Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 612
10 969
113
Mostanában nézegettem lakókocsikat és lakóautókat. Azoknál fontos a megfelelő wc. Ha nincs, akkor lehetne a rendőröknek egy wc buszuk. Mint egy lakóautó, de csak wc van benne nagyrészt. Sokkal igényesebb lenne, mint egy toi toi és könnyen telepíthető.
Nehéz ügy. Senki nem számít arra, hogy egy tüntetés 18 órán keresztül fog tartani ráadásul városjáró turistáskodás lesz belőle. Régóta gondolom, hogy Bpesten kevés a közvécé, karigeri léphetne az ügyben, Mint látható, ez esetben a nagy szervező, hadházy nemcsak az összes bpesti lakossal hanem a rendőrökkel is jól kibszott. Igaz, a független "magyar" bíróság segítségére is szükség volt ehhez, akik természetesen bármilyen kormányellenes felforgatást engedélyeznek, de szerencsére megbízható ilyen téren a testület.
Természetesen sajnálom a túszul ejtett lakosságot és a tehetetlen rendőröket is, és csak remélni tudom, hogy rövidesen megoldódik ez a probléma.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 708
38 998
113
A téglákból még pár darab fellehető. A vályog nem túl erős, 30 év az élettartama.
A vályog abban az esetben gyenge, ha víz éri. Száraz, sivatagos területen ez viszonylag ritka. De időben újratapasztva megelőzhető az állag romlása.
Csak a földrengés pusztította el. 2000ben személyesen láttam még...csodàlatos építmény.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 428
137 643
113
Nehéz ügy. Senki nem számít arra, hogy egy tüntetés 18 órán keresztül fog tartani ráadásul városjáró turistáskodás lesz belőle. Régóta gondolom, hogy Bpesten kevés a közvécé, karigeri léphetne az ügyben, Mint látható, ez esetben a nagy szervező, hadházy nemcsak az összes bpesti lakossal hanem a rendőrökkel is jól kibszott. Igaz, a független "magyar" bíróság segítségére is szükség volt ehhez, akik természetesen bármilyen kormányellenes felforgatást engedélyeznek, de szerencsére megbízható ilyen téren a testület.
Természetesen sajnálom a túszul ejtett lakosságot és a tehetetlen rendőröket is, és csak remélni tudom, hogy rövidesen megoldódik ez a probléma.
Az összes rendezvénybiztosításra így mentek a rendőrök az elmúlt 4-5 évben... Lehet több is....
Nemcsak a tüntetésekre hanem a delegációk miatti megnövelt rendőri jelenlétre és a focimeccsekre is.....
Ez évek óta így van és évek óta probléma. (de a mentősök is így vannak felrendelve pestre vidékről)

De hasonlóképp van kezelve a rendőrkapitányságok általános állapota.
A covid alatt voltam közös járőrben rendőrökkel akkor a kapitányságon nem működött a 2db Wc-ből az egyik.
Na az azóta se megy....

Aztán ezek az áldatlan állapotok legkevésbé sem a tüntetéseket szervezők/vagy jóváhagyók felelőssége...

• Tetszik
Reactions: Tumpek and phaidros

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 888
16 558
113
Az összes rendezvénybiztosításra így mentek a rendőrök az elmúlt 4-5 évben... Lehet több is....
Nemcsak a tüntetésekre hanem a delegációk miatti megnövelt rendőri jelenlétre és a focimeccsekre is.....
Ez évek óta így van és évek óta probléma. (de a mentősök is így vannak felrendelve pestre vidékről)

A covid alatt voltam közös járőrben rendőrökkel akkor a kapitányságon nem működött a 2db Wc-ből az egyik.
Na az azóta se megy....

Aztán ezek az áldatlan állapotok legkevésbé sem a tüntetéseket szervezők/vagy jóváhagyók felelőssége...
En holnaptol keszulok kozel 2 hetes 0-24 es ugyeletre csak az elso hetre 12 ezerert vettem magamnak olyan gyorsan fogyaszthato kajakat amit autoban vagy helyszinen tudok fogyasztani…kurvajo lenne ha erre kitalalnanak valamit.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 087
87 806
113
Azért ez nem a tüntetők hibája.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 777
35 459
113
Mostanában nézegettem lakókocsikat és lakóautókat. Azoknál fontos a megfelelő wc. Ha nincs, akkor lehetne a rendőröknek egy wc buszuk. Mint egy lakóautó, de csak wc van benne nagyrészt. Sokkal igényesebb lenne, mint egy toi toi és könnyen telepíthető.
Jogos.
Bennem felmerült, hogy a tüntetők hova járnak? Különös tekintettel a hídon?

• Tetszik
Reactions: Tumpek

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 612
10 969
113

Na az azóta se megy....

En holnaptol keszulok kozel 2 hetes 0-24 es ugyeletre csak az elso hetre 12 ezerert vettem magamnak olyan gyorsan fogyaszthato kajakat amit autoban vagy helyszinen tudok fogyasztani…kurvajo lenne ha erre kitalalnanak valamit.
Azért ez nem a tüntetők hibája.
Nyilván a mindennapos ellátásbeli problémák, szétrohadt laktanyák vagy kapitányságok egy egészen más történet.
Kizárólag az előre tervezhetetlen újfajta mozgó tüntetésekről beszéltem, ahol rendszerint nincsenek betartva sem a tér sem pedig az időbeli korlátok.

• Tetszik
Reactions: Kávé

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 087
87 806
113
Nyilván a mindennapos ellátásbeli problémák, szétrohadt laktanyák vagy kapitányságok egy egészen más történet.
Kizárólag az előre tervezhetetlen újfajta mozgó tüntetésekről beszéltem, ahol rendszerint nincsenek betartva sem a tér sem pedig az időbeli korlátok.
Egy olyan országnan, ahol miniszteri rendelettel lehet törvényt módosítani elkepzelhető, hogy a fent említett dolgok felett is szemet lehet hunyni.

Bár lehet, hogy én vagyok túl engedékeny!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 428
137 643
113
A tüntetés ideje tudtommal ismert volt jó előre. Itt csak annyi történt hogy kurvára szartak állományt ellátni újfent 24 órás ételcsomaggal mer minek..

ismétlem a több napos diplomáciai biztosításokkor sem kapnak semmit...

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 263
3 308
113
A tüntetés ideje tudtommal ismert volt jó előre. Itt csak annyi történt hogy kurvára szartak állományt ellátni újfent 24 órás ételcsomaggal mer minek..

Ez igazából bölcs előrelátás! Ha nincs wc jobb is ha nem esznek-isznak.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 858
9 246
113

Április 12. A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja.

"Magyarországot és a Fradit Mongóliaként azonosították, DAC-zászlót égettek a Slovan-drukkerek, akik egy "Szlovákia, a szlovákok és a Slovan szurkolóinak országa" feliratot is kifeszítettek a dunaszerdahelyiek elleni bajnokin."

• Szomorú
Reactions: arcas and phaidros

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 612
10 969
113

Mint fennebb írtam ( a több napos esemény biztosítása) ez elég hitvány dolog, de egy másik történet.
A tüntetés helye és kezdő időpontja az ami ismert volt, csak éppen picit fel lett fújva térben és időben.
Nem gondolom, hogy ezeken a vadtüntetéseken 24 órára kellene a rendfenntartóknak készülniük, hiszen ilyesmit a kúria elutasított.
De, ha nem is utasította volna el, meggyőződésem, hogy adott számú és beállítottságú embercsoport nem korlátozhat több tízezer, akár százezres létszámú lakosságot a szabad mozgásában és nem szórakozhat ezeknek szabadidejével vagy adott esetben munkaidejével. Úgy vélem, ha a derék tüntetők szabadon garázdálkodhatnak Bpesten akkor nagyon hamar elszabadulnak az indulatok és nem a tüntetők fognak jól járni.