Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 128
9 640
113
Én például teljesen koncepciótlan és prognosztizálatlan ösztönlény vagyok :(:)

Azt mondod, példul a svédasztal nem neked való? :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 572
18 976
113
Bár nem voltam most ebben érintett de azért megjegyezném, hogy szerintem van különbség a javító szándékú rávilágítás és a random (vitán, kontextuson kívül) előtúrt, "hehe hülye vagy" jellegű kommentek között.

Lehet igazad van. Ez az ukrán mocsárban példa nélküli?
  • Komplett, falkába verődött csapat próbálja a nem tetsző véleményt megfogalmazó fórumtársakat "bannoltatni"...., javaslatokat tesz, kérelmeket terjeszt elő a modik felé...
  • Minősítgetések (ukrofan, ukronázi, ukrobérenc, agyatlan, stb.) tűrése melllet, valahogy van ott egy közösség, akire hallgatni kell, mert.

Ne már.....

Az, hogy mely vélemény javító szándékú, és melyik nem, azt nem biztos, hogy nektek kell eldönteni. Az egy morális kérdés, nem érdemes normatív módon állást foglalni. Viszont a magatok által lefektetett moderációs korlátokhoz részrehajlás nélkül, objektíven kellene ragaszkodni. Ezt nem személyesen neked cimzem, inkább egyetemlegesen. Nyilván te is egy közösség részeként képviselsz valamint, ne sértődj meg a véleményemen.
Látványos, hogy ti sem értetek mindenben egyet. Talán nincs is ezzel gond, emberek vagytok. Örülök, ha van némi szabadsága az egyes modiknak, azt is tudom, hogy kurva nehéz objektívnek lenni, de ha fogalmazhatok így: nem egyformán sikerül a moderációs szabályoknak érvényt szerezni.
Ha érdekel mennyire látszik, pillants rá a bűnlajstromra. Mindha kétféle kalapács lenne, ugyanazon szabályok ellenőrzésére.

A szabályaitok ugyanis elég világosak. :)
Viszont azok alapján az ukrán topicnak nagyon kedves hangulatot kellene árasztani....
Mégsem az.....

Szeinted így van.
más szerint meg nem.
mivel a kérdéses account szinte összes tevékenysége csak ebben merült ki, így a "megítélése" szerintem jogos. a hozott intézkedés is. nem kitiltották, figyelmeztették, hogy változtasson.
innentől kezdve csak rajta múlik ezt meg tudja-e oldani

Szerinted.
Szerintem nem, hiszen mindannyian idézzük társaink véleményét. Ne kelljen már időkorláttal szembesülnünk.
Sőt! A média világában is elfofagadott a "kommentár nélkül", pusztán a tények, hírek, információ források közlése.
Jó ez így, akkor is, ha a kommunikáció mindig szándékolt. Az. Persze.
De senki nem hülye, felesleges elhallgatni a múltat.
Majd az olvasó eldönti, hogy mit kezd vele!
:)
Hadd alkosson már saját maga véleményt a korábbi "jóslatok", "ígéretek" alapján.
Gondold el mi lenne, ha a politikusok is időkorláthoz kötnék véleményük. :)
Gáz lenne, nem?
Talán hitelességüket veszélyeztetné, ha szembesitenék őket korábbi véleményükkel, kinyilatkoztatásaikkal?
Meglehet. De ez így jó.
Európában.
Akkor miért nem vállalható a korábbi vélemény? Miért probléma? Miért kellene hallgatni róla?
Na, ...
Gondolom érzed...

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 899
113
Lehet igazad van. Ez az ukrán mocsárban példa nélküli?
  • Komplett, falkába verődött csapat próbálja a nem tetsző véleményt megfogalmazó fórumtársakat "bannoltatni"...., javaslatokat tesz, kérelmeket terjeszt elő a modik felé...
  • Minősítgetések (ukrofan, ukronázi, ukrobérenc, agyatlan, stb.) tűrése melllet, valahogy van ott egy közösség, akire hallgatni kell, mert.

