M
molnibalage
Guest
A helyszínen agyon lehetne verni a sofőrt. Én nem sírnék utána.
Abortuszmaradék.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A helyszínen agyon lehetne verni a sofőrt. Én nem sírnék utána.
A neje(?) megpróbálta visszafogni, sikertelenül. Elvileg, akár 5 évet is kaphat, és nem ez volt a férfinek az első.A helyszínen agyon lehetne verni a sofőrt. Én nem sírnék utána.
Abortuszmaradék.
@ogretankHUnem akarok beleszólni, de ez nem igazi relé, csak egy szimpla megszakító. Egy rendes relével ki és be is tudsz kapcsolni... (ezért jelfogó)
Megtévesztő a te értelmezésed, mert a reléállomás leginkább a rádiókommunikációban az átjátszó állomás elfogadott neve. Vagyis semmi köze az erősáramú átvitelhez. Mérnökökkel vigyázz a definiciókkal, ha lehet egy jó tanácsom. Túl sok ideig tanulták, hogy aztán pongyolán használják.@ogretankHU
Áthoztam ide, mert topicidegen volt ott.
Mi az, hogy rendes relé?
A relé meghatározása az, hogy elektromechanikus kapcsoló.
A jel pedig amire kapcsol az ajánlott relé, az az előre beállítható áramerősség. Azaz elektromos jelre kapcsol a kapcsoló.
Attól, hogy ti nem így használjátok a relé szót, attól az az eszköz még definíció szerint relé.
Az eredeti vita tárgy az volt, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy reléállomásként hivatkoztam a transzformátor állomasra.
Erre én azt mondtam, hogy technikailag nem mondtam marhaságot, mert hogy relé nélkül a transzformátor maga nem tudta volna szétkapcsolni a két hálózatot.
Vitatkozzunk még?
Ez két bringás...Mi volt az előzmény? Miért kísérte a kamerás autó a biciklist?
Akkort íme a definíció:Megtévesztő a te értelmezésed, mert a reléállomás leginkább a rádiókommunikációban az átjátszó állomás elfogadott neve. Vagyis semmi köze az erősáramú átvitelhez. Mérnökökkel vigyázz a definiciókkal, ha lehet egy jó tanácsom. Túl sok ideig tanulták, hogy aztán pongyolán használják.
Mikor kijavítottak, akkor megjegyeztem, hogy technikailag nem írtam hülyeséget.A relé fogalma, feladata és osztályozása
A mechanikus relék valamilyen fizikai, többnyire villamos mennyiség megváltozását
(megjelenését, eltűnését vagy nagyságának változását) érzékelik és e változás előre
meghatározott, beállított mértéknek elérése vagy meghaladása esetén olyan elmozdulást
végeznek, amelynek segítségével a hozzájuk kapcsolódó berendezések (megszakító,
szabályozó, jelző) állapotváltozását hozzák létre.
A működést jelentő elmozdulás rendszerint egy érintkező zárását (nyitását) okozza,
mely egy vezérlő áramkört befolyásol.
Az nem egy màsik pasi?A neje(?) megpróbálta visszafogni, sikertelenül. Elvileg, akár 5 évet is kaphat, és nem ez volt a férfinek az első.
Az nem egy màsik pasi?
Meglátott az úton két biciklist, amit ezután felvett a kamera, az minimum gyilkossági kísérlet - videó - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu