A pénz világa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Pld Debreceni szovjet reptér tiszti lakótelepi lakások. Az a hír járta hogy ott 4 lakásonként volt közös konyha, fürdőszoba.
Azt nem tudom, de a szegedi tiszti lakásokban lakásonként volt konyha, fürdőszoba. Miután az Ötthalmi Diáklakások pontosan azokba a lakásokba költözött be, így első kézből van tapasztalatom :)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
A pénzügyekhez kapcsolódva van egy régi, magyar közmondás, hogy mikor elégedett a magyar üzletember, vállalkozó?

"Pénz számolva, asszony elverve"

Az elmúlt 30 évben a szereplők helyet cseréltek:

" Asszony számolva, (ezért) pénz elverve"
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Újabb rossz hír a zöldhasúnak...
Hány éve is tervezgetik?
Legutóbb a brazil pénzügyminiszter furta meg...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
A pénzügyekhez kapcsolódva van egy régi, magyar közmondás, hogy mikor elégedett a magyar üzletember, vállalkozó?

"Pénz számolva, asszony elverve"

Az elmúlt 30 évben a szereplők helyet cseréltek:

" Asszony számolva, (ezért) pénz elverve"
Humor topikban válaszoltam.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and LMzek 2.0

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and LMzek 2.0

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
688
1 702
93

Idén 1,5 százalékkal, jövőre pedig 4 százalék fölött nőhet a gazdaság
A magyar államadósság végig csökkent, idén 73,5 százalékos GDP-arányos államadósságot tervez a kormány, jövőre pedig 69,7 százalékost, a költségvetési hiány idén 3,9 százalékos lehet GDP-arányosan, jövőre pedig 2,5 százalékos.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Hitelezési csalafintaságok II.

Az amerikai hitel kihelyezési "próbálkozásom" Ukrajnába, ahogy itt egy előző posztban írtam, mintegy 10 évvel ezelőtt történt, ahogy ebben a topikban fentebb írtam.

Most 20 évvel ezelőtti, általam átélt, 20 évnél régebbi esetekről fogok írni, kiragadom a legérdekesebbeket, lehet hogy ma is aktuális a téma egyeseknek, okulásképp:

A szereplőkre csak utalok, nem kell f@sni úgyis elévült :))

Vagy 25 éve, nagykereskedelmi cégemmel elértem az éves 1 milliárdos pénzügyi forgalmat. Ez nem csak az adóbevallásomból, hanem a banki pénzforgalmi adataimból is kiderültek. Ennek egyenes következménye az volt, hogy Bankoktól kezdve különböző befektetési társaságoktól sorozatos ajánlatokat kezdtem kapni, 1 hónap alatt több megkereséssel, mint azelőtt évek során - összesen.

Tán a bankszámláimat kezelő banki ügyintézők managerek brókerkedtek az ember adataival, 1 milliárdos forgalmi adat elérése után?

Egy februári napon megkeresés kaptam a T. T osztrák tőzsdei brókercégtől, aki 3 magyarországi irodát is magáénak tudhatott, a bécsi tőzsdén működő központi irodájukon kívül. A magyar bróker felajánlotta, hogy a pénzemet náluk fektessem be, nemzetközileg jól tejelő részvényekbe, jutalékra.
Mondtam h én 1 millió USD alatt nem fektetek be, de ennek megfelelő szerződés az elvárásom. Mondta az ügyintéző, hogy ez már túl van az ő kompetenciáján, és a bécsi központból fognak engem telefonon megkeresni ez ügyben.

Valóban, pár nappal később kaptam egy bécsi telefonhívást. A szám alapján is beazonosítható volt a hívás, valamint behallatszott a tőzsdei bérelt irodájukba az akkor működő tőzsde jellegzetes zaja - aláfestésképp,

Mint kiderült, maga a cégvezető hívott fel, enyhe akcentussal bemutatta a cégét, majd egy igen kedvezőnek és jövedelmezőnek tűnő szerződést ajánlott fel Nekem amire faxon szerződés tervezetet valamint gondolkozási időt kértem, és ígértem hogy kedvező döntés esetén jelenkezem. Egy napon belül lefaxolták az eléggé hosszú szerződés tervezetet, azt elolvasva pár napot aludtam is rá, de mivel nem találtam benne kellő biztosítékokat, hogy a tőkém biztonságban van, a szerződést félretettem, nem érdekelt tovább.

Majd 1 évvel később jött egy meglepetés, mikor 2 nyomozó állított be hozzám és elmondták h nyomozást folytatnak egy több országra kiterjedt tőzsdei csalás ügyében (T. T. cég ügyében). Elmondtam amit tudtam, és azt is hogy időközben kukáztam a szerződés tervezetüket is.
A Nyomozók elmondták dióhéjban a tényállást, reménykedve hogy még tudok valami adattal szolgálni:
-A cég valóban a bécsi tőzsdén bérelt fő ügyintézői irodát
- 3 magyarországi fióktelepük volt, negyedévente a legkevesebb üzletet hozó embereket kirúgták, állandóan újakat vettek fel
- Addig a rendőrök mintegy 800 milliós kárról tudtak, de sejtésük szerint sokan letagadták a befektetésüket (kb 3 milliárd)

Most jön az Agatha Cristie regénybe illő fordulat, hogyan tudott a prosperáló vállalkozás 1 pillanat alatt megbukni?:

Minden jelentősebb befektetőnek járt egy személyi bróker, aki rendszeresen, mindíg tanácsot adott mit kell eladni - és venni helyette.
Az egyik magyar befektető felhívta a kijelölt brókerét, és a részvények New Yorki tőzsdei mozgása felől érdeklődött. A bróker részletesen válaszolt, és javaslatokat tett. Az ügyfél letette a telefont, és egy perc múlva a homlokára csapott:

Én Barom, hiszen az amerikai Hálaadás Ünnepe van, ott most a tőzsde zárva!! Félrebeszél a bróker - broki..

Egyből a rendőrségre ment. A rendőrök hamar megállapították, hogy a főnöknek van egy magyar barátnője együtt dolgoznak. A beszerzett soproni címre kiküldtek 2 nyomozót a nőt begyűjteni, viszont nem volt személyleírásuk róla.

A megadott címen belépve a lépcsőházban, egy nő mellett mentek el akin napszemüveg, nagy kalap hosszú kabát volt.. gyanútlanul mentek tovább az emeleti cím felé, mikor furcsa dolog történik: Hallják, hogy a nő magas sarkú cipője az utcán úgy elkezd kopogni mint egy gépfegyver.. Utána szaladtak, elfogták, és a kézi táskából előkerült egy CD lemez ahol mintegy 10 000 tehetősebb magyar személy adatait találták meg - az enyémmel együtt.

Így kerültem a magyar rendőrség látóterébe.

Az elfogott személyek közül érdekes módon néhány az Atrium Hyatt szállóba lett "előzetesbe" elszállásolva, későbbi sorsuk ismeretlen, minden fellelhető adat eltűnt róluk pár hónappal később
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 496
113
Valaki üzletel online tőzsdén ai-vel?
itt minden oldal úgy nyílik meg,hogy 3 ilyen jellegű hirdetést kell ki klikkelni,tényleg az ai tud kereskedni,és pénzt csinálni?
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Valaki üzletel online tőzsdén ai-vel?
itt minden oldal úgy nyílik meg,hogy 3 ilyen jellegű hirdetést kell ki klikkelni,tényleg az ai tud kereskedni,és pénzt csinálni?
Feltételezem a kiskereskedői(retailer) szinten futattot, online EA(robot)-ra gondolsz?

Válasz röviden: NEM.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 496
113
Feltételezem a kiskereskedői(retailer) szinten futattot, online EA(robot)-ra gondolsz?

Válasz röviden: NEM.



