1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. MsA2

  MsA2 New Member

  Hölgyeim és Uraim,

  Elnézést kérek, nem tudom, kinek címezhetem megjegyzésemet/kérdésemet. Egyéni probléma, unokám 3 és fél éves, mindösszesen 11 kg súlyú. Nagyon koraszülött volt, 6 hónapra született, 3 hónapig küzdött az életéért, megnyerte a meccset, de fizikailag most is nehezen, lassan fejlődik, bár ördögien mozgékony. Viszont minden óvodai fertőzést elkap és idegileg fáradékony, nagyon rosszul alszik.
  Szellemi képességei azonban igen jók. Nagyon korán kezdett beszélni, szabatos kifejezéseket használ, nagyon komoly szókincse van. Minden érdekli. Két dolgot nem szeret: enni és aludni.
  Az iskolai terhelés okozhat-e a fizikai fejlődésében nehézséget? Ha igen, tehetünk-e valamit ennek enyhítésére? Valami tanács?
  Köszönettel.
   
 2. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Hát nem tudom, rokonságban van hasonló gyerek (bár neki elsősorban egy komoly evési zavara van, ami miatt sovány és sokkal fejletlenebb, mint a kora indokolná), vele leköltöztek a szülei falura, és a falusi iskolába jár, kis létszámú osztályba (alsó tagozatos), az osztály hivatalosan "nemzetiségi", hogy a csökkentett létszámot elfogadják.
  Budapesten nem vették volna fel legfeljebb sajátos nevelési igényűként.
   
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  A házi gyermekorvos tud válaszolni neked ezekre a kérdésekre. Ők nem egy hasonló esettel találkoznak.
   
  fonak9 likes this.
 4. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Semmi pánik, még sok idő, mire iskolába kerül, addigra megerősödhet, pár kilót felszed; sokat változhat még. A koraszülöttek lehet, hogy az elején kicsit lemaradhatnak, de aztán már nem feltétlenül látszik meg. A fáradékonyság az elején elő szokott fordulni, de majd belerázódik az első félév után. Úgyis sokszor csökkentet tananyagot adnak le.
  A szabatos kifejezésekről majd szépen leszokik. :)
   
  Schurrer likes this.
 5. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Ez alapján, nem vészes ez a súly, persze megértem az aggodalmad. :
  http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ovoda elso evfolyamai arrol szolnak hogy mindent el fog kapni, kb tobbet lesz otthon mint az oviban. Mire iskolaba megy addigra mar erosodni fog az immunrendszere, kevesebbet lesz beteg, legalabbis erosodnie kell pont a sok osszevissza fertozes miatt. Lehet csodavitaminozni de szerintem penzkidobas, ugyanugy elkap mindent. Munkatarsam unokaja 4 eves mult, 11 kilo, neki szuletese ota gond van a vesejevel, leszelepeztek, meg kb masfel evesen. Azota se nagyon eszik, rendszeresen jarnak a korhazba, csont es bor, idegileg ki vannak, allitolag nem tudjak a dokik miert nem eszik. Osztrak korhazban Becsben is voltak vele par napot, ott se tudtak megmondani. Munkatarsam valtig allitja hogy az otthoni xar sotlan kaja miatt, mert a sos eteleket jobban megeszi. Na ez a jobban az a fel sos kifli mar vilagsiker kategoria. Szoval el tudom kepzelni nagyjabol hogy mennyire nem egyszeru a helyzet. Gyakorlatilag nem eszik a gyerek meg semmit.
  Nalunk szerencsere nincsenek ilyen gondok, illetve a kozepsonek volt lyukas a szive szuletesekor par evig, bar azota meg nem voltunk mar vele a dokinal. Teljesen normalis illetve az atlagnal erosebb, valami 98% a fejlettsegi indexe a vedono szerint. Ahhoz kepest hogy szuleskor egy 45 eve a palyan levo szuleszno elete legrosszabb szivveresenek titulalta... Nalunk ettek, en meg tomtem oket, egy evesen mar pl mindent megettek, husos kolbaszt, halaszlet, konzervpacalt, gyikhust, sort se lehet elol hagyni megbontva, ja es rengeteg tejet isznak a mai napig is. Sima 1,5%-os tartos tejet, 5-6 karton havonta most is elfogy. Volt hogy a nagyobbik szep csendben elragott egy fel tabla szalonnat 2,5 evesen a spajzban kb fel ora alatt, ameddig a magassaga engedte es felerte. Nem tudom miert hogy van ez, hal isten igy alakult, inkabb egyenek.
   
  notaricon likes this.
 7. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Imádok fordítva nézni dolgokat...

  A legkisebb gyerekem, a kisfiam 6 évesen kezdte a sulit. Ő valóban játékos gyerek, de most 3.-os.
  Évek óta dzsihád van szülőiken, mert vagyunk mi és a gyerek visszatartók.
  Na amikor 7 és 8 évesekkel mérik össze a gyerekedet elsőben, akkor megy ám az anyázás. Mi azt mondjuk hurcibálják tehetséggondozásra a gyerekeiket, ne nekünk kelljen különórákra, hogy ezeket a túlkorosokat és a miattuk diktált tempót beérjük.
  Most 3.-ban vannak már 10 éves gyerekek az osztályban. Nekem ettől áll meg az eszem.

  Amúgy a biológiát kifelejtik sokan. A nagylányomnál kirúgtak egy 8.-os lányt, aki balhézott és a koliban egy középiskolás fiúval akart aludni.
  Ja, elmúlt 16 és menyasszony volt (nem roma). De olyan ismerősünk is van aki 2 méteresen 100kg+ csupa izom vízilabdázóként nem tudott bulizni 20 évesen a
  barátnőjével, mert irodalom dolgozatra készült a gimibe... erről előszeretettel elfeledkezik mindenki. És a csaj, bár imádta, de dobta mert vállalhatatlan volt a srác
  a jog és orvostan-hallgató baráti társaságban.
  21 évesen diplomám volt. Gyerekek, hát esténként bulizni jártunk a szolgalmi időszakban. Mi lesz ezekkel a gyerekekkel... És mikorra végeznek?

  Nem kötekedni akartam. Nyilván van véleményed, de láss egy másik szempontrendszert is.
   
 8. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ezek szerint nem tudsz értelmesen olvasni. :mad:
  A nagyobbik hivatalosan nem volt visszatartva, ő szimplán csak évvesztes volt, annak ellenére, hogy 6 éves és 11 hónaposan került elsőbe. Nála IS kellett volna érzésem szerint a +1 év, holott az már egy extrém szitu lett volna.
  Mi lett volna gyanús? A lányom csoportjának 2/3-ada ment azonnal iskolába. A fiamnál talán még magasabb ez az arány. A csoportjának nagy részével ma is egy osztályba jár.
  Te teljesen beteg vagy. Az én lányom a +1 évével is a legvékonyabb az egész osztályban.
  Ebből is látszik, hogy a legkisebb fogalmad sincs a gyerekekről. A lányomnál több mint 1 fejjel alacsonyabb kislányt vittek el a csoportjából suliba, miközben az enyém még marad. Szinte semmi köze nincs a fizikai fejlettségnek az iskolaérettséghez.
  Háát ööö szerintem ne égesd tovább magad! Minden 3 éves (korábban 5 éves volt) gyerek kötelező logopédiai szűrésen vesz részt!
  Amennyiben szükséges, akkor vagy az óvoda saját logopédusa (egész vagy részállásos), vagy legrosszabb esetben a szakszolgálat kirendelt logopédusa foglalkozik a gyerekkel. Iskolában ilyen nincs!
  Nem volt baja a kicsinek? 4 éves kora környékén egy olyan erős dadogása volt, hogy alig értettük mi is meg, hogy mit akar mondani. A +1 év tavaszára sikerült a maradék hangtévesztéseket is minimalizálni.
  Én csak azt szeretném még megkérdezni, hogy ezt a fene nagy hozzáértést a PAV II után sikerült elsajátítani? Mert azt tudjuk, hogy mentőautón IS dolgoztál - gondolom sofőrként. De mi volt a sorrend? Először a logopédiát, a gyógypedagógiát, az óvónőképzőt, netalán a tanitóképzőt végezted el? Közvetlenül ezután jött az általános orvosi, vagy egyből a neurológiára ugrottál. De ezek után szimplán értem, hogy nem volt időd saját gyereket nevelni. Véleményed meg ugye van! Tudod az milyen? Olyanja mindenkinek van. Meg seggluka is....o_O
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vicceltem te arrogáns Pöcsfej! Nem tűnt fel?
  3 évet mentőztem (a belvárosban) az orvosi egyetem mellett még ápolóként. Te talán valami gyerekszaki vagy? Nekem nem annak tűnsz. :D
  Nyugodjál le! Jobb lesz az új rendszer, mint a régi volt. Léci ne másold ide be a Klubrádióban elhangzó agyatlan kritikát. Köszi!
   
