Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
2002 óta vagyok a most yetteles cégnél, csak telefon. Soha nem volt semmi velük.Folyamatosan mondom Mutternek, mikor 3/4-1 órás szerelmes várakozási idővel szopatják a telefonos ügyfélszolgálaton, hogy a versenyhivatal nagyon szeret az ilyenekre rámenni, plusz már asszem meg is baszták a vodkert emiatt. De nekünk is rendszeres az, hogy a számla nem elérhető, lekérdezni nem lehet, egyszerre 2 havi számlát akarnak leemelni, a befizetettet nem ismeri a rendszer ésatöbbi. Egyszer valami 40k-t akartak ránk sózni mert miért ne, amit persze nem fizettünk be. Hiába mutogathattuk, hogy basszátok meg itt van a csoportos beszedési, a bankszámlakivonat minden anyátok kínja hát az nem jó és hebebebebe. Le is kapcsolták aztán a netet meg a telefont, nem is tudom hogyan oldódott meg. De cserébe a mobilhálózata is egy szutyok, konkrétan a Szabadság tér oldalában nincs térerő (nem az amcsi nagykövetség oldalán, hanem a Nádor fele, előbbit még meg is érteném) a net lefedettsége annál is rosszabb és tényleg a legutolsó tapló kis sunyi szolgáltató. Már vágom a centit, hogy mikor jön már az augusztus, mert mint Szent Pál az oláhokat úgy ott hagyja az egész család őket. Reménykedünk, hogy talán a Telekom jobb lesz, yettelnél haveroktól a vodkerhez hasonló sztorikakat hallok
Az csodálatos ezekben a történetekben, hogy nem tudja őket annyira megbaszarintani a fogyasztóvédelem, hogy igazán fájjon.Nem fogom hagyni, mert nem én hibáztam.
Fizettem, fizetnék. Nem utalok, mert csekket kértem, ugye a bankos dolog nekik nem ment.
A Fogyasztóvédelmet is fel fogom dörzsölni mert türhetetlen hangnemben kezelik az embereket az állami hivatalnokok.
Ha kell sajtónyílvánosan.
Én eddig két szolgáltatót hagytam ott csak netnél, mert elegem volt belőlük.Az csodálatos ezekben a történetekben, hogy nem tudja őket annyira megbaszarintani a fogyasztóvédelem, hogy igazán fájjon.
Vicc nélkül mondom, hogy van erre egy-két sor az éves tervben, ez szinte előre tervezett költség. Ugyanis ez még így is sokkal olcsóbb, mint egy rendes ügyfélszolgálatot felépíteni és működtetni. Ez már csak részben HR-probléma egy ekkora ügyfélkör esetén, sokkal inkább az ügykezelő szoftverrendszer kérdése, ami szinte mindig a "megugorhatatlan projekt" kategória ebben a léptékben.
Egyszerűen olcsóbb nekik, ha dühös vagy. Ahogy a költő mondja: "pénz beszél, pina csattog."
Több éves Vodafone előfizetés, csoportos beszedésivel.
Márciusban lekapcsolnak. Utána megyek, hívom az ügyfélszolgálatot 1270, nem válaszol senki.
Bemegyek személyesen, kérdezem mi a baj, mondják hívjam a 1750-et, szintén zenész, senki nem válaszol.
Kapok egy mail hogy 23k tartozásom van. Ok.
Küldök mailt a hivatalos felületen, hogy fizetnék, kérek csekket....Van igazoló mailem, 30 napos választ igérnek, a márciusi mailre junius 3-án válaszolnak!
Gépi hang hív hogy megoldódott-e az ügyem, vagy ügyintézővel beszélnék,az ügyintézőt kérem, azóta sem hívott senki vissza.
