Tizenöt éve igyekeztem ràmutatni a bôszen tagadó ismerôs történelemtanàrok szàmàra.Érdekes párhuzamokat lehet felfedezni a Római birodalom és az USA között:
Currency and the Collapse of the Roman Empire
How currency debasement, soaring costs, and overtaxing helped lead to the collapse of Ancient Rome's economy and empire.www.visualcapitalist.com
(nem, nem én vagyok az első, akinek ez feltűnt, volt vagy 15 éve, hogy erről először hallottam)
Azért van ez, mert az egész egy minta szerint felépített rendszer. Róma patríciusai(jó atyàtól szàrmazók, Atyàk, --> Alapító Atyàk), mint Athén eupatridài(jó atyàtól szàrmazók, atyàk,-->Alapító Atyàk) létrehoztak egy-egy màsik (többnyire jàfeti) civilizàcióban egy-egy parazitisztikus, rabszolgatartó, kapitalista demokràciànak csúfolt szavaztatógépet ahol minden oldalon ràjuk lehetett szavazni, mert ha az emberek nem ràjuk meg a kapitalizmus haszonélvezôivé tett klienseikre szavaztak, hanem az önmaguk közül valóra aki visszaadta volna a valós szabadsàgot egy közösség sajàt àllamàban, tehàt nàci a mai terminológia szerint, akkor jött az elnyomàs, szàmûzés, megmérgezés, leszúràs. Ha ez is kevés volt, akkor meg a 'jó' és 'szabad vilàg' diktatúràja. Alig van hasonlatossàg. Ja amúgy nôàgi leszàrmazàsúak voltak ezek az ókori jóemberek.
Egyszerû sablonok amiket ràszabnak adott kor technikàjàra az ezeket a sablonokat tanilmànyozó nagyszakàllú kalapos emberkék mindenki màs elôl elzàrt közösségi hàzakban, ennek a tanulmànyozàsàra szentelt figyelemmel. Vajon mitôl az új korok hasonlatossàga?