Az európai védelmi szektor (közös programok,cégek,csőd/egyesülés/pénzügyi jelentések...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 718
113
"A Safran Electronics & Defense felvásárolta a Positioning, Navigation & Timing (PNT) és kapcsolódó tevékenységekre szakosodott Orolia céget – írja a cég sajtóközleményében."

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 478
113

Megkezdődik a PESCO Next Generation Small RPAS csoport munkája​


(fordítóval)

A hadsereg június 21. és 23. között Madridban szervezte meg az Állandó Strukturált Együttműködés (PESCO) következő generációs kis RPAS (NGSR) projekt munkacsoportjainak első üléseit. A spanyol hadsereg elnöksége alatt az üléseket Németország, Portugália, Franciaország, Ausztria, Magyarország és Hollandia, valamint az Európai Védelmi Ügynökség, az Európai Unió Vezérkara és a spanyol védelmi ipar képviselte.

A konferencia lehetővé tette a projekt megszilárdítását és a pozíciók egyesítését azzal a céllal, hogy egy új taktikai platformot, az UAS-t (pilóta nélküli légi rendszert) fejlesszenek ki, amely potenciálisan felhasználható a dandár / hadosztály típusú egységekben, valamint a kettős foglalkoztatás lehetőségével: polgári és katonai. Egyéb előrelépések mellett harmonizálták az üzemeltetési követelmények kidolgozásának kiindulási pozícióit, és megállapodtak egy szándéknyilatkozat kidolgozásában, amely lehetővé teszi a projekt nagyobb láthatóságának biztosítását.

Az NGSR közvetlen hatással van az ISR (felderítés, megfigyelés és hírszerzés), a C2 (irányítás és irányítás), a korai előrejelzés (korai előrejelzés), a célzott és kinetikus műveletek terén meglévő képességek fejlesztésére, amelyek többek között az EU prioritásai.

Ennek a projektnek a technológiai fejlődése, amely nyitott architektúrára, autonóm képességekre, modularitásra és interoperabilitásra törekszik, összhangban van az EU néhány hónappal ezelőtt közzétett stratégiai iránytűje által támogatott stratégiai autonómiával. Ez lehetőséget kínál továbbá a védelmi iparban működő vállalatok számára, hogy K+F projekteket dolgozzanak ki és bővítsék üzleti tevékenységüket azokon a területeken, ahol az EU célja az olyan képességek növelése, mint a mesterséges intelligencia, a pilóta nélküli rendszerek, a fegyverkezés vagy a kommunikáció.

A projekt partnereit a hadsereg koordinációja alatt meghívták a következő találkozóra, amelyet novemberben tartanak az Európai Védelmi Ügynökség létesítményeiben.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 500
72 482
113
Titelbild-EDF_Graphik_European-Union.jpg


A hét közepén az EU közzétette az Európai Védelmi Alap (EDF) közös kutatás-fejlesztési projektekre irányuló pályázatok első fordulójának nyerteseit. A Bizottság szerint összesen 61 projekt kap majdnem 1,2 milliárd eurót az EDFA-től. A Bizottság alelnöke szerint közel 700 vállalat - amelyeknek mintegy 43 százaléka kis- és középvállalkozás - kap majd pénzügyi támogatást az EU-tól az új katonai technológiák kutatására és fejlesztésére.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 500
72 482
113
A Rheinmetall új adatközpontjának avató ünnepsége Unterlüssben...

"A digitális világ új kapuja itt Unterluessben jön létre" - hangsúlyozta beszédében Volker Schwarz, a Rheinmetall IT Solutions GmbH ügyvezető igazgatója és a Rheinmetall AG informatikai igazgatója (CIO).

A Rheinmetall a Hohenriethben épülő adatközpont mellett egy második épületet is tervez Hermannsburgban.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
A Rheinmetall új adatközpontjának avató ünnepsége Unterlüssben...

"A digitális világ új kapuja itt Unterluessben jön létre" - hangsúlyozta beszédében Volker Schwarz, a Rheinmetall IT Solutions GmbH ügyvezető igazgatója és a Rheinmetall AG informatikai igazgatója (CIO).

A Rheinmetall a Hohenriethben épülő adatközpont mellett egy második épületet is tervez Hermannsburgban.

Van miből megépíteni, "Jól tejel a magyar marha!"

