A pénz világa

Ezen mit értesz? De komolyan, valaki más ezt érti? Én nem.
Csak azt, h amit te most fedeztél fel magadnak a “toxikus” monetáris politikaival és annak lehetséges hatásaival kapcsolatban már 2008-2009 után előkerült mint lehetséges forgatókönyv…

Az arany áremelkedését vitattuk, nem tudom hogy lyukadtál végül itt ki, hacsak nem a széttrollkodás volt a célod.
Nem, Te beleugattál mások befektetési megközelítésébe… pénzt is kockáztatsz napi szinten vagy csak okoskodsz?
Az első állításod itt bizomyítja, hogy még a COMEX-ről sem hallottál. 70-es évek óta létezik, határidős, fizikailag leszállítandó aranyra kötik.
Nem, nem hallottam.
Megnézted a határidős piacon hány % a kontraktusnak (volumen) végződik lehívással?
Amúgy milyen befektetői üzletek azok amikről (te) előre értesülsz? Milyen adatot nem utólag adnak ki? Se füle se farka a mondandódnak (ismét bocs).
Az intraday info és a között amit az éves jelentésben olvasok el azért van időben egy kis gap.
A többi állításod is eléggé légbőlkapott, hiszen a fizikai arany kereslet/kínálat pl a World Gold councilnál nem igazán becslésen alapszik...
https://www.gold.org/goldhub/research/gold-demand-trends
Ebben csak a minősített, a piacon megjelenő tételek jelennek meg.
Szerintem hanyagold ezt a témát, mert láthatóan idegenül mozogsz benne, csak akkor nem értem, hogy miért kommenteled ilyen vehemensen?
Valaki beszél róla valaki csinálja…
"Ismert fizikai arany értéke?"
Kicsit pontosíts, és akkor még igaz is lehet.
Nem igaz lehet, hanem így van. Ez nem egy oltári titok. Az integrált árutőzsde sajátossága.

A fizikai arany kitermelés nem tudná fedezni az összes ETF demandját (igazi aranyra beválthatóságát)
Nem tudja és nem is kell.
ha a birtokosaik be akarnák váltani azt (persze az ETF ek nagy része nem is garantál fizikai aranyat
ETF kapcsán derivatíva fogalma, tartalma mond neked valamit…?

• Tetszik
Reactions: fishbed
20-25% a megtakarításaimból de kockázatkerülő a portfólióm fele. :)
A konzervatív kisbuffi megközelítés ujj szabálya szerint azt szoktak volt mondani, h
fizikai arany(mint megtakarítás, tartalék) fedezze a család éves, másfél éves megélhetés költségeit(változatlan életszínvonalon számolva) minimum, de maximum a teljes portfolió 20-25% a…
Már ha arany, már ha van mibül…

• Tetszik
Reactions: fishbed
lak%C3%A1s%C3%A1rak-n%C3%B6veked%C3%A9se-2010-%C3%B3ta-v0-yavaqe4jxvgg1.jpeg

Magyarország vs. Argentína GDP párbaj:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Szomorú
Reactions: LMzek 2.0
magas-hitelkamatok-n%C3%B6vekv%C5%91-%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g-ezt-hagyja-r%C3%A1nk-16-v0-50134co7txgg1.png

De legalább kormányozni tudnak

Ennyi (önmarketinges) pénzből kb. bárki!

Megjegyzés: Akkor is nagy (helyi) csend volt, mikor a 22-es kétharmad után megemlítettem, hogy az 100(+) milliárdos választási osztogatás után "ki NEM" nyert volna!

Azért a(z önkritikus) reakciókból (főleg azok hiányából) láthatóvá vált, hogy azért magyar társadalom állapotától :( nem lehetett még ITT sem alapvetően elrugaszkodni, Pedig KellenE ez a szint! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

Tiszteletem a Kivételeknek! ...vannak! ;)

Alkotó kritikának van szánva! A mimózák már nem érdekelnek!
Annyit segítek (azért) nekik, hogy reményeikkel szemben mást sem fognak érdekelni!
...vagyis Nektek (is) marad a :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: ! ;)

.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby