Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 888
6 122
113
Hogy lenne veszteséges? Még így is van benne tartalék.
546867_c75dca744a9e5aea5fd1077fddc628e1_wm.jpg

Tegnapi árak a Maglódi Auchan bezinkúton: 95-ös benzin: 277 Ft./liter, Gázolaj: 280 Ft./liter. Nekik ennyiért is megéri. Igaz a szolgáltatás színvonala nem a legmagasabb. Csak a pénztáros van a kúton, és ki sem jön a fülkéből. :D

T

Törölt tag

Guest
Tegnapi árak a Maglódi Auchan bezinkúton: 95-ös benzin: 477 Ft./liter, Gázolaj: 480 Ft./liter. Nekik ennyiért is megéri. Igaz a szolgáltatás színvonala nem a legmagasabb. Csak a pénztáros van a kúton, és ki sem jön a fülkéből. :D

Meg a fogyasztásod is magasabb pár decivel ha ott tankolsz, mivel spórolnak az adalékokon, érezhetően jobbat ráz a motor ha Lukoil/OIL/Auchan takony van a tankban.

T

Törölt tag

Guest
de elvagytok ezzel a benzinnel.

nalunk szerbiaban, a soha sem tapasztalt jolet, a nemreg kihirdetett aranyor kezepedte, amikor az "ujgazdag" lakossag egy ressze a szemetesbe turkal, mert olyan jol megy neki... a 500-as lisztbol keszult kenyernek az ara lett befagyasztva!

kozzbe ma nezem minden masfajta kenyer megdragult, hogy a pekeknek megmaradjon a profit (vakartam is a fejem reggel, mi ez most, a kenyer amit anyjamnak szoktam venni par nappal meg olcsobb volt).

kivalo jel hogy milyen jo minden itt.

majd ugy lesz ott is, a benzin ara megmarad, de minden mas amin lehet majd profitot szerezni a kutakon (olaj meg hasonlo biszbasz ami kell a kocsiba, kaja ,pia, stb) az meg majd megdragul.

M

molnibalage

Guest
Meg a fogyasztásod is magasabb pár decivel ha ott tankolsz, mivel spórolnak az adalékokon, érezhetően jobbat ráz a motor ha Lukoil/OIL/Auchan takony van a tankban.
Nos, itt azért után kéne járni, hogy honnan van nekik.
Mert itthon lényegében csak a MOL ad el az OMV mellett.
A MOL tudtommal összesen kétféle adalékot ad hozzá, de valamit mindig ad.

Az OMV-t nem ismerem.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 064
62 543
113
Én igen, Suzukiba mindegy szerintem kb. :) De lehet látni ott sokmilliós autókat is tankolni valamiért... benzinen sóherkedik egy új Audi stb. tulaja? Ezt sem értem nagyon.
Igen. Többször láttam a balatoni kocsmasoron, hogy nagy kocsival jövők a gulyáslevest ott vették, ahol az a legolcsóbb (és legrosszabb) volt.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 276
10 902
113
Még életemben nem tapasztaltam, hogy a kocsi reagált volna arra, hogy hol tankoltam.A fogyasztást nem figyelem annyira.
Én igen: a 406-os Peugeot-m egy időben mindig fulladt, a szerelő nem talált hibát több próbálkozásra sem, mire elvittem egy francia autókhoz értő fickóhoz, aki egyből azt kérdezte hogy Lukoilnál tankoltam-e. Ezzel a probléma meg is volt oldva. Addig meggyőződésem volt hogy ez kamu, mind ugyanazt adják el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 882
37 719
113
  • Ennek a benzin ár befagyasztásának mi a jogalapja?
  • Minek kellett? 2012 táján még drágább is volt relatív értelemben, akkor miért nem csinálták ezt?
  • Ennyi erővel miért nem avatkoztak be korábban pl. a lakáspiaci folyamatokba vagy más téren?

Hogy képzeled el a lakáspiaci beavatkozást? Nyugaton igen, a balos kormányok maximálták a bérleti díjakat, pl. Berlinben. Eredmény: nem lehet lakást bérelni, sorbaállás van a bérlakásokért...

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Az lehet , hogy már nem volt gyarmatuk fizikálisan de a Holland Kelet Indiai és a Holland Nyugat Indiai társaságok illetve az első tőzsde plusz a zsidók számára vonzó gazdasági és vallási háttér egy olyan nagy vagyonú alapot biztosított ami a mai napig kihat ! A II. vh rombolása kevésbé érintette más államokat . Az meg , hogy a nagy olajválság elterelt őket a bicikli felé hát az is egy következmény !

1. I.VH , Trianon
2. II.VH
3. '48-as államosítás vele az ország pénzügyi és gazdasági elitjének elvesztése
4. 45 évig tartó Szovjet megszállás és rendszer .
5. Kárpótlásnak nevezett világra szóló csalás és lopás !

Így érthető vagyok , őket egyik VH se érintette olyan súlyosan mint minket !
kihagytad a NER-t, szóval 6....

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
Az esetleg cél.
Nem jogalap.
Milyen alapon határozza meg az állam, hogy mennyiért adható el egy termék?
Vagy bármi? Szolgáltatás ára?

Miért kellett volna lépni? Semmi extra nem volt ebben a benzinárban és állítólag kurva nagy jólét van.
2012-ben pont ennyi volt értékben a benzin, kb. feleekkora fizetések mellett.
Miért is kéne egy termék árába durván beavatkozni?
Te visítoznál a legjobban ha felszaladna vagy 700Ft/l-re és parizeredért kétszer annyit kéne fizetned ! Amúgy van valami a világon (a biciklin meg az általános iskolai fizikán/metekon kívül ) aminek örülni tudsz ? Nem kell válaszolnod mert tudjuk , hogy nincs mert katód vagy alapból !

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 064
62 543
113
Én igen: a 406-os Peugeot-m egy időben mindig fulladt, a szerelő nem talált hibát több próbálkozásra sem, mire elvittem egy francia autókhoz értő fickóhoz, aki egyből azt kérdezte hogy Lukoilnál tankoltam-e. Ezzel a probléma meg is volt oldva. Addig meggyőződésem volt hogy ez kamu, mind ugyanazt adják el.
Ez érdekes, mert nyáron mindig a Lukoilnál tankolok (benzint), mert az van legközelebb...persze ez 2-3 tankolás csak.
Nem tapasztaltam semmi negativat.

T

Törölt tag

Guest
Te visítoznál a legjobban ha felszaladna vagy 700Ft/l-re és parizeredért kétszer annyit kéne fizetned ! Amúgy van valami a világon (a biciklin meg az általános iskolai fizikán/metekon kívül ) aminek örülni tudsz ? Nem kell válaszolnod mert tudjuk , hogy nincs mert katód vagy alapból !
Miután kb semmi nincs itthon import nélkül, és nerián kívül az üzemanyag nem hatósági áras, így most is ez lesz.