1 kis matek.Előre megyünk, nem hátra...
Hányadik legjobb a magyar inflációs adat KKE-ban és hány euros országnál j9bb??
Vannak trendek, amit alól nehéz kitérni, de tompíthatja egy jó kormány a hatását!!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1 kis matek.Előre megyünk, nem hátra...
Nem hitetlenkedés, jogos a kétkedésed.Nem akarok hitetlenkedőnek tűnni, d3 dobsz erről egy linket mert kicsit túlzónak találom.
‘22 Q4-Ben jó lenne ha tetőzne az infláció….Plusz erre jön még az üzemanyagárak növekedése is, előbb csak áttételesen, aztán előbb-utóbb majd a lakossági árak tekintetében is. Jobb ezen minél hamarabb túlesni. Szeptemberben szerintem alulról súroljuk majd a 20%-ot...
A maginfláció magasabb -nem is kicsit -mint az inflációs adat ez jelzi a dinamikát.‘22 Q4-Ben jó lenne ha tetőzne az infláció….
Van is rá esély.
Ez még nem azt jelenti, h vége csak a növekedés megáll….
Ha recesszió lesz na az biztosan megfogja… viszont annak is más egyértelmű negatív hatásai lesznek/lehetnek.
1 kis matek.
Vannak trendek, amit alól nehéz kitérni, de tompíthatja egy jó kormány a hatását!!
Mindennapi propagandát add meg nékünk ó jó Urunk...1 kis matek.
Ez már a múlt, ezt te is tudod!1 kis matek.
Erre az egyetlen értelmes reakció: lol ikszdé, le kéne állni a propaganda kritika nélküli beszopásával.1 kis matek.
Hát igen.Erre az egyetlen értelmes reakció: lol ikszdé, le kéne állni a propaganda kritika nélküli beszopásával.
13,7 százalékos volt az infláció júliusban, 24 éve nem történt ilyen | 24.hu
Leginkább az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek drágultak.24.hu
Itt az újabb inflációs hidegzuhany: folytatódik a kegyetlen árrobbanás Magyarországon
Ismét jókora kellemetlen meglepetést okozott a magyarországi inflációs adat, hiszen a KSH júliusra éves alapon 13,7%-os drágulást mért, míg a Portfolio elemzői konszenzusa 13%-os áremelkedést vetített előre a júniusi 11,7%-os ütem után. Ez azt jelenti, hogy újabb 24 éves csúcsra száguldott az...www.portfolio.hu
Én meg kevésnek.A lakosság által érzékelhető infláció jóval nagyobb.Es spec engem,mint lakost,ez érdekel.Nem akarok hitetlenkedőnek tűnni, d3 dobsz erről egy linket mert kicsit túlzónak találom.
A grafikon eleje a Fidesz kormány vége, a középső szenvedés a szocik, a soha nem latott stabil növekedés megint a Doktor Miniszterelnök ÚrGondolom a KSH adatai alapján közölt adatok ezek.
Ezt csak az hiszi el, aki nem jár boltba...
De akkor tegyünk már mellé egy ilyen grafikont is, csak hogy lehessen ízlelgetni...előre megyünk nem hátra ugye...
Most a KATA hatásairól beszéltünk. Azt nem érezheted mert szeptembertől lép hatályba.Én meg kevésnek.A lakosság által érzékelhető infláció jóval nagyobb.Es spec engem,mint lakost,ez érdekel.
Tehát hoztam egy európai osszevetést, ahol régiós szinten faszán állunk.Erre az egyetlen értelmes reakció: lol ikszdé, le kéne állni a propaganda kritika nélküli beszopásával.
13,7 százalékos volt az infláció júliusban, 24 éve nem történt ilyen | 24.hu
Leginkább az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek drágultak.24.hu
Itt az újabb inflációs hidegzuhany: folytatódik a kegyetlen árrobbanás Magyarországon
Ismét jókora kellemetlen meglepetést okozott a magyarországi inflációs adat, hiszen a KSH júliusra éves alapon 13,7%-os drágulást mért, míg a Portfolio elemzői konszenzusa 13%-os áremelkedést vetített előre a júniusi 11,7%-os ütem után. Ez azt jelenti, hogy újabb 24 éves csúcsra száguldott az...www.portfolio.hu
https://tradingeconomics.com/country-list/food-inflation?continent=europe
Nem nagy dicsőség negyediknek lenni ezen a listán.
Ha te össze tudod egyeztetni a valóságodat a KSH és kormánysajtóban közöltekkel, akkor örülök, jó neked. Én a linkelt cikkekkel tudom összeegyeztetni (és a kormányoldal múltbéli tapasztalatokkal, ahol nem egészen a valóságot festették le).Tehát hoztam egy európai osszevetést, ahol régiós szinten faszán állunk.
A juliusi magyar adat 1%-al rosszabb. A trenden nem valtoztat. Remélem lesz arról is europai összevetés.
Tudom sokaknak a valóság propaganda. De el lehet azon is gondolkozni, hogy amit ti olvastok a baloldali sajtoban, az nem propi??
