Azért őt és a családját elég hátrányosan érintette az ügy ahhoz, hogy sértve érezze magát!
Én nem mentegetném azokat, akik Novák Katalin, és Varga Judit szoknyája mögé bújva sunnyognak az ügyben, ráadásul főszereplőkként!
Nyilván ez háborította fel őt is, és azzal hogy bevallottan NER-es volt, elismerte, hogy ő is élvezte annak minden előnyét. Nehéz is lenne tagadnia.
Van ugye egy velejéig romlott pártkoalíció, amelynek a stílusa egyre inkább elfogadhatatlan nemcsak neki, hanem sok más jobbos érzületű embernek. Van az a szint, ami alatt már nem vállal az ember közösséget azokkal, akiket korábban barátnak hitt.
Mérei Ferencnek volt egy klasszikus mondása, mikor azt kérdezték tőle, hogy mi a boldogság titka. A következőt válaszolta: Nem kell mindig nyerni!
A családja alatt kit értesz? A feleség és közte megszakadt a házastársi kapcsolat, a gyerekek a feleségnél maradtak. Most majd több ideje lesz rájuk. A hátrány mellett előny is. Szerintem lesz neki biztos helye és feladata. De egyébként is, amikor kilépett a házasságából, szerintem, nagyobb fájdalmat okozott a feleségének, most pedig ezzel a fellépéssel is nehezített a helyzetén. Ha hallgat, sokat segíthetett volna a tapintatával Varga Juditnak.
Nehéz megérteni? A felelősség minden körülményt figyelembe véve a két hölgyet terheli. Akinek a döntési jogkör a kezében van, csak az élhet vele. Senkit nem mentegetek, hiszen nem tudom fordultak-e kéréssel ez ügyben Novák Katalinhoz. És a kérés, az kérés, nem döntési jogkör. Ilyen kérések mindenkihez érkeznek az életben. A másik: várjuk már meg Balogh úr nyilatkozatát. Aztán ítélkezzünl.
Ez a "velejéig romlott pártkoalíció" a te szubjektív meglátásod, ez akkor lesz releváns, ha bizonyítod több érvvel, konkrét esettel. Egyébként mit jelent a vejéig romlott kifejezés. Ez egyáltalán nem illik a politikai csatatérre. Hogy mi az elfogadhatatlan "sok jobbos érzületű ember" számára, ezt egy demokráciában majd választással vagy egyéb törvényes módon kifejezik.
Igen, lehet hogy van olyan helyzet, amikor nem vállalunk közösséget valaki/k)kel, de ezt lehet úriember módjára is meglépni. És nem visszaköpködni, és beállni egy olyan csoportba, akik azért nem a tisztességükről híresek.
Egyébként sokan azt nem látják át, hogy a vezetés, a politika az egyensúlyozás művészete, ahol egy-egy politikusban, politikai csoportosulásban sokféle társadalmi csoport, réteg érdeke ütközik. Na, ezek között kell kompromisszumos döntést találni.