Saját magához viszonyítva az összes környező országhoz képest hullik. Még ahhoz a retek török lírához viszonyítva is esik.Az utolsó negyedév első két hònapja, sajàt magàhoz viszonyítva.
"Clickbait" nagyotmondàs.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Saját magához viszonyítva az összes környező országhoz képest hullik. Még ahhoz a retek török lírához viszonyítva is esik.Az utolsó negyedév első két hònapja, sajàt magàhoz viszonyítva.
"Clickbait" nagyotmondàs.
Fenntartásokkal kell kezelni az adatokat.Inflation Rate - Countries - List
This page displays a table with actual values, consensus figures, forecasts, statistics and historical data charts for - Inflation Rate. This page provides values for Inflation Rate reported in several countries. The table has current values for Inflation Rate, previous releases, historical...tradingeconomics.com
Anno mondtam neked h ez leszKora tavasszal összeolvad a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Pénzügyminisztérium, és az új intézmény gazdasági csúcsminisztériumként működik tovább – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert az ATV-nek. A miniszter hozzátette: nagyon várja a közös munkát Varga Mihállyal, aki márciustól jegybankelnökként folytatja munkáját.
Nagy Márton: Hamarosan összeolvad az NGM és a Pénzügyminisztérium
Kora tavasszal összeolvad a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Pénzügyminisztérium, és az új intézmény gazdasági csúcsminisztériumként működik tovább – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert az ATV-nek. A miniszter hozzátette: nagyon várja a közös munkát Varga Mihállyal, aki...hirado.hu
Én csak annyit mondok mindenkinek, hogy tartsa a megtakarításait euróban!Anno mondtam neked h ez lesz
Ha tavasztól a Karmelitából diktálják majd az alapkamatot, akkor "érdekes idők" jönnek...Én csak annyit mondok mindenkinek, hogy tartsa a megtakarításait euróban!
Édes istenem hogy egyszer látnák a valóságod fentről. (Kormány)Tegnap nagyon várták már az elemzők, hogy a Fitch végre leminősíti Magyarországit. erre a két éve már negatívban tartott kilátásokat (ez a leminősítés előszobája), stabilra javította.
Ez az első hitelminősités azóta, hogy tudható, visszatér az MNB és a kormány gazdaságpolitikája közé az összhang Varga kinevezésével,
miért nem terhelné az utalvány az államkasszát?Egyetértek, de lehetne azt megoldást is alkalmazni, hogy a nyugdíj egy részét utalványban kapja, egyrészt ezt nem lehetne másra költeni csak ennivaló és mondjuk rezsi, a másik előny az lenne, hogy az utalványpénz nem terhelné az államkasszát úgy ahogy most a nyugdíjjak.
Azért nem, mert nem forintot kell lekötnie erre, vagyis a "nyuggerutalvánnyal" felszabaduló készpénzt/számlapénzt másra fordíthatja, ráadásul megadhat lejárati időt is, így nem érdemes felhalmozni, kamatot nem fizet rá senki,.illetve meghatározható az elkölthetés módja és helye is, esetleg "átruházhatatlanná" lehet tenni. Mivel az utalvány nem fog megjelenni az államháztartási hiányaként sem. (szerintem)miért nem terhelné az utalvány az államkasszát?
Amúgy minden nem konvertibilis valutában adott kifizetés az abban adott befizetések után rablás.
Amire válaszoltam, az még nem volt belpol??? Arra nem hánytál ide ilyen szöveget!
Ha ennyire bántja a szemed az igazság, akkor jelents!
Ha itt is úgy működik a szólásszabadság, mint a kormányközeli médiáknál, akkor nem is akarok ide tartozni!
Csak a büdzsé más.@Filter : Igen, ez egy tény, hogy mindegy mi a kérdés,nálad mindig a "szarkormány" a válasz.
Ennyi lett szóvá téve, jogosan.
10 év,1300 milliárd, az 10 milliárd havonta....az pont annyi mint kerekítési hiba az adott hónapban.
Tehát igen, belpolozol, durván, manipulatívan.
...
Ami témában azért legyen meg egy alig minimum a mérleg másik serpenyőjében is:
- a
35.000 ja, nem:25.00-es haderő fizetésemelése max. 50 milliárd egy évben, és jönnek a hangok, hogy a végrehajtása kicsit elspórolós-"döcögős"!- A tizedéből ezek szerint kb. megvan/lenne az éves haderős fizetésemelés,
- + az Eü-s
- és + félig-harmadig a tanáros is!