Az tudod hogy az elelmiszerárak nem a teljes inflációs hatás, ami mkit érint. Igen, az elelmiszerár nyomós tétel, de ez szerepel az inflációs kosárban is.Ha te össze tudod egyeztetni a valóságodat a KSH és kormánysajtóban közöltekkel, akkor örülök, jó neked. Én a linkelt cikkekkel tudom összeegyeztetni (és a kormányoldal múltbéli tapasztalatokkal, ahol nem egészen a valóságot festették le).
Ne haragudj de te mar annyi butasagot irtal kozgazdasag es penzugy temaban, hogy az valami hihetetlen. Te ha jol ertem mernok vagy, maradj annal, ahhoz biztos jol ertesz. De attol meg hogy azt hiszed hogy mindket tudomany csak szamok es elolvasol valami propaganda cikket, attol meg nevetsegesen nagyon nem ertesz a kozgazdasagtanhoz. En meg a mernoknek lennek csapnivalo, de en ugye abban nem is okoskodom.És ki mondta, hogy lenne rajta?
Tényleg nehéz megérteni?
Annyira bírom az ilyen hülyeségekkel dobálózást hasraütésszerűen.
A világban energiaválság van kibontakozóban, erre a kormány mit csinál?
Dotálja a fogyasztást dráguló beszerzési ár és szűkülő kínálat mellett.
Az igen...
A közgáz első óra a kereslet kínálati görbe és annak a hatásai és azzal pisálnak szembe ezek a hülyék.
Pedig a drágább benzinből kevesebbet fogyva is meglenne az ÁFA és többi bevétel.
Egészen elképesztő, hogy a szennyező egyéni közlekedés dotált, de a BKV meg piaci áron veszi a gázolajat.
Világrekord benzinfogyasztás van ezek meg dotálják a fogyasztást, amit nincs miből pótolni, mert a DUFI-nak is lesz szünet és ahol van profit ott adják el, ezért import ide nincs.
De várom majd, amikor a nemzet végtelen kényelme miatt majd a strat készleteket fogjuk felélni.
Az nem arra való csókolom. Azért a neve stratégiai tartalék és nem "dotált áron autózzon kisjóska" mindenhova.
Azt, ha beüt majd az igazi baj nem lesz benzin meg gázolaj, mert szórakozásból elautókáztuk, mert óccó volt és belefért?
Éljen soká a tücsök életmód, nem számít, arccal előre a szakadékba.
Segítsünk értelmezni a diagramot?
- Nem siratás, írtam, hogy én 20k is kifizetek, ha menni akarok.
- Arról szól te és az összes meg nem értett zseni, hogy extraprofitot vizionálni ott, ahol soha nem látott behorpadás volt 1.5 évig, ahhoz nem közgáz zseninek kell lenni, mint aminek az a malacképűt tartják, hanem nettó kreténnek kell lenni.
Vagy szerinted az a módi, ha mondjuk vállalkozások túléltek éppen hogy 2 durva évet, akkor mikor végre bármekkora profit van, akkor csűrjük meg őket egy 10%-os plusz adóval?
Airline industry - passenger traffic worldwide 2024 | Statista
In 2023, the estimated number of scheduled passengers boarded by the global airline industry amounted to approximately 4.5 billion people.www.statista.com
De hát mi várunk, amikor faarccal képes a kormány félreinfón a pocok képű hülyegyerek képes teljes nyugalommal a képünkbe mondani = hazudni, hogy a 12+ évvel ezelőtti banda hibája a mai árfolyam? Várom már mikor lesz majd Kádár a hibás ezért is...
De hát nem érted, nem az emberek fizetik meg és előre megyünk nem hátra.
Nincs megszorítás, nem az zemberek fizetik meg. Hiszen ezt mondták, hát nem is lehet máshogy. Aki mást mond az buta és vak...
... vagy esetleg a NER seggét nyaló slepp befoghatná már legalább végre a hülye "érveikkel". Mármint amit annak címkéznek meg.
Mert jelenleg ilyen húzásokkal dotálják a hatósági áras benzint. A nem autózok fizetik a többiekét is. Éljen soká.
És de, mi fizetjük meg. Az átlagszavazó a jelek szerint tényleg ennyire buta.
Mindeközben. Értsd, még infláció követő béremelés sem lesz sem a rendőröknél, a tanároknál meg aztán hajjaj...
Orbán Viktor döntött, és zárolt 416 milliárd forintot
A pénzügyminiszternek gyorsan kell intézkednie.index.hu
Az, hogy lassan WV papír a Ft...
De hát az, hogy vitya mit mondott a gyenge forintról X éve az sem érdekel senkit, mert mindent is meg lehet magyarázni...
Várom annak levezetését, hogy akkor hogyan is van az, hogy az utasszám 1 év alatt a 25 évvel korábbira zuhant vissza (a hozzá járó infra és a többi meg nem, a költségek sem), akkor az mekkora veszteség, tartott 1,5 évig, majd hirtelen extraprofitot kiáltva rácsűrnek adód, mert volt egy nyereséges negyedév már.Ne haragudj de te mar annyi butasagot irtal kozgazdasag es penzugy temaban, hogy az valami hihetetlen. Te ha jol ertem mernok vagy, maradj annal, ahhoz biztos jol ertesz. De attol meg hogy azt hiszed hogy mindket tudomany csak szamok es elolvasol valami propaganda cikket, attol meg nevetsegesen nagV