1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ha egész Európa akkor a ruszkiknál van egyedül komoly felszereltség ehhez, de az ő elsődleges feladatuk a hadsereg megóvása, nem a civileké (bár NBC inkubátoraik is vannak).

  https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...-koronavirus-elleni-vakcina-kidologzasat.html
   
 2. Lator

  Lator Well-Known Member

  Rosszul írtam. 1 EÜ ezred és 1 CRBN ezred.
   
 3. Lator

  Lator Well-Known Member

  tonyo likes this.
 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Rasszizmus lenne azt felhasználni :p
  +Ha jól tudom a fekete afrikai járványok nagy részére a fehér ember immunis, bár ennek felemlegetéséért már lassan börtönbüntetés jár.
   
  Loken, Fennek and tonyo like this.
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ez nem rasszizmus, hanem nettó f@szság. Tehát ha esetleg bezárnak, akkor tudd, hogy az az ostobaságért volt, és nem a rasszizmusért!:(
   
 6. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Tisztán ostobaságért senkit nem varrnak be. Ha így lenne nagyon sok 100 millió ember ülne már. :p Sajnos a trollkodásért sem, bár arra tényleg lenne már igény.
   
  tonyo, Ooorky and gergo55 like this.
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Link
  Van itt pár egyszerű holisztikus, aki olvasgatja napszámba a htka.hu-t. Mit ád Isten nyer egy afrikai körutazást a MTA rendes tagjainak tomboláján.
  Kéne valami kis koktél a trópusi betegségek ellen - duruzsolják a fülébe....Dehát a HTKA-n azt mondták nem kell aaaaz! Mert az ilyenekre a "fehér ember immunis".
  Aztán majd mikor végre felépül a majom orvostudomány igen komoly közreműködésével abból, hogy testében lévő vér egy igen jelentős része az alfelén távozik, majd jön a htka-ra - holisztikusnak nem mondható (inkább jól kereső) - ügyvédek hadával, hogy "dehát itten tényállás állt fenn!"
  Aztán meg lehet járkálni a büntető, meg a polgári perekre...
  Kinek kell ez? o_O:rolleyes:
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  A pofa be C film en mondta a borton pszihológus, hogy bolondik háza van, nem hulyék háza, mert ha a hulyék számára is építenének intézményeket, gyorsan kifogyna az emberiség az építoanyagból! :D:D
   
  Ooorky and notaricon like this.
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Sokkal rosszabb a helyzet mint amit a kínai kormány kommunikál...

   
 10. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Mi van? Te beteg vagy!
   
  zeal and pöcshuszár like this.
 11. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Kit zarnak be és miert? A nickneved egyertelműen te vagy!
   
  pöcshuszár likes this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Loken likes this.
 13. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Bocs, de ez ostobaság. Egyrészt a linkelt jogszabálynak ehhez semmi köze, másrészt felelősség tekintetében zéró az általad kifogásolt poszt relevanciája.
   
  zeal likes this.
 14. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Látom rápörgött picihuszár a random hülyeségre :D
  Lehet gyakrabban kellene látogatnom az oldalt.
   
 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mindenesetre ezért a cikkért az index-et elég csúnyán be fogják perelni. Csak nem értem, hogy miért szaladnak bele egy ilyen pofonba.
  Ő maguk írják le, hogy a 2016-os GVH vizsgálat megindulásakor (ápr. 11.) kimentek a VMD-hez, ahol lefoglaltak dolgokat. De egy ilyen ügyben általában céges dolgokat foglalnak le. És mindent visznek! Tekintet nélkül arra, hogy az kinek a tulajdona. Ezért vihették el a telefonját, laptopját. Viszont ahogy Maróth nyilatkozta is, a saját ingatlanjaiban nem történt házkutatás.
  A 444 cikke 2018 január 24.-én jelent meg. Maróth valószínűleg erre a cikkre írta, azt, hogy azután kezdtek el felpörögni az események, és ezután hívta be a GVH őt, mint tanút. Tehát akkor hogyan hazudhatott egy korábbi cikkben arról, hogy őt nem keresték, ha a tényleges behívás a cikk megjelenése után történt?
  Az, hogy a cégét gyanúsítják valamivel, az még nem jelenti azt, hogy őt mint Maróth Gáspárt gyanúsítanák. 2 teljesen külön "jogi személyről" van szó.
  Az, hogy 2018-ig őt, mint Maróth Gáspárt nem kereste senki, az simán igaz is lehet.
  Én úgy vagyok ezzel, hogy kapják el a csávót, ha tudják. Eddig viszont úgy néz ki, hogy sikerült elég terhelő bizonyítékot szerezni ellene.
  A rendőrségi vizsgálatból meg már kizárták. Így nem valószínű, hogy a haja szála is görbülhetne.
  Ugyanakkor bennem azért felmerül egy igen komoly sejtés, hogy az ötlet erről a kartellről nem a VDM-esek (köztük Maróth), vagy bármelyik az ügyben résztvevő személy és cég fejéből pattant ki. A kartellt 2015 márciusa és december 31. között vizsgálták. Az infók szerint 231 pályázatot (a 444 szerint 206-ot) toltak végig ezalatt a rendszeren. 81db intézmény kapott ezek szerint képalkotókat. Ez viszont kurv@ sok egy 9 hónapos időszakra! Ebben az egészben minisztériumi/eü intézményi szinten is benne kellettek legyenek emberek, mivel a beszerzéseket már úgy írták ki, hogy egy bizonyos gyártó gépére legyen megfelelő.
  Itt számomra erősen gyanús, hogy állami szinten lett meghozva a döntés, hogy az EU-s pénzeket be kell darálni mielőbb! Ebben a jelenlegi kormány extra teljesítményt nyújt. De egy ilyen tempó (200+ beszerzés, 81 intézmény, 40Mrd keretösszeg, kb. 9 hónap alatt) egy ilyen piacon szerintem kivitelezhetetlen kartell nélkül. Mert ha bármelyik szereplő elkezdi megtámadni a közbeszerzéseket, akkor kicsúsznak az EU pályázati határidőkből, meg a pénz felhasználásának határidejeiből.
  Még az sem biztos, hogy jelentős túlszámlázásokról volt szó. Inkább azt gondolom, hogy az EU-s pénzek határidő előtti lehívása állt mindenek felett.
  Az meg szerintem már szintén egy erős csúsztatás, hogy a 40Mrd-ot ellopták. Ez igaz lenne, ha nem teljesültek volna a beszerzések. De a berendezéseket leszállították.
  Szóval csinálni kell az oknyomozást, csak ésszel. Ennek a kormánynak (mint mindegyiknek), illetve haszonélvezőinek vannak megkérdőjelezhető ügyei.
  Ez a eü-s beszerzés sem patyolat tiszta természetesen. DE oknyomozó újságírási szempontból az ahogy ez meg pl. a "kormánygépek"
  kérdését kezelték/kezelik, nem biztos, hogy szerencsés.
   
  Loken likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát, aztakurva...
  https://sg.hu/cikkek/it-tech/139644...k-egy-5-milliard-forintos-helyi-kozbeszerzest

  Hatvan önkéntes cseh számítógépes szakember a hét végén Prágában két nap alatt ingyen elkészítette a közeljövőben bevezetésre kerülő cseh elektronikus sztrádamatricák tájékoztatási rendszerét, amelyet hivatalosan átadnak az államnak - közölte Tomás Vondrácek, az akció szervezője. A rendszer eredetileg 401 millió koronába (5,213 milliárd forint) került volna,
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Kicsit meglett Gyor?
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kurfürst likes this.
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  http://index.indavideo.hu/video/Az_orszag_legszegenyebb_csaladja 520 fos falu, 260 gyerek. Normalisak ezek? Mire varnak ott, miert nem menesztik oket nyugatra egy csak oda szolo jeggyel? Teljesen megszokott hogy varjak a segelyt, fel se merul benn hogy dolgozzon erte. De hogy telviz idejen lopja a nyers fat az erdobol es azzal tuzel az mar meg se lep, mert velem szemben is ugyanazt csinaljak, csak autoval lopjak. Persze azert nyaron eladta a marha a szarazat. Ehh az a hires roma kultura...
   
  fip7 likes this.
 20. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Igyekszek nem követni a belpolitikát amennyire lehet, de itt mi történt? Megijedtek az emberek hogy visszatérnek az ellenzékiek, vagy ennyire jó volt a Fideszes jelölt?
  Mondjuk az összefogástól lehet én is felsírnék álmomban :D
   

Ezen oldal megosztása