácsonyra? Szétnéztél a budapesti utakon, hogy hány 15-20-25 milliós SUV szaladgál?

Hagyjuk már abba ezt a folyamatos sírást, ha kérhetem. Magyar ember soha nem élt még olyan jól a történelem folyamán, mint amiben mi élünk itt 2024-ben!
Ideje lenne elkezdeni értékelni, megbecsülni!

(És mielőtt félreértenéd, nem azt mondom, hogy ne törekedjünk a még jobbra, meg hogy hibátlan a minden is!)
Jóllakott ember nem hisz az éhesnek.
(Mert egyszerűen más a tudatállapota.)

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 434
113
Jóllakott ember nem hisz az éhesnek.
(Mert egyszerűen más a tudatállapota.)
Vagy mert egyszerűen azt gondolja, hogy mindenkinek megvan az esélye arra, amit ő elért.
Közben ez nagyon nem így van!
Egy erős anyagi háttér, megfelelő ismeretség, adottságok.... hiányában sokkal nehezebb érvényesülni.
Persze vannak kivételek, csak nagyon kevés.
Eközben nagyon sokan nem a képességeik, szorgalmuk miatt, hanem csakis az ismeretség okán jutnak vezetői, jól fizető pozícióba.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 653
12 999
113
Vagy mert egyszerűen azt gondolja, hogy mindenkinek megvan az esélye arra, amit ő elért.
Közben ez nagyon nem így van!
Egy erős anyagi háttér, megfelelő ismeretség, adottságok.... hiányában sokkal nehezebb érvényesülni.
Persze vannak kivételek, csak nagyon kevés.
Eközben nagyon sokan nem a képességeik, szorgalmuk miatt, hanem csakis az ismeretség okán jutnak vezetői, jól fizető pozícióba.
Viszont ez minden rendszerben így van.
Kicsit ez is olyan, mint a korrupció - ami ugye az, amiből téged kihagynak.
Én inkább azt emelném ki, hogy menyire akarja egy rezsim mérsékelni a különbségeket, illetve mennyire érzékeny tettekben szociálisan.
De akkor ez így már több, mint pénzpolitika.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 162
43 229
113
Hiába beszél Nagy Márton hónapok óta a kiskereskedelmi forgalom bővüléséről, szeptember után októberben is kiábrándító adatok jöttek a KSH-tól. Nagy Márton közleményben tett javaslatot arra, hogy hagyjuk el az európai statisztikai sztenderdeket, és keressünk olyan módszert, amivel javulás mutatható ki.

Csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam? :D

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 434
113
Hiába beszél Nagy Márton hónapok óta a kiskereskedelmi forgalom bővüléséről, szeptember után októberben is kiábrándító adatok jöttek a KSH-tól. Nagy Márton közleményben tett javaslatot arra, hogy hagyjuk el az európai statisztikai sztenderdeket, és keressünk olyan módszert, amivel javulás mutatható ki.

Csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam? :D

Ez egy pöcs. És az is, aki nem látja, hogy mennyire vakon van, és újabb feladatokat bíz rá.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 434
113
Viszont ez minden rendszerben így van.
Kicsit ez is olyan, mint a korrupció - ami ugye az, amiből téged kihagynak.
Én inkább azt emelném ki, hogy menyire akarja egy rezsim mérsékelni a különbségeket, illetve mennyire érzékeny tettekben szociálisan.
De akkor ez így már több, mint pénzpolitika.
Nem látszik, hogy mérsékelni akarná. Pont fordítva. Minden új támogatást, leginkább a tehetősebbek tudnak igénybe venni, mert milliós önrészek kellenek hozzájuk.
Akinek ez megvan, annak ajándék pénz, akinek nincs, annak kockázatot jelent a hitelfelvétel miatt.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 308
51 493
113
Ezt úgy hívják piacgazdaság, szabad verseny,kapitalizmus.

Tudtad hogy ami nem erre épül, hanem egyenlőség, osztozkodás, közösségi tulajdon, nem számít emberek ismeretségi hálója, KÉPESSÉGE, hanem jár minden ingyen, az meg a kommunizmus?