Ne már.....

Az, hogy mely vélemény javító szándékú, és melyik nem, azt nem biztos, hogy nektek kell eldönteni. Az egy morális kérdés, nem érdemes normatív módon állást foglalni. Viszont a magatok által lefektetett moderációs korlátokhoz részrehajlás nélkül, objektíven kellene ragaszkodni. Ezt nem személyesen neked cimzem, inkább egyetemlegesen. Nyilván te is egy közösség részeként képviselsz valamint, ne sértődj meg a véleményemen.
Látványos, hogy ti sem értetek mindenben egyet. Talán nincs is ezzel gond, emberek vagytok. Örülök, ha van némi szabadsága az egyes modiknak, azt is tudom, hogy kurva nehéz objektívnek lenni, de ha fogalmazhatok így: nem egyformán sikerül a moderációs szabályoknak érvényt szerezni.
Ha érdekel mennyire látszik, pillants rá a bűnlajstromra. Mindha kétféle kalapács lenne, ugyanazon szabályok ellenőrzésére.

A szabályaitok ugyanis elég világosak. :)
Viszont azok alapján az ukrán topicnak nagyon kedves hangulatot kellene árasztani....
Mégsem az.....

Szerinted.
Szerintem nem, hiszen mindannyian idézzük társaink véleményét. Ne kelljen már időkorláttal szembesülnünk.
Sőt! A média világában is elfofagadott a "kommentár nélkül", pusztán a tények, hírek, információ források közlése.
Jó ez így, akkor is, ha a kommunikáció mindig szándékolt. Az. Persze.
De senki nem hülye, felesleges elhallgatni a múltat.
Majd az olvasó eldönti, hogy mit kezd vele!
Hadd alkosson már saját maga véleményt a korábbi "jóslatok", "ígéretek" alapján.
Gondold el mi lenne, ha a politikusok is időkorláthoz kötnék véleményük. :)
Gáz lenne, nem?
Talán hitelességüket veszélyeztetné, ha szembesitenék őket korábbi véleményükkel, kinyilatkoztatásaikkal?
Meglehet. De ez így jó.
Európában.
Akkor miért nem vállalható a korábbi vélemény? Miért probléma? Miért kellene hallgatni róla?
Na, ...
Gondolom érzed...
erős a gyanúm, hogy nem sikerült teljesen felfogni azt, amit szerintem itt mindenki kifejezett az esettel kapcsolatosan
ha akar idézzen, de legyen neki VALÓS célja. az én meglátásom szerint EZ nála NEM VALÓSULT MEG :(
mindegy, én letiltottam már korábban, most pár megszólalásának olvasása után visszatért oda. szóval engem nem zavar kinek, és miket írogat :)

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 572
18 976
113
erős a gyanúm, hogy nem sikerült teljesen felfogni azt, amit szerintem itt mindenki kifejezett az esettel kapcsolatosan
ha akar idézzen, de legyen neki VALÓS célja. az én meglátásom szerint EZ nála NEM VALÓSULT MEG :(
mindegy, én letiltottam már korábban, most pár megszólalásának olvasása után visszatért oda. szóval engem nem zavar kinek, és miket írogat :)

