AMX-10 RC (Franciaország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 756
47 151
113
AMX-10 menni Ukrajna! :)

@Pogány figyelmébe ajánlom! ;)

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 756
47 151
113
Faszt, ott volt belőle vagy 100 darab Irakban:

French_AMX-10RC_in_the_desert.JPEG

Már rég levizsgázott és jól.
Azért az iraki hadsereg eléggé le volt rongyolódva mire ezek begördültek. Ukrajnában intenzívebb tüzet kapnak majd a nyakukba...

Amúgy a 105-ösével kitudna lőni egy T-62-es vagy egy T-72-est?

P

Pogány

Guest
Azért az iraki hadsereg eléggé le volt rongyolódva mire ezek begördültek. Ukrajnában intenzívebb tüzet kapnak majd a nyakukba...

Amúgy a 105-ösével kitudna lőni egy T-62-es vagy egy T-72-est?
Nem, nem volt, a Daguet művelet az egyik szárnybiztosító művelete volt a Sivatagi Viharnak, gyors előretöréssel, harckocsik elleni harccal amiben ezek is részt vettek. Egy T-62-est igen, a T-72 bár azóta nyilat is kaptak, szerintem szemből csak kis távolságról menne neki.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 226
14 499
113
Nem, nem volt, a Daguet művelet az egyik szárnybiztosító művelete volt a Sivatagi Viharnak, gyors előretöréssel, harckocsik elleni harccal amiben ezek is részt vettek. Egy T-62-est igen, a T-72 bár azóta nyilat is kaptak, szerintem szemből csak kis távolságról menne neki.

Ezt nem is kellene bármi-áron tudnia (a közepes nyomású ágyújával, nem is nagyon megy/menne).
Szerintem van neki ATGM-es lehetősége, vagy ha mégsincs/de-kell, akkor percek alatt/gombokért megoldják a francúzok otthon.

.

• Tetszik
Reactions: Catles and Pogány
P

Pogány

Guest
Ezt nem is kellene bármi-áron tudnia (a közepes nyomású ágyújával, nem is nagyon megy/menne).
Szerintem van neki ATGM-es lehetősége, vagy ha mégsincs/de-kell, akkor percek alatt/gombokért megoldják a francúzok otthon.

.
Nézd, nem bonyolítanám nem gombokért de kurva sok pénzért a dolgot. Inkább vigyenek egy Spike indítócsövet ha az kellene, de a lényege a gépnek az lenne, hogy olcsó, sok ágyú, mindent visz ami nem komoly MBT, de azokat is oldalról.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 671
21 722
113
Az lehet.

De a topic tèmájánál maradva nem hinnèm, hogy az orosz hadvezetès ettől a harceszköztől szarta volna magát össze.

Ráadásul ez tènyleg egy olyan jarmű amit meg kell tanulni használni.
Mert keresztbe,hosszába átlövik.

De ha a szomszèdnak sürgős(ès az)ès ezèrt azonnal bevetik, nagy vesztesègeik lesznek mire beletanulnak.
Minden szart is odaadnak nekik! Érdekes AMX-56-t nem kapnak vajon miért? :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0
P

Pogány

Guest
Az lehet.

De a topic tèmájánál maradva nem hinnèm, hogy az orosz hadvezetès ettől a harceszköztől szarta volna magát össze.

Ráadásul ez tènyleg egy olyan jarmű amit meg kell tanulni használni.
Mert keresztbe,hosszába átlövik.

De ha a szomszèdnak sürgős(ès az)ès ezèrt azonnal bevetik, nagy vesztesègeik lesznek mire beletanulnak.

Minden szart is odaadnak nekik! Érdekes AMX-56-t nem kapnak vajon miért? :rolleyes:
Ha meg van tanulva a használata, azért tud működni szépen és sok szerepkörben, de az ukriknál gondolom daráló lesz a sorsuk.

Itthonra már megpropagáltam hová szánnám, miként, mire.

Én nem szarozom, mert jó gép csak stabilizátor kellene bele, meg Strykeshield-re cserélni a páncélelemeket rajta.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 459
113
Csak szólok , hogy ez a bádog csoda gumikerekes és azt ugye tudjuk , hogy a raszputyicát az eféle technika nem szereti ! Nekem olyan fejnehéz PSZH kinézete van , nem ismerem igazából de szvsz egy 30millis gépágyú keresztűl hugyozza 1km-ről is bárhonnan ! Én tuti nem ülnék bele , feka csávók ellen akik max kalával zörgették az ódalát még csak csak de ez kaporföldön más !

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 574
138 343
113
Csak szólok , hogy ez a bádog csoda gumikerekes és azt ugye tudjuk , hogy a raszputyicát az eféle technika nem szereti ! Nekem olyan fejnehéz PSZH kinézete van , nem ismerem igazából de szvsz egy 30millis gépágyú keresztűl hugyozza 1km-ről is bárhonnan ! Én tuti nem ülnék bele , feka csávók ellen akik max kalával zörgették az ódalát még csak csak de ez kaporföldön más !
Akkor ne ülj se BTR-be se BMP-be se.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 671
21 722
113
A franciák nem használnak IFV-t csak APC-t nem?! Élnek halnak a kerekesért! Ez a 10 RC sem az ék!

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 895
15 440
113
Száguldoznak a csatatéren sokkal gyérebben páncélozot jármuvekben is. Ez az AMX-10rc lesz ezek kozul a legkeményebb dió arrafelé.

• Tetszik
Reactions: Catles and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 756
47 151
113
  • Tetszik
Reactions: endre and Ocses

Terminator

Well-Known Member