1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Basszus, telón nem látszott az egy indiai zászló... (na nem mintha azok hitelesebbek lennének)
  Makkora fail részemről XD
   
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 3. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Amíg egy tanár (meg ha htka oldal, egy honvéd) kezdő fizetése alacsonyabb mint egy aldi-pénztárosé, addig -véleményem szerint- nem okés a helyzet, akkor sem ha statisztikában igen.
   
  gergo55, fishbed, Masztiff and 3 others like this.
 4. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

 5. boki

  boki Well-Known Member

  Evo Morales bolívia elnököt azután buktattál meg miután felmondta a 2018 decemberében kötött megállapodást az ACI Systems Alemania (ACISA) német multinacionális céggel a lítium kibányászására.
   
 6. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Kurfürst and zeal like this.
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Nyugi majd megoldják. A parkolás lesz a progresszió új mércéje, át kell szervezni. Lehetőleg progresszíven gondolkodó cégekhez, a régi retrográd parkolási társaságoknak mennie kell.

  Nem vicc, Zugló példáján már elkezdték több kerületben is a kommunikációt hogy miért kell ‘átszervezni’ a parkolási szerződéseket. Nyilván nem csókoshoz kerül, aztán gyorsan árat is kell emelni ugye mert a működtetési költségek hirtelen elszálltak.. ;)
   
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Valaki hiányolta, hogy szovjet eredetű tankoknak miért nincs olyan videója amin a tank csövén egy sörrel egyensúlyoz, hát tessék: (lehet egy kicsit jobban lötyög az ital de a terep egy kicsit másabb)
   
  fip7, boki, zeal and 1 other person like this.
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 12. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Neked igen... :D
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Segítene nekem megmagyarázni bárki, hogy miféle magyarságtudat mércéje, hogy fejből tudod, hogy merre van egy tök jelentéktelen település? Én sem tudom, fejből, hogy Szentes merre van. Még azt sem, hogy kelet vagy nyugat. Miért? Mert soha nem volt vele dolgom és nem érdekelt. Pedig két stand up előadó is onnan van, de ettől sem érdekelt annyira, hogy megnézzem. Gyulát is onnan ismerem csak, hogy ott volt a gólyatáborom a közelben.

  Mi ez a baromság már megint? Semmi olyan nem volt az írásban, aminek egy nemzettudati megítéléshez halvány köze lenne.
   
  Robur and zeal like this.
 15. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem tudom. Középiskola első osztály, földrajz óra; a "kék" atlasz Magyarország domborzata és Magyarország települései térképeken szereplő összes információt el kellett sajátítani, vaktérképen el kellett tudni helyezni. Itt kezdődött a kettes szint...
   
 16. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Szerintem a vaktérképet mindenki utálta, konkrét élmények hiányában nehéz is bármihez kapcsolni random településneveket amely félig megszűnt cukorgyáráról híres.

  Ettől függetlenül nem bánom hogy ezt próbáltak több kevesebb sikerrel belém verni, legalább amikor ne adj Isten arra járok nem csodálkozok rá a helyre hanem valamennyi alap információm már van róla. Földrajz, történelem erről szól.

  De inkább egy csomó haszntalannak ismeret amiről később kiderülhet hogy hasznos, mint hogy igazi szakbarbár tahóként éljen le az ember egy életet, az szerintem nagyon nem európai mentalitás.
   
 17. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Sztem a felelős ember egyik alapszabálya, hogy nem bízzuk csak az államra a gyerekeink képzését. Te is fogod tanítani őket, meg a nagyszülők, nagybácsik, nagynénik stb. Sztem a családi tudás nagy érték, és csak úgy lehet valamennyire megőrizni, hogy továbbadjuk. Nehogy már csak marikanénin múljon a gyerek élete. :)
   
 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member


  Az enyémek még csak áprilisban születnek, de már azon vakarom a fejem, honnan szedjük össze az évi 1+ milliót a magániskolára a szokásos költségek mellett...
  Ikrek egyszerre áldás és átok :D

  Nyáron meg mennek majd gyerekvasútra fegyelmet tanulni, de ahhoz 4,5+-os bizonyítvány kell.
   
  FilcTroll likes this.
 19. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Persze,segítek. Nem egy tök jelentéktelen,hanem sok jelentős település helyét nem ismerik,ill. nem csak településekről volt szó. Senki nem mondta azt,hogy ha nem tudod Bivalybasznád helyét a vaktérképen,akkor rosz magyar vagy. Olvasd el a cikket. Van pozitív dolog is benne. Amúgy Szentes elhelyezkedését is azért nagyjából vágni kénne.
   
  vilmoci likes this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért kéne vágni? Miféle történelmi vagy gazdasági jelentősége van? Semmi.

  Anno földrajzból azért kaptam egy ajándék ötöst, mert a tanár mániája volt műholdképeket mutogatni és felismertem kb. mindet. Miért? Mert anno azzal szórakoztam, hogy apuval navigáltam a térképen és megjegyeztem az alakzatokat. De ettől Szentesről fogalmam sincs. De sok más fontosabb dologról meg igen. Be tudnék n+1 más dolgot rajzolni a vaktérképen, de ezt nem. Mert jelentéktelen....

  A cikket elolvastam, pozitív dolgot nemigen találtam benne. Ha talán arról szólt volna, hogy a magyar, mint állam fejlődéséről mit nem tudnak, akkor azt mondom, hogy ok. De nem erről szólt.
   
  Robur likes this.

Ezen oldal megosztása