Subenben tankoltam,de dizelt,1150 litert.
Persze, persze
Csak azt nem értem,hogy ha ottolyan szár az elett,mi a péknek költözik oda annyi magyar.... .
Egy szóval nem mondtam, hogy ott szar az élet, viszont nagyon nincs egyenes arányban az életminőség a fizetések nagyságával.
Ausztriában a nettó átlagfizetés 1,9-szer ér többet, mint Magyarországon, Angliában pedig csak másfélszer, hiába keres papiron 3-4-szer többet egy angol.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_...y_average_wage#Gross,_net_&_PPS_(2000_-_2018)
Hogy miért mennek ki olyan sokan?
Egyrészt azért, mert ott csak megkeresni fogja a pénzt, aztán hazajön és itt fogja elkölteni, pl. lakást vesz belőle. Ez nagyon is ésszerű. Pár évig dolgozik kint, majd itt lakást vesz abból a pénzből (bár ezt is árnyalja az, hogy ha mondjuk egyetem után kimennek 5 évet, azok leginkább mosogatni, epret szedni, vagy felszolgálni fognak, vagyis miután hazajönnek, az életrajzukban nem lesz semmi tapasztalat, hacsak nem mosogatni vagy epret szedni akar itthon is, míg aki itthon maradt, 5 év alatt azért előrébb juthat a szakmájában).
Másrészt vannak akik csak azt nézik, hogy papiron mennyi lesz a fizuja, azt már nem nézik, hogy mennyit is ér az ott valójában.
Na ezek lesznek azok, akik minimálbérért dolgoznak és 4-en laknak egy lakásban, hogy valamit félre is rakjanak.
Szerintem Nyugat-Európába teljesen kiköltözni (ott élni le az egész életet) nagyon ritka esetekben éri meg.