[HUN] Helikopterbeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Dudi,

A '80-as evek végétől fogyatkozik a ráfordítás. Meddig lehet ezt folytatni?

Amúgy nem rossz gépek, lenne helye a MH-ben.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Most zajlik a még meglévő helikopterállomány (15 db) további üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás. Örül a HM ha azt ki tudja fizetni.

http://honvedelmibeszerzes.kormany.hu/75500-12-71-044

Hiába vagyunk haverságban a törökökkel, pénz nélkül ők se adnak semmit, csakúgy mint bárki más.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 489
113
47636 said:
Most zajlik a még meglévő helikopterállomány (15 db) további üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás. Örül a HM ha azt ki tudja fizetni. http://honvedelmibeszerzes.kormany.hu/75500-12-71-044 Hiába vagyunk haverságban a törökökkel, pénz nélkül ők se adnak semmit, csakúgy mint bárki más.

Ezt én is linkeltem már vagy háromszor. Állítólag ebből sem lesz semmi. Mi-24 biztos nem. Ha lesz a olaszoktól heli  beszerzés, akkor a többiből sem.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Dudi : Szerintem fordul tendenciát láttunk, bár mindenképpen keveset költünk még most is mert be kéne hozni a lemaradást.

Az a baj a kormánynak  több oldali nyomás van rajta.

1: Likviditás ( Ország )

2: IMF

3: Népet se sanyargasd annyira hogy fellázadjon és jó lenne megnyerni a választást is.
4: Felkéne pörgetni a gazdaságot főleg exportra
5: Fejlesztések mert ebből lesz újabb vagy extra pénz
6. Hadsereg..... Kb itt jön vagy még később tehát a felső pontok is teljesen megérthetőek ,de Én subjektív véleményem szerint a kormány azért látja ezt a problémát is.

Hozzá tenném válság van tehát megváltozott környezet
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
"Ezt én is linkeltem már vagy háromszor. Állítólag ebből sem lesz semmi. Mi-24 biztos nem. Ha lesz a olaszoktól heli beszerzés, akkor a többiből sem. "

Hát akkor a HM-ben valakik nagyon hülyék.  Egy eljárás ára - az összeghatártól függően - százezertől a milliókig terjedhet. Minek írják ki ha tudják, hogy eredménytelen lesz ?
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Mert kötelező és azt nem mondhatják , hogy ugy se lenne rá jelentkező mert akkor 3 MSZP politikus ki állna mikor már vége az egésznek ,hogy de miért nm pályáztatott a kormány. politikia...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
"Mert kötelező és azt nem mondhatják , hogy ugy se lenne rá jelentkező mert akkor 3 MSZP politikus ki állna mikor már vége az egésznek ,hogy de miért nm pályáztatott a kormány. politikia…"

Ha úgy döntesz, hogy nem üzemelteted tovább a gépeket akkor nem kötelező. Ha igen, nyilván el kell indítani az eljárást, mert a beszerzés összeghatára bőven eléri az előírt mértéket.

Mindenesetre kíváncsi leszek a fejleményekre...
 

Janaj

Member
2010. július 22.
56
4
8
Az elmúlt tíz-húsz év hitelekből finanszírozott látszat jólétében sem volt akarat a MH szinten tartására, akkor most a gebasz közepén miért lenne? De ha lenne is, most pénz nincs.

A Markos-Nádas poén jut eszembe, hogy üzenjünk hadat az amiknak, hátha elfoglalnak.
 

geza

New Member
2010. június 19.
25
0
1
Szerencsére nem kell olyan messzire menni. Csehekkel esküszök jól járna mindenki úgyis kevesen vannak, csak kéne nekik egy műszaki folyosó de azt a szlovákok kérés nélkül megoldják.  Prága szép és élhető főváros, ismét lennének hegyeink, ők viszont kapnának grátisz egy Balatont ahol hipp-hopp felpezsdülne az élet, felszöknének az ingatlanárak. Puskalövés nélkül adja meg magát mindenki, pesti újságírók úgyse tudnak csehül - filmeket pedig lehet feliratozni, vállaljuk a nyugati "rabszolgaságot" , aztán figyeljetek 3 év és minden jóra fordul :D Jaaa és egyből  28 Grippen... hmmmmmm ,  na milyen ? nincs ennél jobb tanácsom , esetleg új haza alapítás a Karibi-térségbe az Eu égisze alatt, bár a  "minőségi" munkaerőt még ott is  megtalálnák (?), sajnos.. 
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Helikopter ügyben csak egy megoldás lehet, több félét nem engedhetünk meg magunknak, sajnos.  Feltehetően, még nem dőlt el mi is legyen. ( Régiek felújítása, vagy új típus beszerzése )

