A pénz világa

De tudjuk, mert az AKK publikálja minden aukció eredményét! Beraktam neked egy közleményüket!
Olvasd el!

Államok hiteleit ne mérd cégekéhez! Tök más mérettel és kockázati tényezőkkel fut!

ÁKK adatai a tények! Január 7-én (két hete) 4-5% között jegyezték a magyar állam kötvényeit.

Tényekkel vitatkozol... o_O
Ahogy mondod.
Betettem ide AKK közleményét, mint primer forrást. Tovább ment a komment folyam, de :
Világosan benne vannak az alapadatok.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
De tudjuk, mert az AKK publikálja minden aukció eredményét! Beraktam neked egy közleményüket!
Olvasd el!

Államok hiteleit ne mérd cégekéhez! Tök más mérettel és kockázati tényezőkkel fut!

ÁKK adatai a tények! Január 7-én (két hete) 4-5% között jegyezték a magyar állam kötvényeit.

Tényekkel vitatkozol... o_O
Én ugyan nem vitatkozom a tényekkel, mert mindig forrást is jelölök mellette.

Kötvényt és hitelt ne keverjük, más termék. ÁKK adatai alapján, nincs fix kamatozású EURÓ alapú magyar államkötvény, ami kibocsátás alatt lenne. Ha a piacon kereskednek vele, az megint más tészta. Az egyetlen, amit lehet jegyezni és EURÓ alapú arra háromhavi EURIBOR kamatot ígérnek. Forrás:

Az általad is hivatkozott oldalon az egyébként az egyetlen EURÓ alapú államkötvény lakossági kamatára 2,048%-ot írnak (EMÁP-2028/U).

Remélem, nem keverted a Forint alapú államkötvények kamatával...

Én ugyan nem vitatkozom a tényekkel, mert mindig forrást is jelölök mellette.

Kötvényt és hitelt ne keverjük, más termék. ÁKK adatai alapján, nincs fix kamatozású EURÓ alapú magyar államkötvény, ami kibocsátás alatt lenne. Ha a piacon kereskednek vele, az megint más tészta. Az egyetlen, amit lehet jegyezni és EURÓ alapú arra háromhavi EURIBOR kamatot ígérnek. Forrás:

Az általad is hivatkozott oldalon az egyébként az egyetlen EURÓ alapú államkötvény lakossági kamatára 2,048%-ot írnak (EMÁP-2028/U).

Remélem, nem keverted a Forint alapú államkötvények kamatával...
A magyar állam finanszírozásáról volt szó: az pedig államkötvény kibocsátással van fedezve, mert a lakosságnak baromira nincs annyi eurója hogy finanszírozza a magyar államot. Az állampapírokat meg aukción értékesítik 4-5% közötti euró kamaton. Ez TÉNY!
Amúgy meg az EU is "állampapírokat" (kötvényeket) bocsát ki és kap kölcsönt 2% alatti kamaton - jóval olcsóbban mint ahogy ez a magyar állam teheti.

Úgy csinálsz mintha magyar állam besétálhatna egy bankba hogy, "helló, kéne kölcsön olcsóért" :D
A magyar állam piaci alapon sehol nem kap hitelt 2%-on. Csak lakosságtól szed be némi apró pénzt ezen a pofátlanul alacsony kamatszinten, mert szar az alkupoziciója és nincs képben a pénz piacokkal. Mindenki más legalább 4%-ot kér.

A magyar állam finanszírozásáról volt szó: az pedig államkötvény kibocsátással van fedezve, mert a lakosságnak baromira nincs annyi eurója hogy finanszírozza a magyar államot. Az állampapírokat meg aukción értékesítik 4-5% közötti euró kamaton. Ez TÉNY!
Amúgy meg az EU is "állampapírokat" (kötvényeket) bocsát ki és kap kölcsönt 2% alatti kamaton - jóval olcsóbban mint ahogy ez a magyar állam teheti.

Úgy csinálsz mintha magyar állam besétálhatna egy bankba hogy, "helló, kéne kölcsön olcsóért" :D
A magyar állam piaci alapon sehol nem kap hitelt 2%-on. Csak lakosságtól szed be némi apró pénzt ezen a pofátlanul alacsony kamatszinten, mert szar az alkupoziciója és nincs képben a pénz piacokkal. Mindenki más legalább 4%-ot kér.
Én hoztam egy általad megjelölt forrásból tényt arra, hogy EURÓ alapú magyar államkötvény kibocsátása 2,048% kamattal történik. Meglepődnél, hogy mennyire megy ez a termék is, annak ellenére, hogy ne mez az állampapírok között a fő termék.