... a tizedéből!
Legyenek összefüggéseiben mindkét oldal számai!
Kicsit azért kiábrándítóak az arányok a társadalmi elvárások és a politikai elvárások teljesítésének anyagi háttere között!
.
Oké, fogadjuk el, hogy mind propaganda és ne részletezzünk simán választási, covid vagy egyéb mindenhol megszokott állami tájékoztatást. (A G7-en nem találtam a cikket)@ZRÍNYI 20!026 :
10 év alatt 1.300 milliárd forint ment el kormányzati kommunikációra.
Leosztva a kb. 2,5 millió nyugdíjasra, fejenként 520.000 ft. jön ki.
Lehet hogy ez valakinek nem sok, de nagyon sok embernek dobna az életminőségén ennyi pénz is.
De kell, a költéseket ki kell fizesse. Persze ha azt játssza mint a pályázati pénzekkel, hogy nem fizeti ki a hitelezőit (üzleteket akik elfogadják)Azért nem, mert nem forintot kell lekötnie erre, vagyis a "nyuggerutalvánnyal" felszabaduló készpénzt/számlapénzt másra fordíthatja,
De valahogy a digitális jegybankpénztől megy a rettegés, ami a jelenleg tervezett formájában semmi ehhez képest.ráadásul megadhat lejárati időt is, így nem érdemes felhalmozni, kamatot nem fizet rá senki,.illetve meghatározható az elkölthetés módja és helye is, esetleg "átruházhatatlanná" lehet tenni. Mivel az utalvány nem fog megjelenni az államháztartási hiányaként sem. (szerintem)
Ha nincs fedezete, akkor nincs értéke se…De kell, a költéseket ki kell fizesse. Persze ha azt játssza mint a pályázati pénzekkel, hogy nem fizeti ki a hitelezőit (üzleteket akik elfogadják)
De valahogy a digitális jegybankpénztől megy a rettegés, ami a jelenleg tervezett formájában semmi ehhez képest.
Nekem volt üdülési csekk, Erzsébet utalvány, és SZÉP kártya is. Bármi ilyet propagálni csak a kormány disznó pénzleértékeléseinek a támogatása, az emberek meglopása. Plusz a piacot is torzítja. Épp a legszegényebbekkel és leginkáb rászorulókkal lehet így jól kitolni, még drágábbá tenni számukra mindent.
Hogy miért ne jelenne meg hiányként, arra továbbra sem látok semmi meggyőző érvet. Az állam fedezi ezeket a kiadásokat. Ezt ki kell fizesse valódi pénzzel. Az ugyanabból a költségvetésből jön, ha túlköltik, akkor a hiányban is megjelenik. Tudom, hogy limitált a pénzügyi/közgazdasági ismeretem, de nem látom hirtelen milyen módon lenne ennek ilyen mágikus tulajdonsága.
Köszönöm, hogy szabatosabban összefoglaltad, kb hasonlókat próbáltam magam is kifejezni.Ha nincs fedezete, akkor nincs értéke se…
Ergo oda bizalom, senki nem fogadja el egy idő után, de előtte még inflálódik is, +növeli az inflációt.++ fekete piac.
Ez csak egy “pénz helyettesítő” eszköz, mely transzferként kerül kiosztásra - mint a nyugdíj is egyébként, az államháztartás szempontjából semmiféle előnyt nem kínál viszont vannak plussz költsége: adminisztráció, bürokrácia(+csalás, hamisítás).
Az állam eleve annyi pénzt nyomtat technikailag amennyit akar - ennek az ára: infláció, kamat, és/vagy árfolyam gyengülés. Miért is kellene egy plussz formula.
S jogi és alkotmányos oldalát kedvezményezett(nyugdíjas) felől vizsgálva pedig aggályos. Állambácsi miért is akarja megszabni, h a befizetett nyugdíj járulékot milyen formában és milyen megkötésekkel(felhasználás módja) kapjam vissza…(?)
Vannak a gazdaság történetben ilyen pénzhelyettesítő megoldások (jegy rendszerek stb) mindig egy speciális, értsd válság helyzethez párosítva … pl háború, hiány gazdaság.