Nográdi 2.0,szemita volta mellékkörülmény. Magyarország megmondóembere, egy Izraelben élő izraeli, aki annyira izraeli, hogy nem más vallású magyarkodik, hanem magyarul is beszélő izraeli nacionalista, saját bevallása szerint. Nincs megmondóemberünk? Ja de, ugyanazt mondja, mint a hazai...
forum.htka.hu
@Allesmor Obranna
Én kb. a projekt management működését látom így. Ugyanazok a hibák az idők kezdete óta.
Amióta csak élek úgy kezelik, mintha az 1 nő 1 gyerek 9 hónap áthidalható lenne azzal, ha több nőt állítunk egy projektre.
Ugyanazokat a téves szemléletet erőltetik, amióta csak dolgozom.
A tervezést siettetik olyan helyzetekben, ahol a tervezés siettetésével nyerünk max. 2 hetet egy 24-36 hónapos projektben.
De ott aztán lehet látványos hibákat elkövetni, amik aztán pénzbe kerülnek, ha kiderül, hogy amit megterveztünk nem is működik...
Majd jönnek a "mi kell ahhoz, hogy X időre kész legyen". Amikor eleve külső faktor van.
Majd amikor szemet forgatod és kijelented, hogy nem lehet, akkor azt nem fogadják el válasznak.
Ja, meg persze más projekt nem létezik azon kívül, amit nekik csinálok, meg mintha soha nem esne be random feladat.
De a legjobb az, hogy tervek nélkül becsülj költséget, mert előttem valaki hasból mondott egyet.
És módosítsam azt. Mi alapján? Hogy mondott valaki egy összeget a semmire alapozva?
Olyan jó lenne, ha egy műszaki feladat megoldásánál nem azok dirigálnának, akiknek lövésük sincs a tervezés folyamatáról.
Főleg amikor erősen iteratív.
Az már csak hab a tortán, hogy a névleges tervindító után 3 héttel derülnek ki olyan dolgok, hogy a megadott alap paraméterek nem is igazak.
Esetleg a projektet elő is kéne készíteni? Ha meg én hobbiból pótolom ezt a részét a már tervezésre szánt időben, akkor a határidőkkel mi is van?
Túl sokszor működnek így a folyamatok.
Akár India, akár nem.