A TÉNYT ha már nagybetűvel többször leírtad, akkor kérlek, egy forrást is gofyrsan illesz be alá.

Amint leírtam, egyetlen egy EURÓ alapú Magyar Államkötvény van kibocsátás alatt, ennek a kamata a háromhavi EURIBOR értékével egyezik meg, melynek mértéke jelenleg 2,048%. A forrás, hogy meglegyen neked mégegszer:

Ezek után várom a tényt.

• Vicces
Reactions: Aladeen
Én hoztam egy általad megjelölt forrásból tényt arra, hogy EURÓ alapú magyar államkötvény kibocsátása 2,048% kamattal történik. Meglepődnél, hogy mennyire megy ez a termék is, annak ellenére, hogy ne mez az állampapírok között a fő termék.

A TÉNYT ha már nagybetűvel többször leírtad, akkor kérlek, egy forrást is gofyrsan illesz be alá.

Amint leírtam, egyetlen egy EURÓ alapú Magyar Államkötvény van kibocsátás alatt, ennek a kamata a háromhavi EURIBOR értékével egyezik meg, melynek mértéke jelenleg 2,048%. A forrás, hogy meglegyen neked mégegszer:

Ezek után várom a tényt.
deeplinket adj inkább, meg screenshotot. Ez így forrás: google.com szintű.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

Ezek után várom a tényt.
Már raktam be forrást. Te továbbra is a lakossági papírokkal jössz, ami az állam finanszírozása szempontjából apró pénz, nem releváns.
Ha kapna a lakosságtól elég pénzt 2% körül, akkor mégis miért fizet nagy tételben hitelező befektetőknek 4-5% között? :P

Január 7-én 3 mrd EUR (ez kb. 1150mrd Ft) értékeben árvereztek el államkötvényeket 4-5% közötti kamaton. Azt meg néztem volna hogy a lakosság ez összedobja nekik - pláne így egy nap alatt! :D

A lakosságnak nincs ennyi eurója.

allamkotveny.jpg

2024 év végi ÁKK-s összefoglaló szerint. 2024.12.31-én belföldi deviza (nem forint) állampapír-állomány: 567,106 mrd forint. Ebből nem is mind lakossági, mert belföldi bankok és befektető cégek is vásárolnak ilyet. Vélhetően a lakosság ebből töredéknyi.
A magyar államnak év elején 3 mrd euróra volt szüksége, miközben minden(!) belföldi devizás befektetőhöz jelenleg kb. 1,5mrd eurónyi állampapír van.

Azt kéne megértened hogy 2%-os kamat szinttel, amivel a lakosságnak kiszúrja a szemét az állam (lehúzza őket), azzal nem lehet finanszírozni az állam működését, euróigényét. Azt csak piaci nagy befektetőkkel lehet, akik a 4% alatt egy centet sem adnak. (lásd jan. 7-ei jegyzések!)

Ha valóban lenne 2%-on elegendő euró hitel, szted pöcsölnének itt SAFE-el?!? o_O
Óriási beruházási és választási osztogatási bumm lenne, nem ez a vergődés!

Mintha említetted volna, hogy a NAV-nál dolgozol, de ha tévedtem ,akkot bocsánat, hamut szórok a fejemre.
Igen pénzügyőr vagyok.
Kelebiai, és még ki tudja.
Es a hataron levo vagy mobil rontgen gepek hogy jonnek ide? Oke szerinted tularazott de az ne zavarjon hogy ezek alapbol kibaszott draga eszkozok es mi meg jo aron jutottunk hozza a rendorok mar nem igen nem is vettek olyat vegul.

"A dollár vitathatatlan globális uralmának korszaka a végét járja. Ami egykor a globális pénzügyek és kereskedelem sarokköve volt, az mára vitatott területté vált, mivel egyre több állam keres alternatívákat a nyugati diktátumok érvényesítésére régóta használt valutára. Az amerikai dollár központi szerepe a határokon átnyúló tranzakciókban és a világ tartalékvalutaként betöltött szerepe már nem garantált – és ez a változás már nem elméleti jellegű."