Az európai védelmi szektor (közös programok,cégek,csőd/egyesülés/pénzügyi jelentések...)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
Zöldkártyát kap a védelmi ipar?

Fokozatosan átértékelődik a bankok védelmi iparhoz való hozzáállása. Az első jelzést az amerikai Citi befektetési bank küldte... már módosította fenntarthatósági politikáját, hogy lehetővé tegye pénzeszközeinek a védelmi szektorba való befektetését.
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
17 809
33 877
113
Ezt érdemes lenne betenni még pár helyre.
A PUMA topicba feltétlen! :cool:
már beraktam.

 
 • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
Az európai kutatási együttműködés jelentős mérföldköve: Interjú a Saint-Louis Francia-Német Kutatóintézet igazgatóival, Michael Meinl ezredessel és Christian de Villemagne -nel

Bild-2_ISL.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
 • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
2022. június 8-i közgyűlésen a svájci szövetségi kormány, mint a RUAG tulajdonosa jóváhagyta a BGRB Holding AG feloszlását. A RUAG szétválása ezzel befejeződött. A RUAG MRO elsősorban a svájci hadseregnek dolgozik, a jövőben közvetlenül a szövetségi kormány irányítja.

A Svájci Szövetségi Tanács továbbra is folytatja a RUAG International értékesítését. Befejeződött a Simulation & Training részleg értékesítése a Thales számára, és aláírták a lőszergyártó RUAG Ammotec és a RUAG MRO Australia értékesítési szerződéseit. A repülőgép-szerkezetek építésével foglalkozó RUAG Aerostructures a világjárvány nehéz évei után ismét stabilizálódott és jövőre megválnak tőle. Az űrüzletág az új "Beyond Gravity" márkanév alatt folytatódik, és középtávon azt is privatizálják...

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
A KNDS lassan tovább növekszik

Az elmúlt 2021-es pénzügyi évről a francia-német KNDS védelmi konszern 300 millió eurós, 2,7 milliárd euróra emelkedett árbevételről számol be. A KNDS az eladásokhoz való kiemelkedő hozzájárulásként említi a Griffon és Jaguar járműrendszerek francia fegyveres erők részére történő szállítását, valamint a német fegyveres erők Leopard 2 flottájának kiterjesztett harci korszerűsítési programjának végrehajtását.

A KNDS konszolidált rendelésállománya a 2,8 milliárd euróval kissé alacsonyabb megrendelésállomány mellett újabb rekordot ért el, 10,7 milliárd eurót. Németországból jelentős megrendelések érkeztek a Puma gyalogsági harcjárműnek a legújabb műszaki színvonalra történő felújítására, a Cseh Köztársaságból és Franciaországból pedig a Caesar tüzérségi rendszerre.

A KNDS a 2022-es pénzügyi évre az árbevétel további növelését tervezi 3,1 milliárd euróra.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány