A pénz világa

Csak kérdezem. Ezen a kormányon kívül, valaha vmelyik csökkentette a rezsidíjakat?? Én évente folymatos 10-20-30%-os emelésekre emlékszek 2010 előttről. Akkor ki keresett jól?? A magyar energiaszektort felvásárló francia és nemet állami cégek. Ilyen fasza ballib energiapiaci privatizáció volt.
Ez a kormány csökkentette egyedül és ezt akarjátok emelésnek eladni. Vicces.
Ööö
vállalati szféra rezsi díjairól ide játszik már nem csak a kis hanem a mikró vállalatok is /bárki aki gazdálkod/na/ tud ön?
tudja ön hogy egy irodaházban egy internet előfizetés duplája a magán előfizetéseknek kevesebb szolgáltatással?
tudja ön hogy csak idei évben kb. 2,5 szeresére ! emelkedtek a fentiek szerinti vállalati pl. kwh díjak?
ha igen akkor minek dezinformál.
mert ki kellene írni hogy igen a lakosságé stagnál de ezt a vállalatottal fizettetik meg amik meg csökkenő profit elbocsátások stb. végső soron a lakosság fizeti meg ezt is csak burkoltabban
és egy átlagos bucka lakó ezt már nem fogja fel...

Volt már róla szó itt is többször hogy bekövetkezik.
Itt van valami ilyesmi:

Kérdezem, mert kibic vagyok....
Az hogy a "Nyugat" nem tekinti konvertibilisnek ok, de a világ fennmaradó 90%-a?
Vagy azokat is embargózni kezdik ha rubelben számol el?
Nagyjából a rubel az orosz intézkedésekkel úgy néz ki, mint amikor leesne a nagy tükör a falról, de még odaugrasz és elkapod. Nem esett le a földre, de olyan nehéz, hogy muszáj tartanod.

1 óra múlva már kezd kényelmetlen lenni, tehát most azon matekozol, mi legyen a következő lépés...

Nekem ez a túlságosan riszkibíznisz kategória, mert most nagyjából az a fogadás, hogy le tudod-e tenni a tükröt sérülés nélkül (se te, sem a tükör ne sérüljön) és hogyan tudod úgy visszarakni és eltűntetni a nyomokat, hogy mire a feleséged hazaér, semmi sem legyen neki gyanús...

Ez már az egyén idiotizmusa.
Én is hülye vagyok a pénzügyekhez, ezért tartom állampapírban a megtakarítást, azt még fel bírom fogni :p
Pl. az adóvisszatérítést én elraktam, 90+% meg elverte TV-kre meg külföldi nyaralásra.
Közben idén a 3. munkahellyel tárgyalok, ha összejön megtriplázom a fizetésem januárhoz képest.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and hete
Nagyjából a rubel az orosz intézkedésekkel úgy néz ki, mint amikor leesne a nagy tükör a falról, de még odaugrasz és elkapod. Nem esett le a földre, de olyan nehéz, hogy muszáj tartanod.

1 óra múlva már kezd kényelmetlen lenni, tehát most azon matekozol, mi legyen a következő lépés...

Nekem ez a túlságosan riszkibíznisz kategória, mert most nagyjából az a fogadás, hogy le tudod-e tenni a tükröt sérülés nélkül (se te, sem a tükör ne sérüljön) és hogyan tudod úgy visszarakni és eltűntetni a nyomokat, hogy mire a feleséged hazaér, semmi sem legyen neki gyanús...
Én arra fogadtam, hogy nagyobbat esik, és lassabban, majd visszapattan (hogy milyen trükkök/piaci hatások miatt, az mindegy), de nem vásároltam be, mert az alját lentebbre vártam, és lemaradtam róla. Nagyon gyorsan reagáltak az oroszok.

Volt már róla szó itt is többször hogy bekövetkezik.
Itt van valami ilyesmi:

Magam részéről már régóta vártam.

Nagyon gyorsan reagáltak az oroszok.
Nem igazán erről van szó.
Ilyen gyorsan tűntek el az eladók a piacról. Pozíció likvidálás volt március második hetéig.
CBR tőzsde nyitás után tiltotta a short műveleteket… akkor szankciókkal közösen milyen tőke mozgás lehet(?)

Felpattanni meg nem nagyon van mitől, mert ahhoz kellene a kereskedési volumen is az meg nincs.
Mondjuk háború előtt se volt egy mozgalmas deviza kereszt.

• Tetszik
Reactions: Yoda

Ez tetszik!

Micsoda hasonlat! :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ez már az egyén idiotizmusa.
Én is hülye vagyok a pénzügyekhez, ezért tartom állampapírban a megtakarítást, azt még fel bírom fogni :p
Pl. az adóvisszatérítést én elraktam, 90+% meg elverte TV-kre meg külföldi nyaralásra.
Közben idén a 3. munkahellyel tárgyalok, ha összejön megtriplázom a fizetésem januárhoz képest.

Csakhogy itt már nem csak a "hülyékről", "idiótákról" szól a történet!
Amikor 10-ből 8 embernek romlik az anyagi helyzete, akkor nem tud mindenki, sokkal jobban fizető munkahelyet találni! 3-3,5 millió emberről beszélünk!

• Tetszik
Reactions: Yoda and Redgreg
Csakhogy itt már nem csak a "hülyékről", "idiótákról" szól a történet!
Amikor 10-ből 8 embernek romlik az anyagi helyzete, akkor nem tud mindenki, sokkal jobban fizető munkahelyet találni! 3-3,5 millió emberről beszélünk!
Jó lesz az 5,5-6 milliárdnak is, ugyanis globálisan szállnak el az árak, Indonézia pl. betiltotta a kókuszzsír kivitelét, ez megint keményen odafog baxni a ételek árainak.
Mindez egy ukrajna nevű szemétdomb fölötti nagyhatalmi kakaskodás miatt.

Nem kommentálom.
A fősodorból idézek

Komment helyett aki olvassa nézze meg a
"fontosabb tőkepiaci eszközök árfolyamváltozása"
egyszerű két dimenziós táblázatát.

#4 413

Jó lesz az 5,5-6 milliárdnak is, ugyanis globálisan szállnak el az árak, Indonézia pl. betiltotta a kókuszzsír kivitelét, ez megint keményen odafog baxni a ételek árainak.
Mindez egy ukrajna nevű szemétdomb fölötti nagyhatalmi kakaskodás miatt.
Energiaszektor átalakítása (szétbarmolása), Ukrajna, amit nem más, mint egy Oroszország nevű nagyhatalom indított, növekvő fogyasztás, adópolitika....

Nesze neked szankciók

• Vicces
Reactions: fulcrum11