A NATO kiállta a SZU elleni próbát is.
Amikor a SZU nagyon erős volt hagyományos fegyverek terén is.
A mai orosz haderőt a NATO töredéke úgy pofozná vissza, hogy a taknyán csúszna Moszkávig.
Ott nem 35+ éves levitézlett szovjet fegyverekkel találkoznának, hanem PATRIOT PAC-3, EF Ty. T3A/B, F-35A és Rafale-lal és ilyesmikkel.
Nem Buk-M1, Kub, Osza-AKM és társaival meg 30+ éves T-64B és T-72B kohószökevényekkel.
Figyelem, ez csak a jenkik nélküli erő volt...
Budapest memorandum: aláírta a NATO három atomhatalma, garantálták Ukrajna területi integritását. Most már 8 évük volt, hogy visszapofozzák a macit a barlangba. Tartok tőle, ha az oroszok úgy döntenek bemennek egy NATO tagállamba az a papír sem fog többet érni, mint a Budapest memorandum, hacsak nem fűződik valamilyen érdekük hozzá... a világ már csak ilyen. Az államoknak nincs becsületük, csak érdekeik.
Puzsér cikke is jól leírja a helyzetet, de már Stoltenberg is utalt az utolsó sajtótájékoztatóján, hogy a ruszkik megfenyegették a NATO-t, ha nem teljesítik a három követelésüket - most már kimondták, hogy követeléseik vannak az oroszoknak.
Putyin hivatalosan nácitlanítani és demilitarizálni ment be Ukrajnát... végülis az 1997 után csatlakozott tagállamok NATO demilitarizálása is ilyesmi... szerintem a kérdés csak az, hogy a NATO nagyai szerint kikért érdemes megmozdítani az ujjukat? A hidegháborúban az volt a szép, hogy beálltak a határok a kezdeti atomfegyver lemaradás miatt. De most ennek vége. A határok már dinamikusan mozognak, a kérdés csak az, hogy mikor és hol állnak meg, vagy nem állnak meg, mert nem sikerül egyetértésre jutni bennük... Az egyik atomhatalom elkezdett erőpolitizálni, mert a "többi úgyis túl buzi ahhoz, hogy bármit csináljon, ha azt mondom, ha nem kapom meg amit akarok, atomot dobok rá". Ebben a helyzetben csak az van biztonságban, akinek van atomfegyvere, vagy akiért határozottan kiáll valaki akinek van.
Eleinte én is olyan bizakodó voltam, mint te most, de most már komoly kétségeim vannak...