Na kérem elkészült a bodzapálinkám. Nem volt sok mert az oldalborda az egyik vödörre való mennyiséget nem rázta le, így csak 40 liter cefre volt de tesztnek megfelelt. A virág szirmait leráztuk 1-2 nap fonnyadás után, úgy 1/3-ad rész virágszirom lett egy egy jupolos kannába vízzel felöntve, némi élesztő, meg 1,5 kg cukor hozzá vödrönként. 3,5 litert adott a 40 liter cefre.
Na kérem én most első kóstolásra így frissen mikor még elég vad íze van azt mondom hogy ez mindent visz. Mintha megennél egy ibolyát, vagy parfümöt olyan illatos, az íze is, olyan tömény virágpor, virág íze ,illata van, enyhén mézes ízzel. Gondolom mert az is virágporból van. Eddig a csipkebogyó vitte a prímet nálam az is eszméletlenül jó de szerintem ez jobb lesz, várunk vele 2-3 hetet had csillapodjon akkor újra megkóstolom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, pláne hogy tavaszra már mindenkinek fogytán az előző évi pálinkája ,ez meg még a cseresznye előtt van picivel, és kevésbé macerás megcsinálni ,gyorsan ki is forr, mennyiség is van belőle mert 100 liter cefre olyan 8,5 liter körül lead.
Na kérem én most első kóstolásra így frissen mikor még elég vad íze van azt mondom hogy ez mindent visz. Mintha megennél egy ibolyát, vagy parfümöt olyan illatos, az íze is, olyan tömény virágpor, virág íze ,illata van, enyhén mézes ízzel. Gondolom mert az is virágporból van. Eddig a csipkebogyó vitte a prímet nálam az is eszméletlenül jó de szerintem ez jobb lesz, várunk vele 2-3 hetet had csillapodjon akkor újra megkóstolom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, pláne hogy tavaszra már mindenkinek fogytán az előző évi pálinkája ,ez meg még a cseresznye előtt van picivel, és kevésbé macerás megcsinálni ,gyorsan ki is forr, mennyiség is van belőle mert 100 liter cefre olyan 8,5 liter körül lead.