Április, személyes megjelenés,fizetnék, azt mondják több mint 100k a tartozás mert október óta nem fizetek, kérek csekket, hogy a továbbiakban úgy fizethessek, ha már a csoportos beszedési szintjét nem tudták megugrani, számítógépes rendszerben bejegyezve, azt mondják pár hét megkapom a kimutatásokat és a csekket. Közben jelzik hogy nem volt fedezet a számlámon, kikérem a számlakimutatásom majd bemutatom nekik, a bank igazolja hogy volt fedezet, a Vodafone nem hívta le az előfizetés dijját.
Hirtelen változik a retorika, előfordul hogy nem hívják le... Igen október óta....
Azóta patthelyzet, csekket nem tudnak nyomtatni a Vodafonnál, ügyfélszolgálat nincs.
Kaptam 2 mailt amiben elnézést kérnek, mert sok a dolguk, illetve egy levelet, amiben szintén elnézést kérnek, de egy nyomorult papír alapú számlakimutatást, illetve a csekket amivel fizethetnék még nem küldtek.
Május 5-én panaszkönyvi bejegyzést tettem, amiben szintén jelzem hogy csekket küldjenek, illetve nehezményezem hogy a megbeszéltek ellenére ( Ugye Április elején már be lett vezetve a rendszerbe hogy csekken kívánok a továbbiakban fizetni, illetve fizetek ha megmondják mennyit kell.) nem küldik amit kell.
Egyenlőre ez a sztori dióhéjjban.
22 éve Pannon,Telenor,Yettel, remélem nem hagytam ki egy lánynevüket sem. Soha egyetlen panaszom nem volt feléjük.Lehet váltai kéne:
Messze a Vodafone az első a panaszlistán
A nagy szolgáltatókat nézve a tavaly benyújtott fogyasztói panaszok több mint fele a Vodafone-hoz kötődik, derül ki a Budapesti Békéltető Testület jelentéséből. Az ügyfelek elégedetlensége azut...www.hwsw.hu
yettelhez nem kötődik rossz tapasztalatom, pedig még pannonos kártyám is volt belőlük, a telekom viszont...Reménykedünk, hogy talán a Telekom jobb lesz, yettelnél haveroktól a vodkerhez hasonló sztorikakat hallok
Én 2005 óta, az én tapasztalatom velük, hogy amikor véletlenül note 205g-t kaptam a 4g helyett, és visszamentem szólni, hogy cseréljük, mert ez vagy 40k HUF-al drágább, mint amit én fizettem, akkor az üzletvezető szépen lepapírozta nekem, hogy mint hűséges régi ügyfél termékkedvezményként kaptam a jobb készüléket, és szóban elmondta, hogy elnézést, ezt ők nézték be, de ha már így alakult akkor marad az nálam. Szóval nekem is jók a tapasztalataim. Persze ez nem zárja ki, hogy másnak rosszak.2002 óta vagyok a most yetteles cégnél, csak telefon. Soha nem volt semmi velük.
Szegény HVG-sek akárhogy próbálkoznak a haditechnikával kurvára nem megy nekikHa a név ismerős, az nem a véletlen műve. A náci Németország a második világháború idején fejlesztette ki és állította hadrendbe a Párduc (Panzerkampfwagen) nevű tankját.
Öööl, nem.The highly controversial plan to stop climate change
Ha már beszélgető, akkor kötetlenül:Öööl, nem.
Nem létező elszállás van mindenben! Egy tavaly reális megbízási díjakkal tervezett projekttáblázatomban ma minden "embersor" alsó hangon 60, de inkább 80%-kal kerül többe, a logisztika pedig lényegében tervezhetetlen árakon van. "Majd aznap megmondom, mennyi a szállítási költség". És egy egy ismeretterjesztő zenei projekt, nem is műszaki! Egy rohadt félévet nem tudok megtervezni, mert vagy horrot túltervezem, és akkor a megrendelő vicsorog, vagy simán bukóba megyek a kockázattal.Ha már beszélgető, akkor kötetlenül:
Látom Jánosi már nem az ELTE-n van. Holnap meg nálunk társasházi közgyűlés, az egyik lakó azzal kampányol adjuk el a lepusztult, jelenleg lakhatatlan házmesterlakást. A társasház per pill egyéb állagjavító intézkedésekre költi a bevételeit, az elszálló kivitelezési költségeket nehezen követjük, így ez háttérbe szorult.