  fip7, zsolti, arcas and 5 others like this.
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Akkor maradjunk is ennyiben.;)
   
 11. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ő mindenhez IS ért :D
   
  zeal likes this.
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez az én keresztem... :cool:
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  :D
  Pupákok!
  A nagyobbik fiam még nincs 15,de 192cm magas,min 130 kiló,1 éve rögbizik,kitűnő tanuló,Írül,Magyarul,Németül,Angolul ír,olvas,beszél,2-3 csaj szurkol neki az edzéseken ;),az étvágyát meg hagyjuk,mert abba még én is belepirulok...:rolleyes::D
  A kisebb szintén zenész,bár ő inkább szikár,mint rögbi sztár,ő 13 évesen barna öves karatés,meg hurlingezik az iskolai csapatban,ő is kitűnő tanuló,neki is van étvágya :D ,mihez tartas végett,1 családi reggeli 24 tojás,1-1.5 kenyér,2 liter tea,1 kiló zöld.....:cool:
  Mondjuk aki engem ismer/látott már, az nem lepődik meg, max a tanulmányi eredményeiken.:D
   
  zsolti, Hegylakó, antigonosz and 2 others like this.
 14. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Nem semmi!
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ebben az orszagban muszaj... :D
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hurling? Az olyan mint a foci meg a golf kevereke. Na faxa lehet futkozni egy meg kisebb labdaert...
  Nalam 8-10 tukortojas egy sajat adag ha reggelente hazamagyek,serpenyomerettol fuggoen mert a tobbieknek is kell bele meg. meg ugy masfel liter tej plusz a csalad. De ez nincs sokszor csak heti 1-2 nap.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member


  3. rész

  1976 június és 1977 júniusa között vett részt a tesztpilóta oktatáson. Szerinte akkor dolgozott életében a legkeményebben, még az asztronauta képzés és semelyik vadászgép átképzése nem volt ahhoz fogható.


  Azon kérdésre, hogy nagy sebességű átesés határán repültek a versenyen a válasz „nem”. Viszont igen csinos G erők hatottak a pilótára és G ruha nélkül repülnek. Repülés közben nem nézte, de leszállások után a maximális túlterhelést regisztráló műszer 6-6,5G terhelést mutatott. Soha nem volt még a beszürkülés közelében sem, 69 évesen.

  A Striga géppel a következő évben nem repültek versenyen, mert javításokat végezte rajta azok után amit műveltek vele. Ahhoz még jó állapotban volt, hogy a gépet a műhelyébe hazarepüljék. Az utódja két évvel később 2017-ben szintén megnyerte a versenyt a Striga géppel. 8.1 mérföldes egy kör a versenyen. Soha nem sértette meg a pilon kerülés szabályait, soha nem kapott büntető időt.

  A Sea Fury nagy és erős gép volt, de nehéz is. A Mustangot sokkal inkább vezethetőnek tartotta és nem csak a jobb kilátás miatt a kabinból. A Sea Furyval még a gyors taxizás sem volt ajánlott, mert a hirtelen fékezés miatt hajlamos volt orra bukni. A P-51-es gépek amiket látott versenyezni egyik sem volt Allison motoros, túl gyenge ahhoz, mindegyik Merlin motoros volt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/STS-27
  STS-27 misszióban az űrsiklóval komolyabb eset történt, ami nem nagyon kapott visszhangot.
  A 2. napon a műhold kibocsátása után a küldetés vezetés (mission control, MC) hívta őket, egy nem túl sok jót sejtető üzenettel:

  „Srácok, láttunk valamit fellövéskor, ami eltalálta a bar szárnyatokat. Nézzétek meg a robotkarral, hogy mit láttok.”


  A robotkar végén egy TV kamera volt. Amikor ezt Gibson megtette és látta amit láttok, akkor első gondolata a következő volt:

  „Ebbe bele fogunk halni”.


  Később, már a landolást követően derült ki, hogy 707 db sérült hővédő csempe volt a jobb szárnyon és 1 db csempe teljesen hiányzott, de azt akkor még nem látták abból a szögből. A MC-nek beszámoltak róla, hogy sérült csempéket látnak. A Védelmi Minisztérium nem engedélyezte azt, hogy TV jelet sugározzanak le, hogy lent is lássák a képet, hiszen ezt egy minősített feladatú út volt. Végül abba beleegyeztek, hogy titkosított TV adást küldhetnek. Annak azonban felbontása nagyon gyenge volt. Arról valahogy odalent nem vettek tudomást, hogy ő tiszta TV képet nézett odafent...

  (A felvételen úgy magyarázta, hogy 3 másodpercenként küldött le 1 db képkockát a rendszer.)

  A MC is félretájékoztatás / kommunikációs hibát követett el. Ha azt mondták volna, hogy „nem gondoljuk azt, hogy sérült csempét láttál, szerintünk csak árnyékokat látsz”, akkor Gibson közölte volna, hogy akkor ő bizony titkosítatlan jelet küld le. Ehelyett kb. 1 nap után jött a válasz, hogy rémeket lát, azok csak árnyékok, jöjjenek le az űrsiklóval, ahogy csak szoktak. Na ezen a ponton pislogott nagyot Gibson és kérdezte CAPCOM-ot, hogy ez a döntés min alapul?
  A válasz az volt, hogy
  várjál egy kicsit”, mert a mikrofon túlvégén levő embernek is utána kellett járnia a kérdésnek, majd továbbította a választ:
  „Hoot, ez nem rosszabb, mint amit a korábbi repüléseken láttunk.”

  A WTF (mi a franc) érzés ekkor még tovább erősödött Gibsonban. Ült a székben majd némi töprengés után válaszolt.

  „Dave, tudod én itt vagyok már a programban az STS-1 óta, de ilyen én még soha nem láttam eddig, de ti vagytok a szakértők, OK.”


  Ennek ellenére nem hitt nekik, de ezt nem tette szóvá. Ennek oka az volt, hogy a múltba volt olyan személyzet, ami veszekedett a MC-vel és ő nem akart ilyen helyzetbe belemenni. Ahogy ő fogalmazott:

  „befogtam a szám, amikor valószínűleg nem kellett volna”.

  Itt valószínűleg a Skylab „sztrájkra” gondol Gibson a Skylab 4 küldetés alatt.
  https://sofrep.com/fightersweep/the-true-story-behind-nasas-1973-skylab-mutiny/


  A visszatérés alatt folyamatos a vezérlést nézve, hogy ha elkezdte volna a hő lebontani a siklót a jobb szárnyon, akkor bal oldali elevon lefelé mozgott volna, hogy kiegyenlítse annak hatását. Ő úgy számolta, hogy ekkora kb. 30 másodperce lett volna, hogy elmondja a MC-nek, hogy mit gondol... A küldetés hangfelvételen kb. minden második percben emiatt hallható Gibson, mikor a legénységgel közli, hogy „a vezérlés OK”.

  A landolás rendben lezajlott, majd amikor a földön ránéztek a gépre, akkor a lent levők kikerekedett szemekkel közölté, hogy
  „szentséges ég, hát miért nem szóltatok erről”?

  Amikor a küldetés kiértékelésen a vezető repülésirányót megkérdezte, hogy „Gary, mit tehettünk volna odafent, ha hittetek volna nekünk?” A válasz elég megrázó volt. „Fogalmam sincs.” És ez maradt a helyzet egészen a Columbia 2003-as katasztrófájáig, amit hasonló, de súlyosabb sérülés miatt vesztettek el.