Akkor miért hirdetik?
Nem kötekszem,csak kérdezem,vannak felnőtt csomagok is,aki betesz €200k-t,az nem poénra teszi be,és ha neki működik, akko 20 ropival is működnie kell,vagy tévedek?
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Akkor miért hirdetik?
Nem kötekszem,csak kérdezem,vannak felnőtt csomagok is,aki betesz €200k-t,az nem poénra teszi be,és ha neki működik, akko 20 ropival is működnie kell,vagy tévedek?
Tőzsdéből sok féle módon meg lehet élni:

Adhatsz el híreket, adhatsz el elemzéseket, adhatsz el prognózisokat, adhatsz el stratégiákat, tarthatsz kereskedői tanfolyamot, készíthetsz eladásra indikátorokat, készíthetsz eladásra kiskereskedői robotokat…stb..
Na mindezek után jön a kereskedés/trade, mint pénzcsinálás.

Ismeretek, tapasztalat, s befektetés nélkül ez se működik.
A robot se.
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
147
870
93
Akkor miért hirdetik?
Nem kötekszem,csak kérdezem,vannak felnőtt csomagok is,aki betesz €200k-t,az nem poénra teszi be,és ha neki működik, akko 20 ropival is működnie kell,vagy tévedek?
Pár éve belekóstoltam ezekbe az fx robotokba. Írni is, használni is.
Jobb ha kerülöd. Neked nem fogja azokat a számokat hozni mint aki a demót kitette.
1, fél évente ezek a logikák elállítódnak. Mire te belekezdesz a mesés eredmények miatt addigra az a logika már lassan idejét múlt.
2, Kis pénznél az a baj, hogy a stop-lossnál ki fogja neked szedni, mert nincs elég tartalék pénz a számládon. Hiába állítasz be te bármit, a bróker ki fogja szedni, hogy magát védje te meg bukod a pénzt.
3, sok bróker nem is igazi bróker és ha valaki nagyobb pénzt akar kivenni kiderül hogy hát valójában nincs is pénz.

Ez egy szabályozatlan terület, vannak normális cégek, de az egyszerű kis ember valószínűleg lassan de bukni fog rajta.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Tőzsdéből sok féle módon meg lehet élni:

Adhatsz el híreket, adhatsz el elemzéseket, adhatsz el prognózisokat, adhatsz el stratégiákat, tarthatsz kereskedői tanfolyamot, készíthetsz eladásra indikátorokat, készíthetsz eladásra kiskereskedői robotokat…stb..
Na mindezek után jön a kereskedés/trade, mint pénzcsinálás.

Ismeretek, tapasztalat, s befektetés nélkül ez se működik.
A robot se.


Soksok éve, mikor még nem volt maga a sátán, volt az M1-en egy interjú Soros Györggyel, ahol megkérdezték tőle hogyan szerezte a vagyonát:

-Tőzsdéztem és elvettem a buta kisemberek pénzét.
-Nem bánta meg?
-Nem.

Gyerek voltam még, de egy életre beleégett a tudatomba, hogy soha ne tőzsdézzek, mert jön egy ilyen és elszedi mindenem.
Nem őt hibáztatom, hanem a sok tufát aki egy élet munkáját kockáztatja valamiben amihez nem ért.
Ez különösen igaz sztem a mostani világban, ahol a crypto, nft után most a tőzsdebotot tolják a kisemberek orra alá.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Soksok éve, mikor még nem volt maga a sátán, volt az M1-en egy interjú Soros Györggyel, ahol megkérdezték tőle hogyan szerezte a vagyonát:

-Tőzsdéztem és elvettem a buta kisemberek pénzét.
-Nem bánta meg?
-Nem.

Gyerek voltam még, de egy életre beleégett a tudatomba, hogy soha ne tőzsdézzek, mert jön egy ilyen és elszedi mindenem.
Nem őt hibáztatom, hanem a sok tufát aki egy élet munkáját kockáztatja valamiben amihez nem ért.
Ez különösen igaz sztem a mostani világban, ahol a crypto, nft után most a tőzsdebotot tolják a kisemberek orra alá.
óóó a tőzsdebot már nagyon régi lemez. :rolleyes:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU