1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anonim Alkoholisták Klubja, minden ami alkohol! :)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - sulyid által indítva @ 2013. január 9..

  1. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    Repacukor helyett inkabb hasznalj szolocukrot /kicsit dragabb kicsit macerasabb mert melegiteni kell a vizet mielott feloldod majd hulnihagyni mielott a cefrehez adnad de sokkal jobb mint a szaharoz./ mondhatnam a malatakeszitest is de attol tudom hogy odszkodsz... /pedig sokkal tisztabb szeszt ad mint a repacukor es a beltartalmi erteke is sokszorosa./. /ha erdekel azert leirom a folyamatot... /a legjobb viszont a mez ha van mehesz ismerosod ajanld fel nekinhogy pergets utan segitsz neki mosogatni :) a mosogatovizert cserebe masnap estere mar erjedesnek fog indulni /kis savazas a meznek sem art mert csak enyhen savas a kemhatasa./bornak is jo de palinkanak jobb./bar lehet csak kinevet mert szereti o is ;) /
     
    Last edited: 2019. április 30.
  2. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Borbol mar foztem, az konnyu, meg dinnyebol es csipkebogyobol is. Meg masbol is, vagyis gyumolcsbol. A szomszed faluban foztek paradicsombol meg talan sargarepabol is. Kollegam pedig bananbol. :)
     
    zeal likes this.
  3. papajoe

    papajoe Well-Known Member



    A kelták meg krumpliból főzik.
     
  4. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    A szerte a vilagba a kommersz szeszek nagyjabol 1\4 1\3 krumpliszesz. :) /egyebkent nem nagyon erdemes kutyulni max kuriozum miatt ha gyumolcsot akar az ember 70-80 ft er a megyszedoktol meglehet venni a meggyet /akropenz erte./ de ha erre is sajnalja az ember a kiadast. Akkor a legegyszerubb ha aprilisba amikor a vadszilva viragzik ki megy az ember a rermeszetbe megfigyeli hol vannak vadszilva telepek majd eres elott alafoliaz... 2-3 napig kijar megrazza hordoba rakja othon a magokat kiszuri ami utan pepesitette es megimdult a pektinbontas.../eleg hozza egy csibedrothalo.../azon a mag fentakad minden mas atmegy.../ mazsak ha az ember kapzsibb tonnak jonnek ossze cefrebe :) a ringlonak meg finom is a palinkaja ;) /a bodzabol ne fozz le sokat mert megfosat/meghanyat... Dinnyebol nem erdemes szerintem palinkat csinalni /sargabol cukorbol igen de az is inkabb adaleknak./ a gorogdinnyenek se aromalya se megfelelo cukortartalma... Sok cukrot igenyel es jellegtelen ize van... Akkor inkabb sutotokbol cukrtokbol erdemesebb 1\10 ed sargadinnyevel keverve..,
     
  5. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    Erdei bogyosok is konnyen hozzaferhetoek /igazabol azok is izesitesre valok.../ legjobb almaval keverni. Ribizlit galagonyat egrest stb... /alma viszomylag jol adja konnyu beszerezni cefrezni.../ /repabol cukor es takarmany repabol szoktak nem sargabol /a sarga draga hozza es alacsony a cukortartalma es rossz a pektinbomlasa.../a rwpareszelok igazabol e miatt is terjedtek el ;)/
     
  6. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    Szeszt meg kenyerbol is lehet kesziteni :) az mas kerdes hogy erdemes e :) eperb erdemes meg palinkat fozni /fa/ ami ingyen nagy mennyisegben beszerezheto csak iszonyu mocskos./
     
  7. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    Egetett szesz teren ujjat ma mar nem igen lehet kitalalni... A vilagon mar minden erjeszthetot kiprobaltak kifozni az a 500-600 ev alatt ami alatt elterjedt a civil lakossag koreben a leparlas... Ami eddig nem terjedt el nem veletlen nem terjedt el :) a sutotok /dinnye is tokfele./ pl nagyon jol adja a szeszt es tiszta szeszt ad kulonosebb mellek iz nelkul /vodkagyartasra hashnaljak is likor alapanyagnak is./ de csak ipari korulmenyek kozott erdemes csinalni mart kb 3x osara felhabzik erjedes kozben... /azert nem terjedt el./ gorogdinnye pocsek /az emberek nagyresze azthiszi magas a cukortartalma kozbe szinte semmi szeszgyartas szempontjabol.../ bodza a viragbol cukorral keszult bodzaborbol keszult parlat a szar bekerulese miatt kulonosen a hohatasnak hala es a illoanyagoknak hala mergezohatasu /halalt nem okoz de a szervezet nem komalja./ a lebogyozott bozaba kissebb mennyisegben van jelen foleg a helyaba de mivel nagy tomeg kell hozza ott is feldusul... /kicsit tobbet meg lehet inni belolle mielott kiadna a hatasat./
    Dinnyebol a sargadinnye cukordinnye ami alkalmas szeszfozesre de a viszonylag magas ara miatt /hamozninkell belet kivenni./ igy sokkal tobet kell ra szamolni meg ugy ahogy jo de cukor/egyeb erosites nelkul ezeknek a cefreje is bedoglik az alacsony cukortartalom miatt... Ezert inkabb csak izesitesre valo. /bocsanat ha mar leirtam de most van egy kis idom.../