Akkor meg ne akard befolyásolni a fórumra feltehető véleményeket. Én sem értek egyet mindenkivel, de mindenkit olvasok. Na jó, egyet én sem bírtam...
Szerintem mindenki írhat ide, tetsző/nem tetsző véleményt. Lehet vitatkozni, egyet érteni, nyilván meggyőzni nem biztos.
Az igazságot nem is nekünk kell eldönteni, azt majd az olvasók többsége megítélni.
Viszont a vélemény korlátozás nem helyes.
A magán jellegű (tiltás) persze nem gond, a te dolgod.
De itt a nyilvános vélemény korlátozása a probléma. Szerintem.
Azt gondolom, hogy, ha valaki nyilvánosan bármikor, bármit le ír, azt nem szabad elhallgatni. Ugyanis a nyilvánossággal az illető vállalja annak következményeit.
Igazából nem is értem, hogy lehet probléma.
Persze, mindenki tévedhet. Biztos, hogy én is írtam olyat, amit elő lehetne szedni.
Életemben több fogadást is vesztettem, mégsem merült fel bennem, hogy nem kellene szembesülni a következményekkel.
Fizettem.
De marad a tisztesség, ezért érzem, hogy morális probléma a korábbi vélemény idézésének tiltása.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: G__G and megazez

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 726
12 263
113
Akkor meg ne akard befolyásolni a fórumra feltehető véleményeket. Én sem értek egyet mindenkivel, de mindenkit olvasok. Na jó, egyet én sem bírtam...
Szerintem mindenki írhat ide, tetsző/nem tetsző véleményt. Lehet vitatkozni, egyet érteni, nyilván meggyőzni nem biztos.
Az igazságot nem is nekünk kell eldönteni, azt majd az olvasók többsége megítélni.
Azt gondolom, hogy, ha valaki nyilvánosan bármikor, bármit le ír, azt nem szabad elhallgatni. Ugyanis a nyilvánossággal az illető vállalja annak következményeit.
Persze, mindenki tévedhet. Biztos, hogy én is írtam olyat, amit elő lehetne szedni.
Életemben több fogadást is vesztettem, mégsem merült fel bennem, hogy nem kellene szembesülni a következményekkel.
Fizettem.
De marad a tisztesség, ezért érzem, hogy morális probléma a korábbi vélemény idézésének tiltása.
Azon élvezkedni (mert ő élvezi) hogy ki mit írt ami nem vált be , na ez elég gyarló jellemre vall. Olyan ovis szint ha érted mit akarok mondani. Semmi konstruktív nincs benne, ez vegytiszta kötözködés és a mások szándékos lejáratása.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
1 057
8 780
113
Fizettem.
Híreket, infókat, meg elemzéseket kellene hozni, ezekhez véleményt írni. Nem provokatív lufikat eregetni, meg hergelni a tettetett (vagy valós), értetlenséggel, amnéziával, stb. a fórumtársakat. (Speciel a te hozzászólásaiddal, tökéletesen fel lehetne programozni egy AI-t, hogy azonosítani tudja ezeket.)

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 572
18 976
113
Azon élvezkedni (mert ő élvezi) hogy ki mit írt ami nem vált be , na ez elég gyarló jellemre vall. Olyan ovis szint ha érted mit akarok mondani. Semmi konstruktív nincs benne, ez vegytiszta kötözködés és a mások szándékos lejáratása.

Hát jó, segítek:
PavolR kolléga kb. egy éve valami olyasmit írt, hogy az ukránok Bahmutot "lassan/mindjárt" bekerítik....

Nem így alakult, ezért néhány kolléga ezt többször felemlegette neki....
Oksa.

Tidod, akkor nem szolaltál fel sem TE, sem mások, ilyen morális "vegytiszta kötözködés és mások lejáratása miatt".....

Há' hogy a faszomba van ez?
Már bocs a franciámért....

Hát milyen "jellemre vall ez"?
;)

Így nem, nem érem mit akarsz írni.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 572
18 976
113
Híreket, infókat, meg elemzéseket kellene hozni, ezekhez véleményt írni. Nem provokatív lufikat eregetni, meg hergelni a tettetett (vagy valós), értetlenséggel, amnéziával, stb. a fórumtársakat. (Speciel a te hozzászólásaiddal, tökéletesen fel lehetne programozni egy AI-t, hogy azonosítani tudja ezeket.)

Éppen ez segít elkerülni az amnesztiát!
Az miért is baj?
Na.
Geci szar duma a múlt tagadása. Az összes bíróságon a múltban tett, vagy mondott, vállalt, viselt dolgaid alapján ítélnek el.

Azzal sehol nem védekezhetsz, hogy "régen mondtam, tettem, vállaltam..."

Gondolom érzed milyen über gáz a felremagyarázásod Magyarországon.
;)
Engedd el...

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 726
12 263
113
Hát jó, segítek:
PavolR kolléga kb. egy éve valami olyasmit írt, hogy az ukránok Bahmutot "lassan/mindjárt" bekerítik....

Nem így alakult, ezért néhány kolléga ezt többször felemlegette neki....
Oksa.

Tidod, akkor nem szolaltál fel sem TE, sem mások, ilyen morális "vegytiszta kötözködés és mások lejáratása miatt".....

Há' hogy a faszomba van ez?
Már bocs a franciámért....

Hát milyen "jellemre vall ez"?
;)

Így nem, nem érem mit akarsz írni.
Senki nem moralizal. Azt sem tudom miről beszélsz a Pálos sztoriddal , nem is érdekel. Ez sem túlzottan amúgy:)
Tudod mégha konstruktívan hozná fel, átbeszélendő témaként akkor miért is ne?

A probléma nem is az hogy néha néha beszélünk ezekről hanem hogy ő csak ezt csinálja és semmi mást.
Lehet valami perverz aki fogdossa magát közben?

• Tetszik
Reactions: fip7

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 572
18 976
113
Senki nem moralizal. Azt sem tudom miről beszélsz a Pálos sztoriddal , nem is érdekel. Ez sem túlzottan amúgy:)

A probléma nem is az hogy néha néha beszélünk ezekről hanem hogy ő csak ezt csinálja és semmi mást.

Marad a minősítgetés, ha nincs érv.
Figyu, ha ennyire nem is érdekel, akkor keresed vissza, ki fikázta, aztán írogassál neki.

Hogy ki, mit csinál a fórumon, azt meg nem te döntöd el.
Az idézet bejegyzések miatt őt kell bántani?
Miért is?
Mert valakinek nehezére esik szembenézni a valósággal?
Vagy van valami más indok a piszkálására?
;)

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 726
12 263
113
Marad a minősítgetés, ha nincs érv.
Figyu, ha ennyire nem is érdekel, akkor keresed vissza, ki fikázta, aztán írogassál neki.

Hogy ki, mit csinál a fórumon, azt meg nem te döntöd el.
Az idézet bejegyzések miatt őt kell bántani?
Miért is?
Mert valakinek nehezére esik szembenézni a valósággal?
Vagy van valami más indok a piszkálására?
;)
Rendben , meggyõztél , túl jó érveket hozol fel, egyszerűen megsemmisítesz ,nem tudok mit mondani;)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 403
26 387
113
@aquarell
Ilyen közelharcra nem alkalmas, mert nincs meg a mozgástered. Ásó esetleg segitett volna távolságban tartani az ellenfelet?
Ilyen lesz a 3.VH.

Már hogy ne lenne meg, a karddal távolabb tudod tartani. Esélye sincs szúrás közelbe kerülnie egy késsel.
Feltéve persze, hogy tudod forgatni a kardot.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 899
113

amit csinált az úgy hívják topicrombolás
másokat ezért hetekre/hónapokra/végleg tiltottak
ő kapott 1! db figyelmeztetést ...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 813
61 363
113
@aquarell
Ilyen közelharcra nem alkalmas, mert nincs meg a mozgástered. Ásó esetleg segitett volna távolságban tartani az ellenfelet?
Ilyen lesz a 3.VH.

Már hogy ne lenne meg, a karddal távolabb tudod tartani. Esélye sincs szúrás közelbe kerülnie egy késsel.
Feltéve persze, hogy tudod forgatni a kardot.
De itt már dulakodtak.Késsel birkózva.
Add fel miau....