  A Southwest légitársaságnál repült kereskedelmi pilótaként 10 évig 60 éves koráig, de az amerikai szabályzás szerint már nem repülhetett tovább. Azon csoport tagja volt ami küzdött azért, hogy ezt emeljék 65 évre, mert a világ nagy részén (mindenhol?) 65 év a korhatár. Ezt végül megtették, de ő ekkor már lekésett erről. A légitársaságnál eltöltött ideje alatt nagy ritkán felismerte néhány utas, hogy egy asztronauta a pilótájuk vagy másodpilótájuk, de ez ritka volt. A légitársaságnál azért egy idő után a kollégák többsége képben volt. A légiutaskísérők néha bemondták az utastájékoztatón, hogy „fogadjunk, hogy nem tudják, hogy egy kapitányunk űrsikló parancsnok volt” . Ez sokszor oda vezetett, hogy a tömeg feltorlódott, mert páran autogramot kértek tőle. A B737 család 200, 300, 500 és 700-as változtatás repülte.


  Hogy mi az a gép, amivel soha nem repült és megtenné, arra kapásból az F-16 típust jelölte meg. F-4, F-14, F-18 két változatával és F-101 Vodoo vadászgépekkel repült korábban és civil F-86-tal. Az Air and Space magazin egyszer a címlapjára tette őt és megkérdezték, hogy hány típussal repült addig. Mivel nem számolta, készített nekik egy listát és csak azóta tartja azt karban. Az előadás napjáig 159 (!) féle típussal repült.


  Vietnámban 56 harci bevetést repült, a többségét 1972-ben. 1975-ben egy bevetése volt F-14-gyel, amit harcinak hívtak, de nem nevezné annak, mert csak Saigon evakuációját biztosította. 1972-ben nagyrészt Észak-Vietnám felett repült, amikor feloldották a bombázó bevetéseket leállítását. Amikor először tért haza vietnámból 6 hónap után és apja várta, akkor azt mondta neki, hogy „nem is tudod hányszor kívántam azt az elmúlt 6 hónapban, hogy bárcsak soha ne tanítottalak meg volna repülni”.


  Egy 1957-es Beechcraft Bonanza gépe van, 1984 óta Forumla 1 Racer gépe van, amit azóta annyira átalakított, hogy egyedi gépnek tekinthető. A kabintetőt lecserélte, és saját karbon-üvegszálas szárnyat épített hozzá. Az átalakított géppel 1991-ben kategórián belüli magassági rekordot állított fel. Cessna 150 motorral 27 ezer láb magasságra tudott emelkedni egy mindösszesen 100 lóerős motorral. 2004-ben 100 km-es zárt körön mért sebességi rekordot javította meg a géppel, ami előtte 20 évig állt fent. Mivel a gépet saját kezével módosította, emiatt az egyik kedvenc gépe.

  A másik nagy kedvence a MiG-21. A civil változatával 2 perc után már lehet gurulni, egy repülőnapokon repült a géppel, ahogy a MiG-15-tel is. Amikor szimulált légiharcot vívott F-86-os ellen, akkor mindig lelőtték a MiG-gel repülve, mert az volt a forgatókönyv, mert történelemben az volt a jellemző. Nem engedték, hogy győzzön. :)  A Challenger katasztrófa kapcsán kérdezték, hogy kommentelné-e, a döntéshozatali folyamatot. A Challenger fellövése idején éppen a korábbi repülése kiértékelése tartott, amikor felvetette valaki, hogy tartsanak egy szünetet, nézzek meg az indítást majd folytassák. Nem is tértek vissza aznak a kiértetésére, saját szemükkel élő egyenesben látták, ahogy kollégáik életüket vesztették a katasztrófában.

  A Challenger katasztrófa akkora hatással volt a NASA működésében, hogy azóta is csak úgy emlegetik, hogy volt a NASA-nak Challenger előtti és utáni korszaka van.* A katasztrófát a gyorsító rakéta hibás működése okozta a floriai mérce szerint extrém hideg miatt. A rakéták csak 50F fokig voltak minősítve, ennek ellenére az éjszakai 28F és reggel 32F ellenére az indítást jóváhagyták, de nem a gyorsító rakéta mérnökei. Ők ellenezték, de a NASA-n belüli menedzsment felülírta döntésüket.

