Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 712
9 358
113
Eddig bejött a legegyszerűbb magyarázat. Nem látok már olyan érvet, ami cáfolhatná a kezdeti következtetésem a látottak alapján, ahol szintén nem gondolkodtam semmilyen csavaros történeten, hanem a lehető legegyszerűbb következtetést vontam le!


Bicske-Felcsút (Orbán, a pedofil és bűntársa is helyiek)
Orbán-Balog (reformátusok)
Balog-pedofil (kitünteti, haverja neki)
Balog-Novák (kabinetfőnöke volt)
Balog-bűntárs (kegyelemre javasolja)

Orbán-Balog azért számít, mert ez adta Balog súlyát az ügyben. Orbán miatt lett Orbán egyházának a feje. Ha Balog küldi, akkor Orbánnak tudni kell róla, pláne, hogy bicskei történet (nem védeni akarom a csicskát, de Balog túl hülye és túl arrogáns, Orbán meg túl értelmes és gyáva is, a gyávasága megmentette volna a csicskát, ha tud róla). Varga meg csak hülye volt, hogy nem szólt neki.

A NER, mint minden lényegi struktúra nélküli, pusztán közös bandázásra épülő folyamat így működik. A NER nem rendszer, ezt tudtuk meg ebből az ügyből, hanem kvázi összefújta a szél a különféle kicsinyes érdekeket és legkevésbé se gondolnak a másikra, amikor a maguk kis érdekét kijárják. A vélelmezett Orbán-rendszer nem létezik. Csak Orbán van és alatta NER néven sok száz befolyásos önjáró figura, akik szemtől-szembe gazsuálnak a főnöknek, de mint most kiderült nem gondolkodnak egyáltalán semmilyen rendszerben, még az se jut eszükbe, hogy mit fog szólni a főnök, hogy érinti a főnököt ez.

Bármilyen tisztességes maffiában ilyenkor betonozzák a lábadat egy vödörbe és mivel ezt a tagok tudják, ezért mindig gondolnak arra, hogy mire gondolhat a főnök. De a NER nem elég szervezett ahhoz, hogy maffiának nevezzük. Ezt látjuk most a saját szemünkkel. Egy tákolmány, amit Orbán teremtett és egy mítosz, amit az ellenzék épített fel.

Inkább épp az ellenkezője. Kiderült ami eddig is egyértelmű volt, hogy a NER parancsuralmi rendszer. Vagy feudalizmus más megközelítésben. Aki alul van az csinálja amit felülről elvárnak. Épp ez okozhatta a problémát. Nováknak semmi önálló politikai akarata nem volt. Elékerült valami és aláírta. Varga már érdekesebb. Ő önállóbb, de mégis átment rajta a kérvény. Az ig helyettes az eléggé sejthető volt hogy NER-közeli, különben nem kap kegyelmet. Az nagyon is elképzelhető, hogy Balog indította el a dolgot. Jucus átengedte, azt hitte belefér a dolog, úgysem veszik észre - nem is hiányzott sok hozzá. Novák meg úgyis mindent aláír. Rogánt ás Orbánt most lehet kihagyták, rajtuk tán fennakadt volna.

Egyébként a pedofil igazgatót anno az Orbán-család ügyvédje védte. Meg Orbán testvére, ifj Győző számára nem volt ismeretlen a helyettes. Szóval van a NER-rel ott mindenféle összefonódás az egész ügyben.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 091
16 441
113

Azért ezen visítva röhögök, épp a régi index, amit ugye mostani telexesek vittek vált hírhedtté arról, hogy az ellenzékre kellemetlen híreket mindig lehozta - este 11-kor, a második oldalon, és másnapra már hátra is sorolódott.

Amikor Karácsonyt kellett tolni meg ment a Városháza botrány akkor ment a leggázabban a falazás ezektől a Csapnagybetűs Újságíróktól.

Vastagbőr kell ahhoz, hogy pont ők, pont ezt kérjék számon bárkitől.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 375
68 828
113
Tenyi feljelentette a Klubradios fickót.
Tegyük hozzá teljesen jogosan.
Magyar újságírás küszöb alatti színvonala miatt igazán el lehetne már tanácsolni pár semmirekellő a szakmajatol.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 140
7 274
113
Kirúgni nem rúgták ki, csak minisztérium múlt hónap közepén kezdeményezte a leváltását. Majd ha összehívják a részvényeseket döntenek róla. A faszi nem is cáfolta, csak azt állítja teljes fizut kapott januárban. Ami az eltávolításának kezdeményezését nem cáfolja, inkább megerősíti, mert nem tagadja. Tegnap is érezhető volt a sértődöttsége, ma már vmit látunk miért.
Teljesen sértődött mert elvesztette a másfél milliós kis mellékeset. Olyan dolgokat hoz fel, amik több mint 3 éve történtek és az azért érdekes, hogy a Diákhitel után is azért a tűz közelben maradt Magyar közút, MBH .... (bár az MBH-s FB story után már az is kérdéses, hogy tényleg ő akart-e menni a Diák hiteltol). És az a fenyegetőzes, hogy Rogan Antal helyében most nagyon vigyázna Magyar Péterre ...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 712
9 358
113
Tenyi feljelentette a Klubradios fickót.
Tegyük hozzá teljesen jogosan.
Magyar újságírás küszöb alatti színvonala miatt igazán el lehetne már tanácsolni pár semmirekellő a szakmajatol.

Akkor a KESMA-ból nem maradna semmi. Mondjuk Bayerrel lehetne kezdeni a kirúgást.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 110
88 180
113
Tenyi feljelentette a Klubradios fickót.
Tegyük hozzá teljesen jogosan.
Magyar újságírás küszöb alatti színvonala miatt igazán el lehetne már tanácsolni pár semmirekellő a szakmajatol.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 297
16 085
113
Ha meg Balogot is azért dobták csak be, hogy vigye a balhét, akkor még rosszabb, mert akkor bizony OV közvetlen környezetéből származik az ötlet. Bicske nincs messze Felcsúttól ugyebár.

Ejj, ez a Balog is de bátor:


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
De nem volt már mit eltussolni. Az ügyet annak idején nem sikerült, lett is belőle bíróság, elítélés. Ez a kegyelem még csak nyilvános sem volt. Úgy derült ki, hogy a bírósági végzésbe bekerült, mivel nem tudták a kegyelem megadásakor, hogy még harmadfokon is lesz eljárás, amit megszüntetnek és beleírják, hogy miért.
Szerinted Balog mondta K. Endrének, hogy kérjen kegyelmet? Vagy a feleségének, vagy ki írta a levelet... és minek? Ott volt egy 60+os faszi, Balog, ha segíteni akart neki, inkább állást intézett volna neki. Bár már ahhoz is lassan öreg. A régi munkahelyére csak nem akart visszamenni? Abból lett volna csak mindenképp újabb botrány...
Vagy ez a degenerált fejű Balog megkapta a levelet, és úgy érezte, el kell intéznie a kegyelmet az "ártatlannak", mert különben neki lelki teher lesz? El is hitte az ártatlanságát?

Ez nem teljesen helytálló. K. Endre az esetet követően két hónap múlva eltávozott az intézményből, és új munkahelyen folytatta pályáját.
Az elítélése okán nyilván megszűnt a munkaviszonya, de ez már nem a gyermekotthon volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Nem indítványozták!

"Magyar Péter egy tőzsdei cég felügyelőbizottsági tagja, és a tőzsdei cégekben az fb-tagokról csakis a részvényesek dönthetnek a közgyűlésen."


Gondolom, neki sem lehetett kétsége a döntésről, Jobb inkább a döntés előtt lemondani, az szebben mutat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Akkor a KESMA-ból nem maradna semmi. Mondjuk Bayerrel lehetne kezdeni a kirúgást.

És még ki Bayeren kívül? Egyébként Bayer Zsolt használ erős kifejezéseket, de azért nála is van egy szint. Eddig nem szokott elmenni. A másik: Bayer nem politikus, nem közszereplő. Ugyanez igaz erre a klubrádiós újságíróra is. Viszont sokkal alpáribb volt mint Bayer.
Legalább Bayernek van tehetsége az íráshoz, kifejezetten jó szépirodalmi írásai vannak. És a publicisztikája néhány darabja is megüti az irodalmi szintet.
Aki nem elvakult gyűlölettel mérlegeli ezt az írást, sértőnek és főleg igazságtalannak ítélheti.
A másik bosszontó dolog: sok komment hemzseg a feltételezésektől, fantáziavilágtól. Maradjunk már a tényeknél minden szereplő esetében.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 784
32 533
113
Abszolút. Ráadásul szerintem ő az egyik esélyes utód. Kár lenne elpazarolni.
Kövér ellen sztem az szól, hogy hát az angolja olyan (se), mint Áderé. Jogász, tapasztalt, nem túl öreg és a bőre mint a rinocéroszé. Nem is merik olyan alpári módon támadni, mint a gyönge nőket.
Harrach Péter jó lenne még köztársasági elnöknek.
 