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
944
1 973
93
- Igen, pedig rendesen végig dolgozta az életét s befizette az egészségbiztosítást, nyugdíj-járadékát s még a többszörös adóját is! S képzeljétek nem lopott! :oops:
Mégis erre a sorsra jut a pénz romlása véget! Amit életében összespórolt az öregségi évekre azt mások elhasználják jóléti állapotuk létrehozására a nagy-vaskondér mellet! A pénzromlás véget! S kiszúrják az öregek szemét papírral, hogy törülje ki a seggét vele! Már 415FT-t ->1 EU.
- Egyre jobban süllyedünk a bányában lévő béka segge alá! A béka a bányaliften csücsül s mi a segge alatt lapulunk! Visszasüllyedünk az 1000 koldus országa szintre!! Lehet majd olvasni az újságokba hogy itt is ott is fagyhalált szenvedtek majd az emberek! Mivel elvették a lakását!
Számoljuk már össze mennyi embertől vették el a lakását?! Ez nem publikus ugye!
Mennyien kerültek utcára ez sem publikus ugye! Mennyi a tényleges, (nem a regisztrált) munkanélküli?
Miközben a fiatalok gyilkolásszák szüleiket, a kis nyugdíjukért hogy drogot vegyenek!
S ugyanakkor bedrogozva az utcákon kóvályognak a nőket erőszakolják, gyilkolásszák!
Ez a keresztény világ? :rolleyes: o_O o_O
Hová jutott ez az ország a 34 év alatt? Kastélyok épültek, felújították, szállodák rekonstrukción mentek át hogy egy egy ember kevélykedhessen benne! Felfújt képpel! Gratula a 30 évhez!

Ez meg undorító kijelentés egy pénzügy minisztertől, aki az ország gazdaságát irányítja!

Hogy hagyjuk el az európai statisztikai sztenderdeket, és keressünk olyan módszert, amivel javulás mutatható ki!

Akkor hogyan mérjük a gazdasági, pénzügyi piacot? Úgy hogy kitől kapott puszit otthon?
Az EU-ba van egy közös mérce amellyel mérik az összes tagállam helyzetét, nincs olyan hogy most én Nagy Márton vagyok s nekem úgy mérjétek hogy én szép s ügyes fiú legyek! Hogyan gondolja?
S Ő a pénzügy-miniszterünk? o_O A dedóba nincs ilyen! Az iskolába is ezt mondta, Én Nagy Márton vagyok nekem másképpen tanítsák a matekot! :confused:
Hát hogyne!

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 098
21 572
113
- Igen, pedig rendesen végig dolgozta az életét s befizette az egészségbiztosítást, nyugdíj-járadékát s még a többszörös adóját is! S képzeljétek nem lopott! :oops:
Mégis erre a sorsra jut a pénz romlása véget! Amit életében összespórolt az öregségi évekre azt mások elhasználják jóléti állapotuk létrehozására a nagy-vaskondér mellet! A pénzromlás véget! S kiszúrják az öregek szemét papírral, hogy törülje ki a seggét vele! Már 415FT-t ->1 EU.
- Egyre jobban süllyedünk a bányában lévő béka segge alá! A béka a bányaliften csücsül s mi a segge alatt lapulunk! Visszasüllyedünk az 1000 koldus országa szintre!! Lehet majd olvasni az újságokba hogy itt is ott is fagyhalált szenvedtek majd az emberek! Mivel elvették a lakását!
Számoljuk már össze mennyi embertől vették el a lakását?! Ez nem publikus ugye!
Mennyien kerültek utcára ez sem publikus ugye! Mennyi a tényleges, (nem a regisztrált) munkanélküli?
Miközben a fiatalok gyilkolásszák szüleiket, a kis nyugdíjukért hogy drogot vegyenek!
S ugyanakkor bedrogozva az utcákon kóvályognak a nőket erőszakolják, gyilkolásszák!
Ez a keresztény világ? :rolleyes: o_O o_O
Hová jutott ez az ország a 34 év alatt? Kastélyok épültek, felújították, szállodák rekonstrukción mentek át hogy egy egy ember kevélykedhessen benne! Felfújt képpel! Gratula a 30 évhez!

Ez meg undorító kijelentés egy pénzügy minisztertől, aki az ország gazdaságát irányítja!

Hogy hagyjuk el az európai statisztikai sztenderdeket, és keressünk olyan módszert, amivel javulás mutatható ki!

Akkor hogyan mérjük a gazdasági, pénzügyi piacot? Úgy hogy kitől kapott puszit otthon?
Az EU-ba van egy közös mérce amellyel mérik az összes tagállam helyzetét, nincs olyan hogy most én Nagy Márton vagyok s nekem úgy mérjétek hogy én szép s ügyes fiú legyek! Hogyan gondolja?
S Ő a pénzügy-miniszterünk? o_O A dedóba nincs ilyen! Az iskolába is ezt mondta, Én Nagy Márton vagyok nekem másképpen tanítsák a matekot! :confused:
Hát hogyne!
Rossz napod van látom.
:)