Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hányszor fogjátok még belinkelni ezt a Great Reset propagandát?Hosszú és érdekes, de elég lehangoló is egyben.
"Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik" | 24.hu
Az elektromos autó, a nap- és szélerőmű zsákutca, akár a bioetanol – mondja Gelencsér András vegyész-légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora.24.hu
Köszi...Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a kormányhivatalok szervezetében működő szakigazgatási szerv, amely fogyasztóvédelmi hatósági ügyekben első fokon jár el. Szakmai irányításukat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal látja el.www.kormanyhivatal.hu
Ákr. 121. § (Felügyeleti eljárás)
..2016. évi CL. törvény - Nemzeti Jogszabálytár
2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásrólnjt.hu
1997. évi CLV. törvény
a fogyasztóvédelemről
..
387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet
a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről
387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet - Nemzeti Jogszabálytár
387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet a fogyasztóvédelmi hatóság kijelölésérőlnjt.hu
Sose hagyd, hogy packázzanak veled!Köszi.
Csak mert ma voltam bent aztán rendesen leb@sztak. Igen a fogyasztóvédelemnél, meg meggyanusítottak hogy én nem akarok fizetni azért mentem oda, direkt nem veszek át hivatalos leveleket, meg "Mellébeszél"-ek, stb....Kb el sem tudtam mondani miért is vagyok ott. Az illető eldöntötte első blikkre-szemre hogy nincs igazam.
Érdekes volt, jegyzőkönyvet akkor kaptam mikor megkérdeztem hová tudok feljebb menni, kivel tudok most beszélni.
Sose hagyd, hogy packázzanak veled!
Mindegy, nem hagyom annyiban.Én kb. 15 éve úgy kezdem a hivatalokban, hogy mikor ügyintézőhöz jutok, előveszem e jegyzetfüzetem, felírom a dátumot, időt(percre), és megkérdezem a nevét(kódját/számát, hol-melyik van).
Egész hatékonyan szokott menni a folytatás a korábbi rögtönzéses/amatőr megoldáshoz képest! A Covid alatt is jó tapasztalataim vannak a telefonos verzióval.
.
Kérdezném a fórumtársakat, hogy a Fogyasztóvédelem felügyeleti szerve az mi?
Előre is köszönöm!u
Több éves Vodafone előfizetés, csoportos beszedésivel.Nem világos, mi az ügy. Van egy rakás fogyasztóvédelem, van az NFH, a Kormányhivatalok mellett működő fogyasztóvédelmi osztály, és a GVH is ellát fogyasztóvédelmi feladatokat.
Ha közig határozat van, ami nem tetszik, ott közigazgatási perre lehet menni a határozat ellen.
De itt van emlegetve mindenféle végrehajtás meg felszólitás, az meg végső soron polgári peres ügy.
Mondjuk ha végrehajtáson van már, oda inkább pap kell..
Több éves Vodafone előfizetés, csoportos beszedésivel. .....
Emiatt voltam ma a Fogyasztóvédelemnél. ( Bp V.ker Sas Utca 19.) ahol gyakorlatilag a Vodafon ügyvédei dolgoznak.A Vodafone ügyfélszolgálata egy kalap kaki, az online számlázó rendszerük nemkülönben..
Lehet próbálkozni NMHH-nál. https://nmhh.hu/tart/report/106/Szamlazas_modja_utemezese
Mivel a Vodánál láthatóan nem tudja az egyik kéz, mit csinál a másik, mielőtt a behajtási osztály lelkesen megfmh-z, célszerű írásban rögzíteni az eddigieket, magyarán írd le, mi volt, volt a számládon fedezet, nem szedték le, válaszleveleket, és ezt lehet egy írásos levélben megküldeni az Vodának (postai tértivevényes, email), hogy mutassák be a számlatartozásodat, amit nem szedtek be, de kötbért, késedelmi kamatot nem fizetsz nekik, mert ők vannak késedelemben, a teljesítést te felajánlottad a beszedési megbízással stb.
Sajnos célszerű így eljárni, hogy később lehessen rá hivatkozni.
Hát nem tudom, de kb. azt tartanám normálisnak, hogy amikor az ügyfél (!) lassan órabérben dolgozik egy kibaszott papírpon magát szolgáltatónak hazudó cégnek, akkor úgy basszák őket seggbe, hogy Hold körüli pályára álljanak. Vodafone netem van, mert ezek a trógerek megették a UPC-t. Minden nap imádkozok, hogy ne adják ezt nálam elő, mert még végül még...A Vodafone ügyfélszolgálata egy kalap kaki, az online számlázó rendszerük nemkülönben..
Lehet próbálkozni NMHH-nál. https://nmhh.hu/tart/report/106/Szamlazas_modja_utemezese
Mivel a Vodánál láthatóan nem tudja az egyik kéz, mit csinál a másik, mielőtt a behajtási osztály lelkesen megfmh-z, célszerű írásban rögzíteni az eddigieket, magyarán írd le, mi volt, volt a számládon fedezet, nem szedték le, válaszleveleket, és ezt lehet egy írásos levélben megküldeni az Vodának (postai tértivevényes, email), hogy mutassák be a számlatartozásodat, amit nem szedtek be, de kötbért, késedelmi kamatot nem fizetsz nekik, mert ők vannak késedelemben, a teljesítést te felajánlottad a beszedési megbízással stb.
Sajnos célszerű így eljárni, hogy később lehessen rá hivatkozni.
Keress másik szolgáltatót, "Kutyafon" tényleg a legalja.Hát nem tudom, de kb. azt tartanám normálisnak, hogy amikor az ügyfél (!) lassan órabérben dolgozik egy kibaszott papírpon magát szolgáltatónak hazudó cégnek, akkor úgy basszák őket seggbe, hogy Hold körüli pályára álljanak. Vodafone netem van, mert ezek a trógerek megették a UPC-t. Minden nap imádkozok, hogy ne adják ezt nálam elő, mert még végül még...
Emiatt voltam ma a Fogyasztóvédelemnél. ( Bp V.ker Sas Utca 19.) ahol gyakorlatilag a Vodafon ügyvédei dolgoznak.
Fent már leírtam, gyakorlatilag hazudozással vádoltak.( Ezt bizonyítani nem tudom mert 1v1-ben voltam először és utóljára kormányhivatalban.)
Minden megvan, elektronikus, és papír alapon. Panaszkönyvi bejegyzés, időpontok, dátumok, mailek lementve.
Március óta jelzem a fizetési szándékom, de semmi nem történik.
Hát nem tudom, de kb. azt tartanám normálisnak, hogy amikor az ügyfél (!) lassan órabérben dolgozik egy kibaszott papírpon magát szolgáltatónak hazudó cégnek, akkor úgy basszák őket seggbe, hogy Hold körüli pályára álljanak. Vodafone netem van, mert ezek a trógerek megették a UPC-t. Minden nap imádkozok, hogy ne adják ezt nálam elő, mert még végül még...
Hát, talán 1,5 éve vették át. Ugyanazt a szolgáltatás - minőségével nincs baj - laza 30%-kal drágábban adják azóta.Keress másik szolgáltatót, "Kutyafon" tényleg a legalja.
Még több Ferrari, kevesebb ügyfélszolgálat.
Nem fogom hagyni, mert nem én hibáztam.Átutalni a nem vitatott részt nem tudod valami számlaszámra?
Remélem megoldódik, de ha nem, addig is papírokat, kimutatások, levelezést gyűjteni, bejelentett lakcímen az esetleges MOKK (közjegyzői) iratokról szóló értesítéseket figyelni, mert adott esetben nem húsvéti üdvözlet lesz benne, hanem fizetési meghagyás..
A Vodafone net szívás, a UPC-s ügyintézés sokkal flottabb volt. De mobilnál nem kötelező Vodásnak lenni, az üffél máshova is viheti a pénzét, aztán talán majd elgondolkodnak.
Igazán gonoszok meg felnyomhatják őket a GVH-nál is. GVH loves this shit.
Folyamatosan mondom Mutternek, mikor 3/4-1 órás szerelmes várakozási idővel szopatják a telefonos ügyfélszolgálaton, hogy a versenyhivatal nagyon szeret az ilyenekre rámenni, plusz már asszem meg is baszták a vodkert emiatt. De nekünk is rendszeres az, hogy a számla nem elérhető, lekérdezni nem lehet, egyszerre 2 havi számlát akarnak leemelni, a befizetettet nem ismeri a rendszer ésatöbbi. Egyszer valami 40k-t akartak ránk sózni mert miért ne, amit persze nem fizettünk be. Hiába mutogathattuk, hogy basszátok meg itt van a csoportos beszedési, a bankszámlakivonat minden anyátok kínja hát az nem jó és hebebebebe. Le is kapcsolták aztán a netet meg a telefont, nem is tudom hogyan oldódott meg. De cserébe a mobilhálózata is egy szutyok, konkrétan a Szabadság tér oldalában nincs térerő (nem az amcsi nagykövetség oldalán, hanem a Nádor fele, előbbit még meg is érteném) a net lefedettsége annál is rosszabb és tényleg a legutolsó tapló kis sunyi szolgáltató. Már vágom a centit, hogy mikor jön már az augusztus, mert mint Szent Pál az oláhokat úgy ott hagyja az egész család őket. Reménykedünk, hogy talán a Telekom jobb lesz, yettelnél haveroktól a vodkerhez hasonló sztorikakat hallokIgazán gonoszok meg felnyomhatják őket a GVH-nál is. GVH loves this shit.