  • Vicces
Reactions: Blitz97

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 148
4 247
113
Gondolom, neki sem lehetett kétsége a döntésről, Jobb inkább a döntés előtt lemondani, az szebben mutat.
Mint anno Borkai, Szájer...., és most Novák Katalin, Varga Judit esetében. Persze utóbbiaknál, amellett hogy hibáztak abban hogy hagyták magukat befolyásolni a pedofil mosdató felmentésében, a felbujtó(k), főbűnösök továbbra is élik világukat!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Mint anno Borkai, Szájer...., és most Novák Katalin, Varga Judit esetében. Persze utóbbiaknál, amellett hogy hibáztak abban hogy hagyták magukat befolyásolni a pedofil mosdató felmentésében, a felbujtó(k), főbűnösök továbbra is élik világukat!
Ebben igazad van, van minden oldalon és szereplő részéről történik kármentés. De ez mindkét részről érthető. Csak annyi: hogy maradjunk a tényeknél, egyik esetben sem tegyünk fel rózsaszín szemüveget, ne működjön kettős mérce részünkről.
Az utolsó megjegyzésed nem bizonyított, voltak-e ilyen személyek és kik lehettek. Ha voltak is, a felelősség akkor is a két hölgyet terheli, kettőjük jogköre eldönteni, illetve jóváhagyni a kegyelmet.
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
349
2 022
93
Én még Ferenczy Orsolyát, illetve Morvay Krisztinát is el tudnám képzelni. Néhány feltételre érdemes figyelni: a múltjával ne legyen támadható, képes legyen ügyesen mozogni a politika színterén, beszéljen idegen nyelvet, és lehetőleg ne passzívan. Csath Magdolna komoly szakember, de vannak kétségeim a politikai világban való navigálásával. Trócsányi állítólag a fiával zsarolható. Mondjuk, ha nyíltan felvállalná ezt a kezdetekkor, elejét vehetné a támadásoknak.
Kövér Lászlót én is karakán politikusnak látom, szeretném is, de van egy félelmem, az államelnök többségében Magyarországot képviseli a világban, de ő nem igazán diplomatikus ember. És amilyen képmutatás folyik most a nemzetközi porondon, elkövetne valami durvát.
A röhejességről tett megjegyzéseddel nem értek egyet: nézd az USA-t, több mint 300 millió emberből nem tudnak egy normális elnököt választani. Mert ez nem is olyan egyszerű!

Talán megüti azt a mértéket az angolja, mint Karácsonyé!
Kövér "ellen" az szól, hogy a legbelső kör tagja, nem fogják kockáztatni az esetleges elvesztését, vagy politikai sérülését.
Én találkoztam vele, egy rendkívül intelligens, csendes, de nagyon kemény embernek tűnt.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 148
4 247
113
Az utolsó megjegyzésed nem bizonyított, voltak-e ilyen személyek és kik lehettek.
Akkor ezek szerint kettőnk közül te vagy az, aki feltételezi Novák Katalinról és Varga Juditról, hogy akár önállóan, nem "felsőbb utasításra" írták alá a pedofil mosdató felmentését.
Én nem gondolom ezt róluk!
És hát azt sem hiszem, hogy Magyar Péter blöfföl. Túl sok vesztenivalója van ahhoz!
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Akkor ezek szerint kettőnk közül te vagy az, aki feltételezi Novák Katalinról és Varga Juditról, hogy akár önállóan, nem "felsőbb utasításra" írták alá a pedofil mosdató felmentését.
Én nem gondolom ezt róluk!
És hát azt sem hiszem, hogy Magyar Péter blöfföl. Túl sok vesztenivalója van ahhoz!

Nem ezt feltételezem. Viszont volt vezetőként tudom, hogy akinek jogkör adatott, felelősség is jár azzal. Egyébként egyiküket sem jogi felelősség terheli, hanem politikai is erkölcsi felelősség. Ha egyszer az én jogköröm dönteni, és én döntök, mindenfajta nyomás ellenére is a meggyőződésem és a jogszabályi keretek között, szerint kell döntenem. Ha felsőbb vezetőm utasít olyanra, amivel nem értek egyet, végre kell hajtanom, de kötelességem jogi útra terelni az ügyet. Na, ennek azért nem szokott jó vége lenni, mindegy melyik párt van hatalmon.
De: Novák Katalinnak a politika szereplői és a kormánytagok sem főnökei.
Én nem tudom eldönteni blöfföl-e vagy sem. Egy ügyben szépített változatot adott elő.
Ez nem a hitelességét erősíti.
De aki egy rendszer minden előnyét élvezte, elfogadta, utólag ne alakítsa már a morálisan kifogástalan hőst. Történtek az elmúlt időszakban személycserék, kilépések a politikai arénából. Háttérbe vonultak, nem kezdtek el köpködni visszafelé.