1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. migfun

  migfun Well-Known Member

  gergo55, Masztiff and FilcTroll like this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Alakul ez,mint politikus a lövészárokban!:D
  Tb jogviszony az van,nem vagyunk bárosok,össze kell ezt fűzni,átolvasom ma az gészet.:cool:
   
  fip7, migfun, notaricon and 1 other person like this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  A 70.évek és a 80 évek közepéig a szovjetek többet költöttek mint a jenkik o_O?
   
 5. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  "Baráti" államokat is zsebből kellett nagyrészt fegyverezni.
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

  Eléggé jól lehet rajta követni a dolgokat !
  Azért az sem semmi hogy az orosz kiadás majdnem elérte a 90 milliárd dollárt 2013-ban .Csak hát ugye látni az Ukrán válságtól hogy 2014-ben betett nekik .
   
 7. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  CsOK-nál gondold meg, hogy a megkötések, meg, hogy vagy 100 ezer és több kör elintézni megéri e, főleg ha teszem azt egy gyerek van-e, illetve, hogy ez mennyire számítana egy bontás-építés költségében. Meg vagy e annyit itthon.
  Az ingatlan elhelyezkedéstől függ, méretétől függ hogy mennyi az annyi bontásnál. Valószínűleg jóval millió, akár kettő felett lehet. (Nekem itt, úgy, hogy nagyon szomszéd sincs és keveset kell rövid távra vinni egy 40 nm-es vertfalú házra mondtak tegnap 500 ezret, és ennél csak nagyságrendekkel drágább lehet.) Lehet jobban jársz ha bérelsz gépet, úgyis tudod kezelni. Tető nélkül 2-3 nap lebontani földig.
   
  antigonosz likes this.
 8. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Hat bontassal van tapasztalatom elsokezbol. A legnagyobb koltseg a sitt lerakasa. Mi bontottunk el tobb rozzant mellekepuletet is miota bekoltoztunk es bizony elszalltak az arak,agep pikkpakk ledonti es kocsira rakja, de a lerakas huzos. Arra figyelj hogy ha van benne esetleg pala azt nemveszik at. Annak horror az elszallitasa mivel veszelyeshulladek.
   
  fip7 and phaidros like this.
 9. Lator

  Lator Well-Known Member

 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 12. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 14. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Gondolom van valamilyen oroszos stílusú új atrakciójuk - a lányoknak a szibériai tigrisekkel -és ez a hagymakupolás épület éppen illik ide.

  Ha erre gondoltál.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Vagy oroszok is vendégszerepelnek? A cirkusz tetején felváltva volt rakva a magyar és az orosz zászló, egy magyar, egy orosz, egy magyar, egy orosz
  Onnan akadtam a hírre, hogy a 444 szidta őket, gondoltam nem véletlenül, biztos köze lehet az oroszokhoz :D
  Ld. https://444.hu/2019/08/17/parzo-oroszlanok-okoztak-riadalmat-a-szegedi-cirkuszban
   
  antigonosz likes this.
 16. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  ráadásul full környezetbarát, nulla emisszió, meg amit akarsz. :p
  fényévekkel járnak a nyugati létforma előtt.
   
  phaidros and anonim999 like this.
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hivatalosan? Bontási terv, ebből van részleges vagy teljes. Gondolom teljes kell ,bár 40 éves ház nem öreg. Ha az akkor én is öreg vagyok. :) Tervezője válogatja, de pár éve 150000 körül volt az átlagár+illetékek miegymás. Bontási profillal rendelkező vállalkozó bonthatja elvileg. Gyakorlatilag meg lehet mutyizni hogy pl magától összedőlt meg rádőlt a fa,nekigurult a kamion,stb. Sittet hova rakod? Feltöltöd az udvart,vagy feketén valakinek valahova, vagy hivatalosan telepre, pala van-e? Pala feketén lerakható-e? Kell-e közművet kikötni? Szerintem cakk pakk 2 misi,legalábbis én itt két romos házat is azért nem veszek/vettem meg 900000-1200000-ért mert ahogy számoltam erre rámenne még 2 millió az eltakarításra. Egyiknél se volt közmű már. Markoló óránként 10000, teherautó szintén 10000/fuvar + 7000 a polgármesternek zsebbe hogy a sittet lerakhassa fuvaronként. A tetőfa csak tűzre jó, szúette fenyő vagy nyár, a mérete se stimmel, új házra vétek felrakni. Téglát ha van időd koppogathatsz ki, ha nem túl habarcsos, kérdés mennyi időd van? Új házba felhasználni macerás, bár senki se ellenőrzi tulajdonképp hogy az új vagy bontott. Viszont a kőműves az újat szereti, abból is a 30-as blokkot,mert azt könnyen vágják, kisméretűt már nem nagyon használnak, nagyot mégúgy se, viszont a nagyot keresik ha jó vágni meg kirakni ezt-azt. Csok bontásra tudtommal nem jár,csak lakás/ház vásárlásra (40 éves korig volt a határ pár éve most passz hogy mi van) Munkaviszony passz, az szerintem nem lényeg, a fontos hogy ne légy büntetett előéletű ilyen köztörvényes bcs-kből.
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Lassan itt a Gyedmaróz, kikerülnek a csokimikulások a boltok polcaira, ők csak időben kezdték a Sznyegúrocskával a téli szezont.
   
 19. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Bontas 2017. ota nem engedelykoteles, csak ha tarsas vagy muemleki epulet. Ez a polgarmesternek zsebbe max kisfalun mukodhet, de a legtobb helyen nem.
   
 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  A legtöbb hely az országban kisfalu. Már ha ez alatt az 5000 fő alatti településeket értjük. És nem működhet hanem napi gyakorlat ahol a polgármesternek kis esze van. Vályog, téglatörmelék, hagyományos cserép törmelék, tört beton ezek kiváló töltő anyagok pl egy illegális homokbánya vagy bármilyen hasonló eltüntetni való nagyobb gödör mélytöltésére. És ingyen van. Ha fizetnie kellene az önkormányzatnak hivatalos úton akkor horror pénz az ilyen történet. Szóval egy lakótelepi ablakból kitekintve nem biztos hogy elég nagy felbontású kép keletkezik a vidéki élet apró részleteinek felismeréséhez.;):D
   

Ezen oldal megosztása