Tovább a Lenini Viktori úton! :hadonaszos:


.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 993
13 300
113

Hackerek feltörték Európa legnagyobb rakétagyártóját, az MBDA-t – 60 GB adatot loptak el SAM-okről, rakétarendszerekről és szerződésekről​

https://gagadget.com/en/152685-hack...on-sams-missile-systems-and-contracts-stolen/

Az Adrastea hackerei feltörték Európa legnagyobb rakétagyártójának adatbázisát. A szóban forgó cég az MBDA.

Ami ismert

A hackerek azt állítják, hogy 60 GB adatot loptak el. Hozzáfértek az MBDA azon alkalmazottaival kapcsolatos bizalmas információkhoz, akik érzékeny katonai projektekben és az Európai Unió Védelmi Minisztériumának projektjeiben vettek részt.

A hackerek kezükben rajzok, fotó- és videóanyagok, prezentációk, szerződéses megállapodások, rakétarendszerek, föld-levegő rakétarendszerek és parti őrségi rendszerek tervdokumentációi vannak. Az Adrastea emellett hozzáférést kapott más cégekkel, köztük a Netcomgrouppal, a Rafael-lel, a Thales-szel és a Rampini Carlóval folytatott MBDA-levelezésekhez is.

A hackerek pénzt akarnak a cég ellopott adatcsomagjáért, és készek egyeztetni az összegről. Az MBDA még nem kommentálta a feltörést.

Forrás: Security Affairs
 
K

kamm

Guest
Nem lesznek hosszú életűek a hackerek.
Vagy az oroszok veszik meg az egészet. Mondjuk mindegy, mert egész életedben a hátad mögé nézni utána... mert az is biztos, hogy a franciák, britek nem fognak soha megallni, majd pár év múlva lesz pár egysoros, ahogy valaki kiugrott valami szallodaablakon, másik alaesett a metronak, harmadikat elutottek, megfullad a saját kadjaban stb.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 344
35 185
113

Felívelt a cseh hadiipar az ukrajnai megrendelések miatt​


A Hospodárské Noviny című prágai gazdasági és politikai napilap elemzése szerint a cseh hadiipar számára új konjunktúrát jelent az ukrajnai háború. Az ukrán megrendelések értéke mostanra meghaladta a 40 milliárd koronát (668 milliárd forintot). A megrendelésekből leginkább a Czechoslovak Group és az STV Group profitál. Mindkét csoport az utóbbi időben bővítette termelését.

A cseh védelmi minisztérium szerint hat hónap alatt több mint 1,8 milliárd korona (30,06 milliárd forint) értékben szállítottak fegyvereket és lőszert Ukrajnának.


Ha elindul a lőszergyárunk és tart még ez a balhé, akkor pénzért mi is szállíthatnánk lőszert az ukránoknak. Gyorsan megtérülne a beruházás...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 676
32 311
113

Hackerek feltörték Európa legnagyobb rakétagyártóját, az MBDA-t – 60 GB adatot loptak el SAM-okről, rakétarendszerekről és szerződésekről​

https://gagadget.com/en/152685-hack...on-sams-missile-systems-and-contracts-stolen/

Az Adrastea hackerei feltörték Európa legnagyobb rakétagyártójának adatbázisát. A szóban forgó cég az MBDA.

Ami ismert

A hackerek azt állítják, hogy 60 GB adatot loptak el. Hozzáfértek az MBDA azon alkalmazottaival kapcsolatos bizalmas információkhoz, akik érzékeny katonai projektekben és az Európai Unió Védelmi Minisztériumának projektjeiben vettek részt.

A hackerek kezükben rajzok, fotó- és videóanyagok, prezentációk, szerződéses megállapodások, rakétarendszerek, föld-levegő rakétarendszerek és parti őrségi rendszerek tervdokumentációi vannak. Az Adrastea emellett hozzáférést kapott más cégekkel, köztük a Netcomgrouppal, a Rafael-lel, a Thales-szel és a Rampini Carlóval folytatott MBDA-levelezésekhez is.

A hackerek pénzt akarnak a cég ellopott adatcsomagjáért, és készek egyeztetni az összegről. Az MBDA még nem kommentálta a feltörést. :D

Forrás: Security Affairs
Hol lehet velük felvenni a kapcsolatot? egy esetleges másolatokkal kapcsolatban a késöbbiekben történő átadással?