Nézzük az utóbbi időszak ingatlan árait. 2014-2022 négyzetméterárak megháromszorozódtak errefelé, úgy hogy előtte kb ugyanennyi ideig stagnáltak. Budapesten az átlagbérek ugyanezen időszak alatt. Felsőoktatásban dolgozó pl egyetemi tanár garantált bruttója ma (2022) 554 400 Ft, ugyanez 2012-ben 437 300 Ft volt.
Nyilvánvalóan a lakók bevételei is nagy skálán szórnak, de szerintem kevésnek sikerült realizálnia akár azt, hogy az átlagbér változással lépést tartson, főleg pl az okató-kutató szegmensben. Fogalmam sincs, hogy Jánosi pl miért váltott anyaintézményt, de sokan mások pl azért, mert így sikerül valamilyen fizetésemelést elérniük ebben a szektorban. (az egyetemi tanár ugyebár a csúcs, a többség jóval alatta van).
Szóval szerintem erőltessék csak a házmesterlakás eladását most, amikor nincs olyan sürgős felújítási munka amihez kellene a pénz, prímán el fogjuk szórni érdektelen dolgokra, illetve el fog inflálódni amit lekötünk. De hát már az ilyen társasház is burzsujnak számít, mert sok helyen már ilyen lehetőség sincs, hogy eladjanak valamit. Magam részéről csak akkor járulnék hozzá az eladáshoz ha volna értelme, pl megcsinálnák belőle a teljes ház hőszigetelésének a fejlesztését, vagy ha elpukkanna a lift és ki kellene cserélni akkor azt.
Ugyanakkor azt is megértem, hogy ha valakinek mai szemmel nézve van egy lakásravaló pénze egyben akkor az próbálja kierőszakolni, hogy adják el, mert tudja, hogy ennél bizonságosabb befektetés pillanatnyilag nincs (hitelből már más sztori). Szóval szerintem valaki meg akarja venni mert tele van kp-val és tüzelgeti a tulajdonostársakat...
Ami meg a klímaváltozást illeti én magam részéről mai napig nem értem, hogy miért nem honosítják meg pl az Irán környékén tradicionális hűtő kéményeket/kürtőket itthon, miért akar mindenki új építés esetén is árammal hűteni, pedig csak picit gondolkodni kellene a tervezésnél.... gondolom az emberek hülyék és eszükbe sem jut, hogy ilyet is lehet, talán egy részük még a passzívházakról sem hallott...
Ami meg a lágymányosi campust illeti látom megvan az első konjunkturális áldozat a BME Goldmark menzája képében... a susmus az, hogy olyan szinten elszálltak a kivitelezési árak, hogy per pill esze ágában sincs a BMEnek folytatni a beruházást. A régi épületet már elbontották, murvával tüchtigen fel van szórva... épült egy parkoló... Magyarország jobban teljesít...
Kis színes: hiánycikk a basszusgitárhúr, mert nikkel-ötvözet.
Sot, ahogyan egy USMC tiszt ismerosom foglalta ossze: "our entire army is still based on the German system, it's just not something we admit too often in public" - mondta ezt annak kapcsan, hogy az NCO-heavy nyugati felallast hasonlitottuk ossze a fejnehez ruszki rendszerrel.Nincs ebben semmi meglepő, a magyar társadalom és az ezt az állapotot tükröző nyelvünk fejletlen volt az osztrákhoz képest, ergo a katonai szakszavaink nagy része 1945-ig német eredetű, gyakran tükörfordítás, hiszen a vezényleti nyelv is nagyrészt német volt, ezt követően pedig erős az orosz hatás, nyilvánvaló okokból.