A valaszonline.hu cikkében benne van, hogy a feljelentés beérkezése után a gyereket elvitték Bicskéről és a dirit felmentették egyből. Az igazgató tudta, hogy miért mentették fel és azt is, hogy ki és hol van. Visszament a gyerekotthonba, majd az áldozat egyetlen rokonát a szintén gondozott unokatestvérét hívta be, hogy hozza vissza az áldozatot. AZ IGAZGATÓHELYETTES ADOTT PÉNZT BUSZRA AZ UNOKATESÓNAK, HOGY HOZZA VISSZA AZ ÁLDOZATOT!!!!
Mi a nem világos ezen bakker?
Tudott a helyettes mindent!!!!
Mit kell ezen a fingot fűrészelni könyörgöm?
Nem a válaszonline.hu a tájékozódási origóm.
Nekem, amit leírtál, nagyon zavaros. Ha felmentették ilyen okból, hogyan tudott az igazgató visszamenni a gyermekotthonba? Az intézménynek van egy fenntartója, nyilván a fenntartó mentette fel, az ő jogköre ez. A felmentés kapcsán minimum ki kellett volna zárni az intézménybe történő belépést. Az szigorúan szabályozva van, ki léphet be az intézmény területére. Akkor a fenntartó sem járt el törvényesen.
Az, hogy az igazgatóhelyettes adott pénzt a buszra, nem bizonyítja, hogy teljes mélységében ismerte a hátteret.
A válaszonline.hu-ban megjelent cikk rettenetesen hatásvadász, és Novák Katalin támadására van kihegyezve. Ugyanakkor leírja:
"A rendőrség a bejelentés után azonnal lépett. A 2018-as elsőfokú és a 2019-es másodfokú per során zárt tárgyalást kellett elrendelni, amikor az áldozatok arról beszéltek, min kellett keresztülmenniük. (Az ítéletek ma sem nyilvánosak, még anonimizált formában sem ismerhetők meg.)
Akkor mégis, mi alapján ismertetik az esetet?
Egyébként az igazgatóhelyettes (Ha ő írta, szerintem nem, de ez csak megérzés.) írása is elég hatásvadász, logikám szerint ebben is vannak hiányok.
Én azt várnám el a sajtótól, hogy a bizonyított tényeket ismertesse források megjelölésével.
A válaszonline.hu egyébként távol áll minden objektivitástól, egyértelműen FIDESZ-ellenes orgánum. Fenntartásokkal kezelem a lap által leírtakat.