    Tovabbra is a meggyet es a ringlot javaslom palinkafozesnek ha a gyumolcs hianya a problema esetleg meg szolot lehet olcson kapni. De melo szempontjabol az alma a legjobb /de mindenkepo erositest igenyel es valami aromasito gyumolcsot magamelle./
     
    zeal likes this.
  8. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Dinnye kikotorva a piros része ,tehát héj nélkül cefrézve , adott 100 kiló dinnyéből 3 litert. Tehát nem sokat. A dinnye ingyen volt nagyrészt , Hevesből, meg vettem itt 50 ft körül mikor szeptember elején kiszórták az áruházak. Pontosan olyan íze van mint a fehér részének, szóval valami dinnye íze van , de nem az édes piros. Kuriózumnak megteszi bőven. Legalább pálinka, nem pálinka néven eladott mutty, mint amit az öregem is hozott Erdélyből...
     
    zeal and Szittya like this.
  9. Madár Fokker

    Madár Fokker Member

    Vagy munkatársak vagyunk, vagy van még rajtam kívül legalább egy másik hülye is :D
    Amúgy borzalmas lett az íze, bár lehet, hogy szelidült az évek alatt, csak én nem merem megkóstolni a maradékot. ;)
     
    antigonosz likes this.
  10. jani22

    jani22 Well-Known Member

    Megkóstolták a világ legkeserűbb likőrjét – videó

    https://www.life.hu/news/20190502-m...egkeserubb-likorjet.html?utm_source=hirkereso



    Talán már leírtam, de talán +1× .
    A munkatársam által dicsőített pálinkáját senki nem bírta teljesen meginni, megmaradt 1/2-nyi, majd megitattunk vele a maradékból valamennyit és ócsárolta, hogy a készítője még a gumicsizmáját is belefőzte.
    Nagyra volt magával, mi meg csendesen kuncogtunk. :hadonaszos::eek::D
     
    antigonosz likes this.
  11. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Tudod van az a vicc hogy:

    Ittál már rossz pálinkát?
    Ittam.
    Milyen volt?
    Jó!

    Én csak azt nem tudom hogy szedek ilyen xar időben bodzát. Egyrészt összevissza nyílik az idő miatt attól függően árnyékos vagy napos helyen van-e, másrészt a sok eső mind kiveri belőle a virágport.
     
    jani22 likes this.
  12. papajoe

    papajoe Well-Known Member

    Mi van most a lepárlással,emlékszem a kedves vezetőnk bejelentette a beiktatasakor,hogy főzzön a nép évi 50litert adómentesen,majd az únió behisztizett,hol tartunk most?
     
  13. dudi

    dudi Well-Known Member

    Bevezette aztán az EU betiltatta szóval most nem lehet elvileg.De hát tudjuk,hogy milyen jogkövető a magyar!
     
  14. papajoe

    papajoe Well-Known Member


    Mint az isiászos Juncker papa,neki elfelejtettek szólni....:rolleyes:
     
  15. megazez

    megazez Well-Known Member

    Banánból már ittam pálinkát, banán ize volt teljesen, semmi borzalmas nem volt abban.
     
  16. megazez

    megazez Well-Known Member

    Vegyes trópusi cuccokból készült pálinkának van borzalmas íze. (ananász papaja licsi mangó stb...)
     
  17. fapp_supervisor

    fapp_supervisor Well-Known Member

    A minap összefutottunk, úgyhogy egy kicsit pontosítok. Maga a kumisz(mongolul ájrag vagy ilyesmi) enyhén alkoholos, kb kevesebb van benne mint a sörben, viszont csinálnak kancatejből páleszt is(arkhi mongolul), azt itta haver. Mivel az ázsiaiak nem bírják a szeszt így nem főzik olyan erősre, azt mondta 10-35fokos az átlag de csinálnak erősebbet is, 50-60 közöttit, ami a mongoloknak kb méreg kategória. Na ebből sikerült kicsit beszörpöznie. :D
     
  18. Tcat

    Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  19. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Ez az ember egy zseni!
     
    migfun likes this.
  20. jani22

    jani22 Well-Known Member

    megazez, Luthero and zsolti like this.

Ezen oldal megosztása