AW129 Mangusta (AgustaWestland) / T-129 (TAI)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 435
609
113

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Ennek vajon van köze a Török kormányfő mostani idelátogazásához? Nekem tetszik a madár.....

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 153
15 859
113
Nem tudok semmit róla, de ha lenne belőle, 24 db, király harci helikopter támogatásunk lenne, a térségben. :)

Galcom

Well-Known Member
2010. július 2.
926
2 896
93
Hello, hát igen. Annak fényében, hogy az azeriek a meglévő egy-egy szállító és harci helikopter századuk mellé, az utóbbi években megrendeltekbeszereztek további egy századnyi ukrán Mi-24V-t, aminek most folyik a 20 mm gépágyús változatra átépítése, plusz az oroszoktól vásároltak 24 gyári új Mi-35M-et, valamint 60 Mi-171-est, a további harci helik beszerzésére kevés a reális esély.

Aztán ki tudja, ha ingyen adják… Legfeljebb az azerieké lesz eurázsiai egyik legnagyobb harci helikopter flottája, ha lesz aki üzemelteti, repüli.

De a jó török-azeri kapcsolatok ideális lehetőséget nyújtanak a gyári marketingeseknek :)

http://htka.hu/2011/12/24/folyamatos-a-mil-helikopterek-szallitasa-azerbajdzsanba/

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 014
1 419
113
Érdekes. Azt gondoltam a MI-24/35/171 combót már nem lehet felülmúlni. Az eddigi képességeik is irígylésre méltóak és most megfűszerezik T-129 masinákkal. Nekem is szimpatikus ez a gép.

denilend

New Member
2012. július 21.
20
0
1
Én nagyon örülnék ezeknek a török heliknek! Nem lennék nagyon meglepve, ha lenne valami a dologból! Úgy tudom, hogy a törökök elég jóban vannak a nemzetünkkel és ez kölcsönös.

Itt egy kis videó a TAI T-129-ről:

http://www.youtube.com/watch?v=NpEUetsy52U

sulyid

Member
2010. április 19.
173
0
16
"Akkor már inkább az eredeti,olasz Mongúzt!"

Jó vicc, ezek jobb felszereltséggel jönnének, mint azok...

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 139
343
83
47621 said:
“Akkor már inkább az eredeti,olasz Mongúzt!”

Jó vicc, ezek jobb felszereltséggel jönnének, mint azok…
...az alkatrészeket meg majd a török kamionosok el is hozzák...vagy nem... a sok "Tüsli" keksz mellé bepakolva . Logisztika "sifir" ! Szerintem meg ez a vicc! A koffer nekem is tetszik. De megvenni,nem venném meg!

denilend

New Member
2012. július 21.
20
0
1
Van pénz ebben az országban, csak tőlünk nyúlják, viszont, ha már lenyúlják, akkor inkább  a hadsereget fejlesszék, minthogy stadionokat építsenek és a politikusok vegyenek belőle maguknak Mercedest!

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 843
3 639
113
Dudi,

A '80-as evek végétől fogyatkozik a ráfordítás. Meddig lehet ezt folytatni?

Amúgy nem rossz gépek, lenne helye a MH-ben.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 144
4 998
113
Most zajlik a még meglévő helikopterállomány (15 db) további üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás. Örül a HM ha azt ki tudja fizetni.

http://honvedelmibeszerzes.kormany.hu/75500-12-71-044

Hiába vagyunk haverságban a törökökkel, pénz nélkül ők se adnak semmit, csakúgy mint bárki más.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 427
59 990
113
47636 said:
Most zajlik a még meglévő helikopterállomány (15 db) további üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás. Örül a HM ha azt ki tudja fizetni. http://honvedelmibeszerzes.kormany.hu/75500-12-71-044 Hiába vagyunk haverságban a törökökkel, pénz nélkül ők se adnak semmit, csakúgy mint bárki más.

Ezt én is linkeltem már vagy háromszor. Állítólag ebből sem lesz semmi. Mi-24 biztos nem. Ha lesz a olaszoktól heli  beszerzés, akkor a többiből sem.

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Dudi : Szerintem fordul tendenciát láttunk, bár mindenképpen keveset költünk még most is mert be kéne hozni a lemaradást.

Az a baj a kormánynak  több oldali nyomás van rajta.

1: Likviditás ( Ország )

2: IMF

3: Népet se sanyargasd annyira hogy fellázadjon és jó lenne megnyerni a választást is.
4: Felkéne pörgetni a gazdaságot főleg exportra
5: Fejlesztések mert ebből lesz újabb vagy extra pénz
6. Hadsereg..... Kb itt jön vagy még később tehát a felső pontok is teljesen megérthetőek ,de Én subjektív véleményem szerint a kormány azért látja ezt a problémát is.

Hozzá tenném válság van tehát megváltozott környezet

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 144
4 998
113
"Ezt én is linkeltem már vagy háromszor. Állítólag ebből sem lesz semmi. Mi-24 biztos nem. Ha lesz a olaszoktól heli beszerzés, akkor a többiből sem. "

Hát akkor a HM-ben valakik nagyon hülyék.  Egy eljárás ára - az összeghatártól függően - százezertől a milliókig terjedhet. Minek írják ki ha tudják, hogy eredménytelen lesz ?

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Mert kötelező és azt nem mondhatják , hogy ugy se lenne rá jelentkező mert akkor 3 MSZP politikus ki állna mikor már vége az egésznek ,hogy de miért nm pályáztatott a kormány. politikia...