Ez így van, de ezt az attitűdöt a protestánságból tudom levezetni... Jürgen a sajátjából nem akar adni senkinek (lásd egy béremelési igény - mission impossible), de ha ki lehet használni a másikat, akkor benne van. Fizesse az állam a többit, akkor talál balekokat a minijob-ra, a 450-et megkapod a papíron 4 órás melóért - ami a valóságban inkább 8..
Jürgen harácsol, még több pénzt akar, ebbōl még több lakást, amit kiadhat. Ezt a pénzt a munkaerōn spórolja meg. A szerencsétlen hülye aki dolgozni akar, azon élöskösik a Jürgen. Ali meg a rendszeren, de Jürgen leszarja, mert neki mindig lesz olyan hülyéje, aki elmegy a minijob-ba, az állami szociális dolgokat meg leszarja (sōt, valahol örül neki, mert emiatt mindig lesz balek...)
Na, ezért van Mutti hatalmon.
Nem hinném, hogy lenne ehhez köze a protestantizmushoz. A franciák is ezt csinálják, pedig ők katolikusok. Orbán meg református és mégis megnyírta a szociális segélyeket. Én is református vagyok és szociális segélyellenes.
De egyébként hogyan kapják ezeket a pénzeket a bevándorlók? Csak úgy osztogatják amint megérkeznek az országba? Nem kellett ahhoz bejelentett állása legyen előbb, vagy állampolgársága, minimum lakcíme? Lakcímet kap boldog-boldogtalan?
Lehet jobban járnék ha mennék én is élősködni?