Ne élje bele magát senki se az Orosz, se a Török vonalba semmilyen katonai téren, mert nem hinném hogy a felek számára ez lett volna a prioritás.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
A Markos-Nádas poén jut eszembe, hogy üzenjünk hadat az amiknak, hátha elfoglalnak.

http://www.port.hu/ordito_eger_the_mouse_that_roared/pls/w/films.film_page?i_film_id=52680
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
http://kepviselofunky.blog.hu/2013/02/08/hende_csaba_helikoptert_kapott?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_02_08&utm_campaign=index
 

ifff

Member
2013. február 4.
71
0
6
Úgy vélem, a jelenlegi helikopterek méltó utóda a MI-171 V 5 lesz. A többi egyszerűen nem ér fel a képességeihez, ellenben minimum kétszerese az áruk.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Orosz nyomás helikopter ügyben?
Érdekes cikket találtam:

http://www.honvedelem.hu/cikk/36333_kitalaltak_a_kozos_nyelvet

Hazatért a MH Mi–35 Légi Kiképzés-támogató Csoport (Air Mentor Team – AMT) nyolcadik váltása.

Hogy mi ebben az érdekes, íme:

"a legfontosabb feladatuk most a pilóták „visszaállítása” volt. Az afgán légierő Mi−35-ös harci helikopterei ugyanis műszaki problémák miatt fél évig nem repülhettek, ez idő alatt pedig a pilóták jogosultsága lejárt. Ezért egy felkészítési tervet állítottak össze, amelynek alapján először az oktatókkal és a másodpilótákkal hajtatták végre a kötelező kiképzési repüléseket"

KÉRDÉS: min foglyák ezt elvégezni???
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Orosz nyomás helikopter ügyben?
Érdekes cikket találtam:

http://www.honvedelem.hu/cikk/36333_kitalaltak_a_kozos_nyelvet

Hazatért a MH Mi–35 Légi Kiképzés-támogató Csoport (Air Mentor Team – AMT) nyolcadik váltása.

Hogy mi ebben az érdekes, íme:

“a legfontosabb feladatuk most a pilóták „visszaállítása” volt. Az afgán légierő Mi−35-ös harci helikopterei ugyanis műszaki problémák miatt fél évig nem repülhettek, ez idő alatt pedig a pilóták jogosultsága lejárt. Ezért egy felkészítési tervet állítottak össze, amelynek alapján először az oktatókkal és a másodpilótákkal hajtatták végre a kötelező kiképzési repüléseket”

KÉRDÉS: min foglyák ezt elvégezni???
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Az a baj a félig üres poharat látod..... Szerinted, ha nem szereznének be új harci heliket. Bár Én még mindig azt vallom hogy  Orosz modernizáció lesz és talán ez legjobb is számunkra. Tehát nem lennének helijeink , akkor újra képezné őket a HM ? ? Hát nem hiszem, elég nagy a valószínűség, hogy maradnak a Minyok.
10 évre hosszabbítják meg az üzem idejüket , szerintem az pont elég is, de persze kell a képesség bővítés.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 489
113
Kontrasztként...

 

Lengyelek: 2035-ig 200 új helikopterre lesz szükségük.

http://www.avionews.com/index.php?corpo=see_news_home.php&news_id=1149384&pagina_chiamante=index.php

 
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 075
10 697
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Beszélgetés Hende Csabával
Mi az, hogy a NATO nem támogatja?
"az orosz technikába beépített NATO kompatibilis eszközök nagyjavítások során orosz kezekbe kerüljenek."
Ezt a kamu dumát...
Hozzanak létre itthon javítóbázist, vagy menjenek ki felügyelők, akik ellenőrzik, hogy nem fogdossák-e kucsma alól kilógó kis kezek azt a nyilván nagyon szigorúan titkos dobozt, ami egy szállítóhelikopterbe kerül.
Gondolom az is tök járhatatlan, hogy amikor szétkapják a gépet, hogy beférjen a Ruszlánba, kivegyék az adott very-very titkos lószart.

Köpnek az egészre magasról, megy csak a porhintés a választások előtt, mint rendesen.
Lőszert nem vesznek, nem hogy helikoptert.