  A Columbia esete is hasonló volt. A csempékért felelős mérnökök idegesek volta, de a menedzsment megint felülírta aggodalmukat, hogy ez „ez nem probléma és különben is, mint tudnánk tenni”. Gibson szerint, ameddig meg sem próbálták, erre nem lehet választ adni. Lehet, hogy nem sikerült volt, de meg sem próbélták. * Az Apollo 13 esetén meg kellett próbálni és vissza tudták hozni a legénységet épségben.

  Az űrsikló nyugdíjazását sajnálja, de megérti a döntés mögötti érveket. Az STS rendszer csodás, ameddig működik, de ha nem, akkor úgy tűnik mindig megöl mindenkit (a menekülés esélye nélkül.)** A jövő lehet, hogy a kapszuláké, mert biztonságosabbnak tűnnek és olcsóbbnak is. Az új rakétával meg a Hold és talán a Mars is megcélozható.

  * Azért annyit mégsem sikerült tanulni úgy tűnik.
  ** Nincs katapultülés a gépben.

  Élete legveszélyesebb / legfélelmetesebb élményére nem tudna egyet mondani, de csak egy esetet említett. Egy barátja házi építésű 200 lóerős gépével repült, gyakorolt egy emelkedési rekordra, amikor 40 mérföldre a reptértől 28 ezer lábon a légcsavar szétrepült. Optimális siklópályán repült annak ellenére, hogy az ember alapvető túlélési ösztöne azt diktálja, hogy minél hamarabb annál jobb. Magát biztatta, hogy csak tartsa ezt, nyugi, és akkor túléli. Sok gyakorlással elérhető az az elmeállapot és felkészültség, hogy az ember ne ijedjen meg és képes maradjon gondolkodni.[/QUOTE]
   
 18. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Minden reggel elszívtok 1 kiló zöldet? Lehet ez a boldog,kiegyensúlyozott családi életetek titka! :p
   
  fip7, antigonosz, vilmoci and 4 others like this.
 19. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Most nagyon csalódott vagyok....:(:(

  Csak a szokásos lélektani kudarc: egyszer vezetett Románia Magyarország ellen, nyert is

  Hiába volt csodás az első félidő, a magyar női kézilabda történetében nem túl szokatlan módon a magyar csapat elszórakozta az előnyét.

  Remekül kezdett a magyar női kézilabda-válogatott Románia ellen a vébén. Az első percekben már 5–0-ra is vezettünk, de a folytatásban is nagyon jól védett Bíró, és a védekezésre sem lehetett panasz. A románok néha fel tudtak jönni három gólra is, és általában úgy támadtak, hogy levitték a kapust. Ennek ellenére nem sokra mentek a magyar csapat ellen, öröm volt nézni a magyar válogatott játékát, szinte minden összejött az első félidőben! A magyar előny volt hétgólos is, végül 16–10-es állással vonultak a csapatok a szünetre.

  A második játékrész kiegyenlítettebben kezdődött, a magyar válogatott védekezésben továbbra is remekül teljesített, a támadások viszont nem működtek úgy, ahogy kellett volna: a második félidő első felében két gólra feljöttek a románok, leginkább annak köszönhetően, hogy 13 perc alatt mindössze két gólt szerzett Magyarország. A folytatás sem sikerült jobban, a 48. percre egy gól volt mindössze az előnyünk, továbbra is a rettenetes támadási hatékonyság miatt.

  A hajrában sikerült ismét háromgólos előnyre szert tenni, feljavult a magyar támadójáték, ám a románok nem adták fel, három perccel a vége előtt újra csak egy gól volt a különbség, sőt, 70 másodperccel a vége előtt először a meccsen döntetlen volt az állás, 27–27.

  Sajnos a női kézilabdát követve cseppet sem meglepő módon azt láttuk, hogy a magyar csapat lélektanilag szétesett, és hiába vezette végig az egész mérkőzést, 20 másodperccel a lefújás előtt hátrányba került és kikapott, így az olimpiára sem jutott ki. A végeredmény: 28–27 a románoknak.
  https://888.hu/hajra-magyarok/csak-...-romania-magyarorszag-ellen-nyert-is-4218063/
   
 20. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Képet.
   
  zsolti likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása