Nem figyeltél.Pontosan mi is az ellenzék (akarmelyik) gazdasági programja? Vagy csak úgy általában a programja bármire? Lehet tudni?
A Matolcsy most mondta fel az ellenzék gazdasági programját…
Csak még az ellenzék nem tudja(béna faszok).
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem figyeltél.Pontosan mi is az ellenzék (akarmelyik) gazdasági programja? Vagy csak úgy általában a programja bármire? Lehet tudni?
Ne gyere itt érveléssel!Egy állam sem működik kormány nélkül. Van e baj? Persze, hogy van, egy szóval sem mondom, hogy nincs, látom én is. De az sem működik, hogy minden is szar, mert ez sem igaz. Az, hogy a NER lop, az meg olyan dolog, hogy az ellenzék folyamatosan ezt harsogja, de ez sem igaz abban a formában ahogy ezt ők állítják. Az egyszerűen nem igaz, hogy "mert a ner mindent ellop". Ezt már számtalanszor kitárgyaltuk itt is, ha ez igaz lenne, akkor egy buznyákot nem költöttek volna semmire, ez pedig tény szerűen nem igaz.
Az meg sajnos igaz, mert ezt innen látom, hogy sajnos valóban nem szabad megengedni, hogy az a nyugaton oly divatos szellemiség, amit hívhatunk woke-nak is, betegye a lábát az országba. Aki nem érti, hogy nem azzal van a baj, ha a fülöp-szigeteki leellenőrizhető, vendégmunkás fix időre bejön bárhova, hanem azzal ha teljesen ismeretlen, leellenőrizhetetlen, emberek a zöldhatáron át, besétálhatnak, annak az esélye nélkül, hog yutána ki tudod őket rakni. Aki nem látja, hogy ez két különböző eset, és összemossa azzal, hogy "de hát már így is van itt százerez migráns" az hülye, már bocs. Tényleg megnézném, hog ymi történne, ha MP nyerne 2026-ban, mit gondolna, mondjuk egy fél évvel később az a 30% tömeg (persze akkor má rannál is több lenne)? Hogyan lehetne nekik eladni, hogy nem, nem lesz attól pénzügyileg jobb nekik, hogyha valaki nagy arccal kijelenti, hogy ő tudja a megoldást, el kell venni a NER lovagoktól. A baj az, hogy azokat a lépéseiket amiket megtennének, például annak a bizonyos ellenőrizetlen és kirakhatatlan migárnstömegnek a 25%-át átvennék aki ma beözönlik Ny Európába, nem lehetne visszafordítani. Örökre ott maradna a probléma a nyakunkon.
Mellesleg csak egy gondolatkísérlet: Tegyük fel, hogy 2026-ban nyer MP, és másnap letartóztattatja a Mészárost, és elkobozza az összes gazdasági érdekeltségét. Szerinted másnaptól mi történne azokkal az emberekkel akik eddig nála dolgoztak, plusz akik valamilyen formában beszállítottak neki? Tényleg megérné?
Régebben nem volt jellemző, hogy 2,5 hónapon keresztül, még szeptember 8-án is 30 fok felett legyen a hőmérséklet.Ne gyere itt érveléssel!
Itt minden szar, mindent ellopnak!
Közben itt vagyok Keszthely és Badacsony között: Kávéház, strand, kocsmasor, parkolók tele magyar vendégekkel.
Régebben itt aug 20 után már halotti csend volt.
Ettől nem esnék el - anno az olaj bezuhanasa utan (8-10 éve?) az akkori es, ement ($400B?) orosz devizatartalek par ev alatt a fele ala zuhant, annyiba került a rubel megtamasztasa. A másik, hogy mivel alig jut dollarhoz, a rubelt megtamasztani csak MASBAN tartva lehet, ugyi.
Ettől nem esnék el - anno az olaj bezuhanasa utan (8-10 éve?) az akkori es, ement ($400B?) orosz devizatartalek par ev alatt a fele ala zuhant, annyiba került a rub
Szia.el megtamasztasa. A másik, hogy mivel alig jut dollarhoz, a rubelt megtamasztani csak MASBAN tartva lehet, ugyi.
Az elsőről hallottam többször katolikus témában, de nem olvastam konkrétan. Heidegger szerintem mindenhol tananyag filozofiabol. A középsőt nem ismerem, a név talán mintha ismerosen hangozna...?#per
Szia.
Infóra lenne szükségem.
, mennyire elismert szerzők feléd?
- Gilbert Keith Chesterton.
- Julius Evola.
- Martin Heidegger.
( No offense! Only info.)
Köszönöm.Az elsőről hallottam többször katolikus témában, de nem olvastam konkrétan. Heidegger szerintem mindenhol tananyag filozofiabol. A középsőt nem ismerem, a név talán mintha ismerosen hangozna...?
A legismertebb gondolkodó, filozófus író tradicionalista és talán a metafizikai terén. Heidegger meg egy igen jelentős teológus-filozófus.A középsőt nem ismerem
Erre jó kiindulási pont [de több cikk is található a témában]:Pl az usa szerepe a szovjet nehézipar létrehozásában, stb
Igen ezekben túrkálok.A legismertebb gondolkodó, filozófus író tradicionalista és talán a metafizikai terén. Heidegger meg egy igen jelentős teológus-filozófus.
Erre jó kiindulási pont [de több cikk is található a témában]:
https://books.openedition.org/irhis/1916
Loading…
crystalbook.ruLoading…
researchrepository.wvu.edu
Pl az usa szerepe a szovjet nehézipar létrehozásában, stb
De akkor nem kóklerek a szerzők.
Most ott járok hogy nagyipari minőségi alugyártás, megmunkálás, 20k+ US vendégszakmunkás.Nem csak VH előtt. Nézz utána, hogy milyen szerszámgépekkel szerelték fel annak idején a frissen alapított kamaz autógyárat
Na az biztosan nem Evola.A legismertebb gondolkodó, filozófus író tradicionalista és talán a metafizikai terén.
Ahogyan irtam, szerintem mindenhol tanitjak. Ami erdekes lehet sokaknak manapsag tole, az a bizonyos autentikus letezes versus a tarsadalmi nyomas-elvarasok szerinti eletmodok kozti kulonbseg.Heidegger meg egy igen jelentős teológus-filozófus.
Most ott járok hogy nagyipari minőségi alugyártás, megmunkálás, 20k+ US vendégszakmunkás.
Anthony Ciryl Sutton.
Military aid to the Sovietunion.
"Gorkij" gyár.
Sztálingrádi "Dzserzinszkij" gyár.
Stb...
Kemény.
A múlt hétvégen képzeld el, tele NERelték a Dunakanyart, motorcsónakok lepték el a vizet, vizisíeltek, autókkal közlekedtek a zemberek...szerintem csúnya dolgok jönnek, mindeki elővette a párnacihából a megtakarításait, hétvégére vett egy motorcsónakot meg vizisícuccot, kajakot, meg kenut, majd jó nagy bukóval eladják, vagy elviszi a bank...gyanítom ez valami "haláltánc" lehet mint a dunavirágzás, vagy szimpa #úgyismeghalunmindenszar hozzáállás...ilyet utoljára a Dekameronban olvastam....meg brit tudósoktól...Ne gyere itt érveléssel!
Itt minden szar, mindent ellopnak!
Közben itt vagyok Keszthely és Badacsony között: Kávéház, strand, kocsmasor, parkolók tele magyar vendégekkel.
Régebben itt aug 20 után már halotti csend volt.
Nagyon rosszul érzed,Jól érzem, hogy ezek szerint jövőre Matolcsy miniszter lesz?
Orbán Viktor: Megvan a cselekvési terv
“Megvan a cselekvési terv. Bemutatva, bejelentve ugyan még nincs, nem vettük még politikai munka alá, de szoktunk rá úgy utalni, mint a békeköltségvetés, ami már bent van az íróasztalfiókban. Ez ...www.vadhajtasok.hu
"Egy ilyen gazdasági akciótervnek előfeltétele az összehangolt gazdaságirányítás.
Minél többet hallgatjuk a jegybankelnök urat, annál inkább az az érzésünk, mintha ezzel ellentétes irányba haladnánk, de ez csak a látszat. Valójában jó ütemben haladunk egy összehangolt gazdaságirányítási rendszer felé.
Kell egy Erhard, aki korábban Matolcsy György volt, amíg el nem ment jegybankelnöknek, aki a gazdasági- és a költségvetési eszközöket egyszerre kézben tartó gazdasági csúcsminiszter, és ezt a cselekvési programot le tudja vezényelni. Ennek az embernek a személye összefügg azzal, hogy a március 1-jén sajnálatos módon bekövetkező jegybankelnöki szék megürülése milyen döntésekre sarkallja a kormányt. Nyilvánvaló, hogy aki odamegy, az nem lehet ez a csúcsminiszter, hogy egyenesen beszéljek. Az egyik gazdasági csúcsminiszter, a másik pedig jegybankelnök lesz."