Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem egy ICMB rakétasilóban nem csúcselektronika volt, mert hely volt bőven és n+1 egyéb faktor miatt sokkal könnyebb tervezni oda.képeken érdemes megnézni...
hidegháború, keleti csúcselektronika a 80-as évek végén...
A Titan rakétáról talán van. LGM-30 silóról nem tudom, mert egy részét már nem hasznáják azoknak, de az ma is aktív, de kőkorszaki rendszereik is vannak, amik 8 hüvelykes floppyról mennek.de azért ütötte a szemem, hogy tíz emelet szürke szekrény, etc, 2 a személyzetnek.,
ha valakinek van hasonló képe kortárs amaerikai ICBM silóról, kérem dobjon meg vele...
* bocs, félreolvastam, de ha már megírtam, itthagyom:A Titan rakétáról talán van. LGM-30 silóról nem tudom, mert egy részét már nem hasznáják azoknak, de az ma is aktív, de kőkorszaki rendszereik is vannak, amik 8 hüvelykes floppyról mennek.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-controlled-computers-1960s-floppy-disks.html
Perszehogy nincs, ezer éve nincs már.* bocs, félreolvastam, de ha már megírtam, itthagyom:
Elvileg nincs már Titán, mert a hipergolikus (vagy mi) üzemanyagú cuccokat (ami nem hideg mint az oxigén és hidrogén hanem marha mérgező és korrozív ámde nem kell hűteni pl hidrazin) igyekeztek mindenütt felváltani szilárd hajtóanyagú rakétákkal. Az occsó és igénytelen. De javítsatok ki, ha tévedek.
LGM-30 ven video a neten, elején a silójukról...
apropó...tudtok valami írást arról mennyire használhatóak a világűrben a nukleáris töltetek? Hogy néz ki egy ottani nukleáris robbanás?
nincs ugye tűzgömb, nincs levegő-emlékeim szerint 50 százalék rombolásnak a lökőhullám és tsa...etc
szóval mekkora robbanófejjel tervezték a beérkező töltetek elfogását?
apropó...tudtok valami írást arról mennyire használhatóak a világűrben a nukleáris töltetek? Hogy néz ki egy ottani nukleáris robbanás?
Rossz volt a kérdés....) igazából ha atomrobbanást akarnék nézegetni, akkor JJebremsz 3D-ben.
arra kerestem infot, hogy hogyan tervezték a beérkező fejek elfogását világűrben, mert kicsit számolgatva fejben, nekem úgy tűnik, hogy az akkori technológiával, ez igencsak rulettkerék volt, hacsak nem akkora tölteteket küldtek fel, hogy utána a földi kertekben ezerszámra keltek ki a gyíktojásokból a Godzillák...
Ez a "Kura tesztmező" egy kamu. Ha megnézed a konkrét helyeket, egymástól ezer kmekre vannak.Ez a legutobbi Jarsz/RS-24 teszt volt.