M
molnibalage
Guest
Egyáltalán célhardvert (?) mi a fenének lopnak el?Akkor ők elvégezték a helyi kreténtanfolyamot.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyáltalán célhardvert (?) mi a fenének lopnak el?Akkor ők elvégezték a helyi kreténtanfolyamot.
Egyáltalán célhardvert (?) mi a fenének lopnak el?
Szerintem nem. Különbséget kell tenni a két hadihajó típus között. A Moszkva egy dedikált tengeralattjáró-elhárító hajó volt, sem több, sem kevesebb. A tervezésük Hruscsov utolsó évei alatt történt, szó nem volt még komoly kék vízi flotta felépítéséről. A két egységgel szerzett tapasztalatokat persze felhasználták a Kijevek tervezésekor, amik már ténylegesen az első lépések voltak a teljes értékű repülőgép-hordozók felé.
4 hónap után (végre) döntés született az elvesztett PD-50 száraz dokk kapcsán. Az OSzK modernizálja a Murmanszkban található 35. Hajójavító üzemet. Ennek folyamán egyesítenek két száraz dokkot, ahol elvégezhetik a Kuznyecov Admirális javítási-modernizációs munkálatait.
Építés alatt van két nagyobb. Valami 420 méteres.Figyeljük meg, hogy ezzel nagyjából be is korlátozták magukat: a Kuznyecovra méretezték a szárazdokkot, ennél nagyobb hajóegységet nem nagyon képes fogadni...
Úgy tudom eltört. Szerintem azt leírták. Körül lesz bójázva még egy darabig, aztán vagy úgymarad, vagy felhozzák vasnak.És mi van az elsüllyedt úszódokkal?
Vlagyivosztokban a Zvezda hajógyárban azolaj és LNG tankereknek. Még kb 2 év mire elkészül. Azonkívül idő és költségigényes lenne Murmanszkból Vlagyivosztokba vontatni a Kuznyát.Építés alatt van két nagyobb. Valami 420 méteres.
És mi van az elsüllyedt úszódokkal?
Itt a bekorlátozásról volt szó. Amúgy én minthaaszt olvastam volna, hogy Murmanszkban is építenek egy nagyot.Vlagyivosztokban a Zvezda hajógyárban azolaj és LNG tankereknek. Még kb 2 év mire elkészül. Azonkívül idő és költségigényes lenne Murmanszkból Vlagyivosztokba vontatni a Kuznyát.
És ki van sitten?Ott van a víz alatt. Egyébként elkészült egy új müszaki terv is a PD-50 pótlására, de nincs aki megépítse. Talán Kínában megtudnák.
Az az lesz, amit boki említett. Bár mire a 35-öst átalakítják... lesz vele munka bőven.Itt a bekorlátozásról volt szó. Amúgy én minthaaszt olvastam volna, hogy Murmanszkban is építenek egy nagyot.
És ki van sitten?
Figyeljük meg, hogy ezzel nagyjából be is korlátozták magukat: a Kuznyecovra méretezték a szárazdokkot, ennél nagyobb hajóegységet nem nagyon képes fogadni...