Armija Nemzetközi Haditechnikai Fórum és Kiállítás (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 087
119 280
113
robodog-nice-new-picture-blender-d-model-75320602.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 036
113
Kinai, civil robotkutyaval vakitjak a parasztokat az oroszok....
Bohócok!! A vezető meg még el is nevezte valami m8-nak ami lőszert és fegyvert szállít. A több éve létező (ha létezett) kh59mk2 is atneveztek mint ha új lenne. Maks, armija ,tankbiatlon meg felvonulás oszt sehol semmi. Sőt a tavalyi tankbiatlon győztese ott hagyta a fogát Ukrajnába.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 592
6 007
113
Ha rajtam múlna, már csak azért is különböző kinézetűre tervezném.
.
.
Az orosz fegyver mindenhatosagat szimbolizalna, ha birodalmi lepegetö (AT-AT) kinezeture csinalnak, csak persze kicsiben :) :) Mondjuk azert akkora legyen, hogy az oldalara felferjen az univerzalis orosz csodafegyver, az "ub blokk", szigoruan felig felfele, a semmibe iranyitva.:) Azutan mehetne lepegetni.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 036
113
A kiállításon megjelentek a kínai export cuccok! Reménykedve hogy az oroszok drónokat és type 052D rombolókat rendelnek .
Viszont a lelkesedésnek hamar vége lett ugyan is :

Oroszország kommentálta a hadihajók sürgősségi vásárlását Kínától​

Oroszország hajóépítő ipara képes időben megoldani az ország haditengerészetének igényeinek kielégítésére meghatározott összes feladatot. Erről Vlagyimir Koroljev, az Egyesült Hajóépítő Társaság (USC) katonai hajógyártásért felelős vezérigazgató-helyettese nyilatkozott a TASS - nak a Hadsereg-2022 Nemzetközi Katonai-Technikai Fórum margójára.​FaVhfStVEAAP54N
FaVheX_UsAAry9-
FaVhe4wVUAA6bcz
 
 • Imádom
Reactions: Kopi2000

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 606
8 787
113
Armija 2022, helikopteres kiállítási rész. A riporter igencsak odavan a Mi-28-asért, de most nem ez a lényeg.
Ki volt állítva egy Ka-50-es is. Amibe természetesen tilos volt beülni és folyamatos kamerás megfigyelés alatt állt a gép, amit a lelkesebb látogatók kedvéért a kabinra is jól láthatóan kiírtak.
Emberünk mondott egy olyat amit vagy rosszul értettem, vagy nem tudom, viszont elhinni nem akarom:
"Jól lehet, hogy ennek a típusnak a gyártását 2008-ban leállították, de mégis ez a gép az elsők között repült az SZVO-ba" (SzVO=Szpecialnaja Vojennaja Operacija=Különleges Katonai Művelet,az orosz-ukrán fegyveres konfliktus hivatalos megnevezése)
WTF? Tudomásom szerint kivonták a rendszerből 2011 környékén, akkor, hogyan repült 11 évvel később, főleg úgy hogy láthatóan hiányzott róla az önvédelmi rendszer, amit pont a Ka-50-es egyik példányán teszteltek, majd a Ka-52-esen lett sorozatgyártva, alkalmazva. Természetesen nem az EVU-ra gondolok, hanem a Prezidet-Sz-re.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed