Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

Egyáltalán célhardvert (?) mi a fenének lopnak el?

"393 electronic components from the heavy aircraft-carrying cruiser. Then, they destroyed them to get elements with precious metals"
Itt lehet az eb elhantolva,valami elektronikai alkatrészeket loptak,amit összetörtek értékes fémekért,amit eladtak a piacon,simán vadbarmok szerintem,lehet arany volt a cuccokban,megszédültek a számoktól,sebtében le is buktak,most 3.5 év diétán vannak valamelyik böriben,esetleg barátnője lett egy 180 kilós szibériai favágónak,vagy többnek.
Biztos jó buli volt..

Egy jó komment:
Such things happen in US army every day with bigger values. I know of a case in Iraq in 2005 where a 40" container full of cash money worth more then a billion US$ went missing. Shit happens...

Szerintem nem. Különbséget kell tenni a két hadihajó típus között. A Moszkva egy dedikált tengeralattjáró-elhárító hajó volt, sem több, sem kevesebb. A tervezésük Hruscsov utolsó évei alatt történt, szó nem volt még komoly kék vízi flotta felépítéséről. A két egységgel szerzett tapasztalatokat persze felhasználták a Kijevek tervezésekor, amik már ténylegesen az első lépések voltak a teljes értékű repülőgép-hordozók felé.

A Moszkva szerintem sem távlati szuperkoncepciót szolgált. 1965-ben kezdték építeni, és szerintem simán megtetszett nekik az 1961-ben vízrebocsátott francia Jean d'Arc hajó, ami pont ugyanilyen volt.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
4 hónap után (végre) döntés született az elvesztett PD-50 száraz dokk kapcsán. Az OSzK modernizálja a Murmanszkban található 35. Hajójavító üzemet. Ennek folyamán egyesítenek két száraz dokkot, ahol elvégezhetik a Kuznyecov Admirális javítási-modernizációs munkálatait.

rYN7r1gj2HQ.jpg

ewAdMIUDS8k.jpg

8a8gmDblyDM.jpg

iwOF-XsdUJw.jpg

Te1t9ejR1rE.jpg

zDW18rY_IbA.jpg

4 hónap után (végre) döntés született az elvesztett PD-50 száraz dokk kapcsán. Az OSzK modernizálja a Murmanszkban található 35. Hajójavító üzemet. Ennek folyamán egyesítenek két száraz dokkot, ahol elvégezhetik a Kuznyecov Admirális javítási-modernizációs munkálatait.

Figyeljük meg, hogy ezzel nagyjából be is korlátozták magukat: a Kuznyecovra méretezték a szárazdokkot, ennél nagyobb hajóegységet nem nagyon képes fogadni...

• Tetszik
Reactions: borisz
Vlagyivosztokban a Zvezda hajógyárban azolaj és LNG tankereknek. Még kb 2 év mire elkészül. Azonkívül idő és költségigényes lenne Murmanszkból Vlagyivosztokba vontatni a Kuznyát.
Itt a bekorlátozásról volt szó. Amúgy én minthaaszt olvastam volna, hogy Murmanszkban is építenek egy nagyot.

Megvan még a Kuznyecov? Oly rég hallottunk róla, azt hittem, már kaszinó lett Pétervár mellett... :) :) :)
Lélegeztetőgép-hasonlattal élve: vajon hány korvett/fregatt/rombolda/tengó gyünne ki annyi vasból??

• Tetszik
Reactions: borisz