A pénz világa

Sajnos kiábrándítalak, ez nem piacgazdaság, szabad verseny kapitalizmus hanem nyalásnak titulálják! S messze van a verseny kapitalizmustól! Sógor, koma, jóbarát, puszipajtás!
S osztjuk a jusst!
Nem, ezt kicsiben a mai piacgazdaságban úgy hívják hogy kapcsolati tőke, és az egyik legfontosabb erőforrás, nagyban meg úgy hogy lobby tevékenység.

Mindenki a saját sorsa kovácsa, azt szeret amit akar, én nem szeretném ha az emberek képességeik szerint nem lennének differenciálva, és nem, nem gondolnám hogy mindenki egyenlő.

Rossz napod van látom.
:)
Mondjuk ha 1 hónap alatt 10%-ot romlik a forint, annak örülni kellene?
És annak is, hogy egy polyáca irányítja az ország pénzügyeit?
Ezek már arra játszanak, hogy ellehetetlenítsék a következő kormány, az ország lehetőségeit!
Nyugdíjpénzek felélése, infláció követő adózás, statisztika hamisítás.....
Mi jöhet még?

Ezek már arra játszanak, hogy ellehetetlenítsék a következő kormány, az ország lehetőségeit!
Mi jöhet még?
Szerinted itt ahol vagyok nem ugyan ezek a bajok?
Itt se költségvetés , se kormány.

Jóllakott ember nem hisz az éhesnek.
(Mert egyszerűen más a tudatállapota.)

Főleg ha nem is akar hinni!
...ha pedig csak akkor lakhat jól, ha attól veszi el, aki utána éhes marad, akkor körbe is ért az ok-okozat!
Mindketten "dolgoznak": Az egyik termel a saját munkaidejében, a másik elveszi ezt a saját munkaidejében!

Az ilyen rendszer szintű működés, és az erre létrehozott társadalmi munkamegosztás (nem-)kicsit zavar Itthon!

.

• Tetszik
Reactions: fip7
Azok legalább belebuktak.
Ehhez képest itt még mindig rengeteg ember él egy alternatív valóságban, ahogy most már a kormány nyíltan kéri is!
Dehogy buktak bele, egy félprezidenciális rendszerben az elnök Micron marad amíg csak tud, megmondta még 30 hónap, szarik az is minden másra, csak a hatalom! Akik mögötte vannak - na nem a széles néprétegek, mert azok utálják mint a büdösszart! - azok meg bármit megtesznek hogy nehogy MarineLP kerüljön hatalom közelébe!

Színjáték, egy hónapokig béna kacsa államigazgatással, ratyi közútálatnak örvendő elnökkel! Ez ma az EU 2.!!! országa!

Indulatos hozzászólásodból most csak erre az egy szösszenetre reagálnék:

Miközben a fiatalok gyilkolásszák szüleiket, a kis nyugdíjukért hogy drogot vegyenek!
S ugyanakkor bedrogozva az utcákon kóvályognak a nőket erőszakolják, gyilkolásszák!
Ez a keresztény világ? :rolleyes: o_O o_O

Annál a gyermeknél, amelyik ilyenre vetemedik, hát ott egészen biztosan felmerülnek igen komoly nevelési hiányosságok a szülő részéről! Aki nem neveli normálissá a gyerekét, az ne csodálkozzon, ha bűnöző lesz belőle!
Ezekről a mondataidról eszembe jutott az az eset, amikor egy anyuka nekem panaszolta, hogy milyen gonosz volt az az ember, aki felnyomta a drogtermesztő fiacskáját a rendőrségen. Érted, nem a fia volt gonosz, hogy rohadt bűnözői sorsot választott, nem az anyuka cseszett el valamit a fiacskája nevelésében, hanem a törvénytisztelő állampolgár volt a gonosz, mert felnyomta a fiacskáját, az meg egy cellába került a gyilkosokkal, és kapta a brokit a seggébe. És ezen meglepődött a belpesti libsi fiúcska, hogy bizony a börtönben hozzá hasonló bűnözők vannak, meg farkastörvények!

És igen, sajnos nyilván nem keresztényi nevelést kaptak ezek az emberek, mert ha mindenki azt kapna ebben az országban, akkor tizedennyien sem lennének a sitteken.

Nyilván nem.
De nem tudom mikor romlott 10%-ot, mert az elmúlt 1 hónapban 1.16% a romlás az én grafikonom szerint.
Az ilyen bemondásokkal saját magatoknak (értsd a többi mindenszaristának) generáljátok a hisztit...

Mindenki a saját sorsa kovácsa, azt szeret amit akar, én nem szeretném ha az emberek képességeik szerint nem lennének differenciálva, és nem, nem gondolnám hogy mindenki egyenlő.
- Ebben egyet is értünk, ám ne a nyelve hosszától vagy a színes világban a behajlástól függjön az elbírálás! A gyerekekről ne is ejtsek szót mivel undorító!
Meg a hatolom vágytól vezérelve azt se tudja melyik kastélyba telepedjen le, amit közpénzből felújítottak! No!
- Nem sajnálnám én tőlük ha megdolgoztak volna érte! Ám csak kiutalom magamnak, mert nekem jár, csak úgy!

Hanem a piacgazdaságról szóljon, ki tud jobb árút előállítani s eladni! Az iskolákba értelmiséget s tudós embereket képezzünk ki, akik a társadalmat tudják magukkal húzni felfelé! Mivel üzemeket s gyárakat hoznának létre! S a középréteget tudják foglalkoztatni. Ekkor fejlődünk! Ha nincs mit eladni csak verjük a kannát a zománctól, hogy pattog, akkor meg csak bányaliften megyünk lefele!
A közterek tele lesznek hajléktalanokkal, a börtönök tolvajokkal stb...stb...stb!

Mi jöhet még?
Pontosan így látom én is! Amit tudnak még mentenek, utána begyújtják a repülő hajtóművet s pucolás!

- A 4 évvel ezelőtti választáskor is a helyi kisebbségi vezető úgy eltűnt, elpucolt Romániába hogy úgy kellet utána szólni hogy gyűjjön mán vissza, mert mán megint űk nyertek! Vegyék fel a pízt mert osztják! :oops: Amit bele is szórtak a vajda szőnyeges kriptájába! Mivel nem úgy van az hogy csak egy sima síremléket készítenek ám.

Nagy Márton egyre nagyobb pofonokba szalad bele és egyre nagyobb hatalmat kap...

Annál a gyermeknél, amelyik ilyenre vetemedik, hát ott egészen biztosan felmerülnek igen komoly nevelési hiányosságok a szülő részéről! Aki nem neveli normálissá a gyerekét, az ne csodálkozzon, ha bűnöző lesz belőle!
Ezekről a mondataidról eszembe jutott az az eset, amikor egy anyuka nekem panaszolta, hogy milyen gonosz volt az az ember, aki felnyomta a drogtermesztő fiacskáját a rendőrségen. Érted, nem a fia volt gonosz, hogy rohadt bűnözői sorsot választott, nem az anyuka cseszett el valamit a fiacskája nevelésében, hanem a törvénytisztelő állampolgár volt a gonosz, mert felnyomta a fiacskáját, az meg egy cellába került a gyilkosokkal, és kapta a brokit a seggébe. És ezen meglepődött a belpesti libsi fiúcska, hogy bizony a börtönben hozzá hasonló bűnözők vannak, meg farkastörvények!

És igen, sajnos nyilván nem keresztényi nevelést kaptak ezek az emberek, mert ha mindenki azt kapna ebben az országban, akkor tizedennyien sem lennének a sitteken.

Nyilván nem.
De nem tudom mikor romlott 10%-ot, mert az elmúlt 1 hónapban 1.16% a romlás az én grafikonom szerint.
Az ilyen bemondásokkal saját magatoknak (értsd a többi mindenszaristának) generáljátok a hisztit...
Dobd ki a grafikonodat. Per pillanat a világ második legrosszabb pénze a forint.

Dobd ki a grafikonodat. Per pillanat a világ második legrosszabb pénze a forint.

Nagyon messze van a forint a vilàg màsodik legrosszabb pénzétől.

• Tetszik
Reactions: aquarell and BJani

Ezt támaszd már meg valami hiteles forrással, pls!
(különben te is beteszed magadat a mindenszarista skatulyába...)

Azt is elmagyarázhatná valaki, hogy erről a grafikonról hogyan kéne kiszámolni a havi 10%-os árfolyamromlást?! Biztos én vagyok a hülye, meg a grafikon a szar, ugye?
c

Érettségit nem letetteknek: valahol 375 körüli értéket kéne látni a grafikon bal oldalán, hogy kijöjjön a 10%...
2023 közepén volt utoljára ennyi az €, hány hónap is az, matektudósok?

Ezt támaszd már meg valami hiteles forrással, pls!
(különben te is beteszed magadat a mindenszarista skatulyába...)

Azt is elmagyarázhatná valaki, hogy erről a grafikonról hogyan kéne kiszámolni a havi 10%-os árfolyamromlást?! Biztos én vagyok a hülye, meg a grafikon a szar, ugye?
c

Érettségit nem letetteknek: valahol 375 körüli értéket kéne látni a grafikon bal oldalán, hogy kijöjjön a 10%...
2023 közepén volt utoljára ennyi az €, hány hónap is az, matektudósok?
Na akkor te Nobel várományos. Inkább nézd vissza mit is írt a kolléga. Nem azt,hogy havonta,hanem azt,hogy egy hónap alatt. Ez spec. nem fedi a valóságot,de ebben az esetben ez nem releváns. Tehát inkább a pökhendi baromságodból vegyél vissza,és tanuld meg az értő olvasást.

Nagyon messze van a forint a vilàg màsodik legrosszabb pénzétől.

Ott a Portfolio elemzése benne.

Nyilván nem.
Ha egy év alatt romlik 10%-ot, az már siker? Értem!
Erre mondta Nagy makk Marci, hogy minden csak viszonyítás kérdése.
A 2022-es 433ft-os € árfolyamhoz képest még mindig jók vagyunk.

• Tetszik
Reactions: fishbed
2022-ben, éves szinten 23% volt az eltérés.
Gondolom simán megvolt akkor a havi 10% is.
Dolgozom, nincs most időm kibogarászni, de tessék: