ASCOD / Ajax / Scout SV / Griffin / Pizarro / Ulan / Sabrah light tank

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 367
28 125
113

Fukv4LuWcAA4D7k
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 367
28 125
113
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 144
13 607
113
A modern IFV-k gyártása viszonylag lassú és a szükség nagy úr - úgy látszik, hogy lengyelek után az ukránok is két platformban gondolkodnak, CV-90 mellet ASCODot is szeretnének licencben gyártani:


ASCOD IFV-k szállítása és engedélyezett gyártása a fegyveres erők számára: "Ukrán Páncélozott Járművek" felfedte a részleteket​


A cég szakemberei a katonasággal és a DNDI VS OVT képviselőivel együtt ellátogattak a GDELS spanyolországi üzemébe, ahol megismerkedtek az ASCOD IFV-k gyártásával és tesztelték a gépet.

Az "Ukrán Páncélozott Járművek" cég a General Dynamics European Land Systems-szel tárgyal az ASCOD gyalogsági harcjármű rövid időn belüli eljuttatásának lehetőségéről az Ukrán Fegyveres Erők számára - közölte a cég vezérigazgatója, Vladyslav Belbas. az "Ukrán Páncélozott Járművek" sajtószolgálata szerint.

Ezen túlmenően a páncélozott jármű gyártásának és karbantartásának mielőbbi megszervezése Ukrajnában, valamint a fejlett fegyverek, elektronikai és kommunikációs rendszerek integrálása is szóba kerül - állítja Belbas.

A jelentés szerint három vállalat – a General Dynamics European Land Systems (GDELS), az "Ukrán Páncélozott Járművek" és a kelet-európai ipari konszern, a Csehszlovák Group – fontolgatja az ASCOD gyalogsági harcjárművek engedélyezett gyártását.

Az "Ukrán Páncélozott Járművek" szakemberei az Ukrán Fegyveres Erők katonáival, valamint az Ukrán Fegyveres Erők Védelmi Minisztériumának szakemberei, valamint a Csehszlovák Csoport szakemberei már meglátogatták az Ukrán Fegyveres Erők gyárait. GDELS Spanyolországban, Trubia városában, ahol megismerkedtek a páncélozott járművek gyártásával.

Ezzel egy időben az ukrán hadsereg tesztelte az ASCOD gyalogsági harcjárművet, hogy összehasonlítsa képességeit azokkal a páncélozott járművekkel, amelyeket az ukrán védelmi erők használnak a harctéren.

A cég emlékeztet arra, hogy az ASCOD egy univerzális platform, amely számos különféle rendszerrel felvértezhető, a 30 mm-es és 40 mm-es automata ágyúkkal ellátott harci moduloktól a 105 vagy 120 mm-es lövegekkel ellátott tornyokig vagy a páncéltörő rakétakilövőkig.
 
 • Dühítő
Reactions: Pogány