A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 302
51 472
113
Sajnos kiábrándítalak, ez nem piacgazdaság, szabad verseny kapitalizmus hanem nyalásnak titulálják! S messze van a verseny kapitalizmustól! Sógor, koma, jóbarát, puszipajtás!
S osztjuk a jusst!
Nem, ezt kicsiben a mai piacgazdaságban úgy hívják hogy kapcsolati tőke, és az egyik legfontosabb erőforrás, nagyban meg úgy hogy lobby tevékenység.

Mindenki a saját sorsa kovácsa, azt szeret amit akar, én nem szeretném ha az emberek képességeik szerint nem lennének differenciálva, és nem, nem gondolnám hogy mindenki egyenlő.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 433
113
Rossz napod van látom.
:)
Mondjuk ha 1 hónap alatt 10%-ot romlik a forint, annak örülni kellene?
És annak is, hogy egy polyáca irányítja az ország pénzügyeit?
Ezek már arra játszanak, hogy ellehetetlenítsék a következő kormány, az ország lehetőségeit!
Nyugdíjpénzek felélése, infláció követő adózás, statisztika hamisítás.....
Mi jöhet még?

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 097
21 564
113
Ezek már arra játszanak, hogy ellehetetlenítsék a következő kormány, az ország lehetőségeit!
Mi jöhet még?
Szerinted itt ahol vagyok nem ugyan ezek a bajok?
Itt se költségvetés , se kormány.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 410
113
Jóllakott ember nem hisz az éhesnek.
(Mert egyszerűen más a tudatállapota.)

Főleg ha nem is akar hinni!
...ha pedig csak akkor lakhat jól, ha attól veszi el, aki utána éhes marad, akkor körbe is ért az ok-okozat!
Mindketten "dolgoznak": Az egyik termel a saját munkaidejében, a másik elveszi ezt a saját munkaidejében!

Az ilyen rendszer szintű működés, és az erre létrehozott társadalmi munkamegosztás (nem-)kicsit zavar Itthon!

.

• Tetszik
Reactions: fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 302
51 472
113
Azok legalább belebuktak.
Ehhez képest itt még mindig rengeteg ember él egy alternatív valóságban, ahogy most már a kormány nyíltan kéri is!
Dehogy buktak bele, egy félprezidenciális rendszerben az elnök Micron marad amíg csak tud, megmondta még 30 hónap, szarik az is minden másra, csak a hatalom! Akik mögötte vannak - na nem a széles néprétegek, mert azok utálják mint a büdösszart! - azok meg bármit megtesznek hogy nehogy MarineLP kerüljön hatalom közelébe!

Színjáték, egy hónapokig béna kacsa államigazgatással, ratyi közútálatnak örvendő elnökkel! Ez ma az EU 2.!!! országa!

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 512
4 043
113
Indulatos hozzászólásodból most csak erre az egy szösszenetre reagálnék:

Miközben a fiatalok gyilkolásszák szüleiket, a kis nyugdíjukért hogy drogot vegyenek!
S ugyanakkor bedrogozva az utcákon kóvályognak a nőket erőszakolják, gyilkolásszák!
Ez a keresztény világ? :rolleyes: o_O o_O

Annál a gyermeknél, amelyik ilyenre vetemedik, hát ott egészen biztosan felmerülnek igen komoly nevelési hiányosságok a szülő részéről! Aki nem neveli normálissá a gyerekét, az ne csodálkozzon, ha bűnöző lesz belőle!
Ezekről a mondataidról eszembe jutott az az eset, amikor egy anyuka nekem panaszolta, hogy milyen gonosz volt az az ember, aki felnyomta a drogtermesztő fiacskáját a rendőrségen. Érted, nem a fia volt gonosz, hogy rohadt bűnözői sorsot választott, nem az anyuka cseszett el valamit a fiacskája nevelésében, hanem a törvénytisztelő állampolgár volt a gonosz, mert felnyomta a fiacskáját, az meg egy cellába került a gyilkosokkal, és kapta a brokit a seggébe. És ezen meglepődött a belpesti libsi fiúcska, hogy bizony a börtönben hozzá hasonló bűnözők vannak, meg farkastörvények!

És igen, sajnos nyilván nem keresztényi nevelést kaptak ezek az emberek, mert ha mindenki azt kapna ebben az országban, akkor tizedennyien sem lennének a sitteken.

Nyilván nem.
De nem tudom mikor romlott 10%-ot, mert az elmúlt 1 hónapban 1.16% a romlás az én grafikonom szerint.
Az ilyen bemondásokkal saját magatoknak (értsd a többi mindenszaristának) generáljátok a hisztit...

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
944
1 973
93
Mindenki a saját sorsa kovácsa, azt szeret amit akar, én nem szeretném ha az emberek képességeik szerint nem lennének differenciálva, és nem, nem gondolnám hogy mindenki egyenlő.
- Ebben egyet is értünk, ám ne a nyelve hosszától vagy a színes világban a behajlástól függjön az elbírálás! A gyerekekről ne is ejtsek szót mivel undorító!
Meg a hatolom vágytól vezérelve azt se tudja melyik kastélyba telepedjen le, amit közpénzből felújítottak! No!
- Nem sajnálnám én tőlük ha megdolgoztak volna érte! Ám csak kiutalom magamnak, mert nekem jár, csak úgy!

Hanem a piacgazdaságról szóljon, ki tud jobb árút előállítani s eladni! Az iskolákba értelmiséget s tudós embereket képezzünk ki, akik a társadalmat tudják magukkal húzni felfelé! Mivel üzemeket s gyárakat hoznának létre! S a középréteget tudják foglalkoztatni. Ekkor fejlődünk! Ha nincs mit eladni csak verjük a kannát a zománctól, hogy pattog, akkor meg csak bányaliften megyünk lefele!
A közterek tele lesznek hajléktalanokkal, a börtönök tolvajokkal stb...stb...stb!

Mi jöhet még?
Pontosan így látom én is! Amit tudnak még mentenek, utána begyújtják a repülő hajtóművet s pucolás!

- A 4 évvel ezelőtti választáskor is a helyi kisebbségi vezető úgy eltűnt, elpucolt Romániába hogy úgy kellet utána szólni hogy gyűjjön mán vissza, mert mán megint űk nyertek! Vegyék fel a pízt mert osztják! :oops: Amit bele is szórtak a vajda szőnyeges kriptájába! Mivel nem úgy van az hogy csak egy sima síremléket készítenek ám.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 448
35 485
113
Nagy Márton egyre nagyobb pofonokba szalad bele és egyre nagyobb hatalmat kap...

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 440
21 402
113

Annál a gyermeknél, amelyik ilyenre vetemedik, hát ott egészen biztosan felmerülnek igen komoly nevelési hiányosságok a szülő részéről! Aki nem neveli normálissá a gyerekét, az ne csodálkozzon, ha bűnöző lesz belőle!
Ezekről a mondataidról eszembe jutott az az eset, amikor egy anyuka nekem panaszolta, hogy milyen gonosz volt az az ember, aki felnyomta a drogtermesztő fiacskáját a rendőrségen. Érted, nem a fia volt gonosz, hogy rohadt bűnözői sorsot választott, nem az anyuka cseszett el valamit a fiacskája nevelésében, hanem a törvénytisztelő állampolgár volt a gonosz, mert felnyomta a fiacskáját, az meg egy cellába került a gyilkosokkal, és kapta a brokit a seggébe. És ezen meglepődött a belpesti libsi fiúcska, hogy bizony a börtönben hozzá hasonló bűnözők vannak, meg farkastörvények!

És igen, sajnos nyilván nem keresztényi nevelést kaptak ezek az emberek, mert ha mindenki azt kapna ebben az országban, akkor tizedennyien sem lennének a sitteken.

Nyilván nem.
De nem tudom mikor romlott 10%-ot, mert az elmúlt 1 hónapban 1.16% a romlás az én grafikonom szerint.
Az ilyen bemondásokkal saját magatoknak (értsd a többi mindenszaristának) generáljátok a hisztit...
Dobd ki a grafikonodat. Per pillanat a világ második legrosszabb pénze a forint.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 097
21 564
113
Dobd ki a grafikonodat. Per pillanat a világ második legrosszabb pénze a forint.

Nagyon messze van a forint a vilàg màsodik legrosszabb pénzétől.

• Tetszik
Reactions: BJani

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 512
4 043
113

Ezt támaszd már meg valami hiteles forrással, pls!
(különben te is beteszed magadat a mindenszarista skatulyába...)

Azt is elmagyarázhatná valaki, hogy erről a grafikonról hogyan kéne kiszámolni a havi 10%-os árfolyamromlást?! Biztos én vagyok a hülye, meg a grafikon a szar, ugye?
c

Érettségit nem letetteknek: valahol 375 körüli értéket kéne látni a grafikon bal oldalán, hogy kijöjjön a 10%...
2023 közepén volt utoljára ennyi az €, hány hónap is az, matektudósok?

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 440
21 402
113
Ezt támaszd már meg valami hiteles forrással, pls!
(különben te is beteszed magadat a mindenszarista skatulyába...)

Azt is elmagyarázhatná valaki, hogy erről a grafikonról hogyan kéne kiszámolni a havi 10%-os árfolyamromlást?! Biztos én vagyok a hülye, meg a grafikon a szar, ugye?
c

Érettségit nem letetteknek: valahol 375 körüli értéket kéne látni a grafikon bal oldalán, hogy kijöjjön a 10%...
2023 közepén volt utoljára ennyi az €, hány hónap is az, matektudósok?
Na akkor te Nobel várományos. Inkább nézd vissza mit is írt a kolléga. Nem azt,hogy havonta,hanem azt,hogy egy hónap alatt. Ez spec. nem fedi a valóságot,de ebben az esetben ez nem releváns. Tehát inkább a pökhendi baromságodból vegyél vissza,és tanuld meg az értő olvasást.

• Tetszik
  • Dühítő
Reactions: fip7 and BJani

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 440
21 402
113

Nagyon messze van a forint a vilàg màsodik legrosszabb pénzétől.

Ott a Portfolio elemzése benne.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 433
113

Nyilván nem.
Ha egy év alatt romlik 10%-ot, az már siker? Értem!
Erre mondta Nagy makk Marci, hogy minden csak viszonyítás kérdése.
A 2022-es 433ft-os € árfolyamhoz képest még mindig jók vagyunk.

• Tetszik
Reactions: fishbed

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 433
113
2022-ben, éves szinten 23% volt az eltérés.
Gondolom simán megvolt akkor a havi 10% is.
Dolgozom, nincs most időm kibogarászni, de tessék: