Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért el ne felejtsük, Ivánéknál a 80-as években még a láthatáron se volt piacgazdaság! Tehát a MiG azért gyártott 9-12 és 9-13 változatokat, mert azt kapták utasításba fentről. Előtte/közben nyilván be kellett számolniuk, hogy MIKORRA és MENNYIÉRT tudnának potensebb változatot sorozatgyártásba venni, aztán az infók birtokában a HM döntött így.Az árakról olvastam,hogy ennyibe kerültek nem szent írás.Az oroszok a 80-as években vagy 9.12-vagy 9.13-at vettek mert nem gyártott mást a MIG.
Attól függ, hogy milyen fenyegetés ellen és milyen mennyiségben. Tömeges CM/ASM támadás esetén az Sz-300-ban baja az, hogy a hordozó platformokra nem jelent fenyegetést. Az A-6 vagy Hornet gépek simán horizont alatt elrepülnak a cél 50 km-es körzetébe és indulhat a körkörös támadás. Le lövöldözheted a bejövő csúnyaságokat de a platfromokat így nem. A két Sz-300 osztály ráadásul 2x105 fokos tűzívvel bír. A körbeveszik a hodozót és minden irányból kb. 12 db Harpoon 1 percen belül érkezik, akkor a két Sz-300 osztály önmagában tehetetlen, a kísérőhajókkal koordinált hálózatos SAM védelem kell, hogy ossza a rendszer megfelelően a célcsatornákat.Te miben bíznál jobban a 80-as évek végén:
egy Kirov légvédelmében vagy egy Kuznyecovról üzemeltetett Szuhoj században?Nem kell túlgondolni annyi a kérdés,hogy melyik hajó van nagyobb biztonságban?
Képessége teljességgel elégtelenek egy E-2-höz mérve, nem beszélve, hogy 1991 óta a jenki CSG/CBG-hez még E-3 is társul... Korlátozott magassága, antenna mérete és őrjáratozási ideje van egy repülőgéphez képest. Szegény ember vízzel főz...Tudtommal volt valamilzen helikopteres AWACS azokon a hajókon.
Azért el ne felejtsük, Ivánéknál a 80-as években még a láthatáron se volt piacgazdaság! Tehát a MiG azért gyártott 9-12 és 9-13 változatokat, mert azt kapták utasításba fentről. Előtte/közben nyilván be kellett számolniuk, hogy MIKORRA és MENNYIÉRT tudnának potensebb változatot sorozatgyártásba venni, aztán az infók birtokában a HM döntött így.
Persze, de a szovjet a HM nem azért rendelt ilyen gépeket mert csak ez volt a választék, hanem ők döntöttek így hogy ez legyen a választék!!Az ok jelen esetben mind1,attól még 9.12 és 9.13-at gyártottak.
Persze, de a szovjet a HM nem azért rendelt ilyen gépeket mert csak ez volt a választék, hanem ők döntöttek így hogy ez legyen a választék!!
Igen persze. Én úgy tekintek a Kuznyecovra, mit amire a szovjetek is úgy tekintettek mint tanulópénz. Tervek formájában minden megvolt, katapultos hordozó, rendes AWACS gépek stb. stb. Szerintem nem is nyílt óceánra tervezték, hanem Balti és Fekete-tengerre. Ott még talán volt is értelme a Granitoknak.Képessége teljességgel elégtelenek egy E-2-höz mérve, nem beszélve, hogy 1991 óta a jenki CSG/CBG-hez még E-3 is társul... Korlátozott magassága, antenna mérete és őrjáratozási ideje van egy repülőgéphez képest. Szegény ember vízzel főz...
De hosszútávon akkor is másodvonalas feladatokra. Gondolom tengóelhárító repülőgépekre vadászott volna. Az élvonalra szánt hordozók már tervben voltak, a hozzájuk tartozó merev szárnyú AWACS gépekkel is, csakhogy közben összeomlottak.Nyílt óceánra tervezték csak nem a katonák hanem a politikusok.
Ez a tanulópénzezés azért egy szinten túl erőltetett nekem...Igen persze. Én úgy tekintek a Kuznyecovra, mit amire a szovjetek is úgy tekintettek mint tanulópénz. Tervek formájában minden megvolt, katapultos hordozó, rendes AWACS gépek stb. stb. Szerintem nem is nyílt óceánra tervezték, hanem Balti és Fekete-tengerre. Ott még talán volt is értelme a Granitoknak.
A szovjet iparnak és a szovjet gazdaságnak szinte semmi köze nem volt egymáshoz.Ok, hogy soha nem épült a Kijev előtt rephordozó szerű cucc, de azért én inkább azt mondom, hogy a szovjet iparnak és gazdaságnak ennyire futotta...