https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/2015/06/11/miert_nincs_keveros_csaptelep_nagy-britanniabanNa de a külön hideg- és melegvizes csap mögött mi az értelem?![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/2015/06/11/miert_nincs_keveros_csaptelep_nagy-britanniabanNa de a külön hideg- és melegvizes csap mögött mi az értelem?![]()
NATO...
Nekem ezekről a pénzekről mindig Maebel jut eszembe a Csengetett milordból.Mai fejjel hülyeségnek tűnik, de praktikus okai vannak ennek, 12-vel könnyű volt számolni, osztani, mielőtt bármiféle általános, formalizált matematika oktatás (úgy XIX század vége), pláne számológépek lettek volna. Századelőn is ott tartott a világ, hogy a legtöbb embernek 6 elemi aztán csókolom. Amíg beléd nem verték az 1x1-et az alsóban, te sem tudtál összeadni mondjuk 243-at 329-el, max. ha kereskedő voltál például. Így lebontották kezelhető számnagyságokra, 12-ig viszont egy kezén mindenki el tudsz számolni (4x3 ujperced van, a hüvelykujjaddal meg mutatod, hol tartasz), és ezeket a számokat szépen tudod felezni, harmadolni, negyedelni stb.
Egy font olyan kurva nagy pénz volt sokáig hogy kb. senki sem látott olyat egyben a hétköznapi életben. Úgy viszont valahogy felfoghatóvá vált, hogy egy font az 240 penny, az meg annyi, hogy a mindkét kezed ujjpercein elszámolsz egyszer, aztán ezt megismétled annyiszor, ahány ujjad van. Na, annyi pennyt kell adni egy fontért.
Tizes számrendszernek azóta van értelme, amióta az emberek tudnak absztrakt módon számolni.
Mi van? Azok azt gyűjtik? :OEzt én is kérdeztem angoloktól, azt mondták amúgy nem jellemző, csak a régi házakban ahol még nagyon szar, régi vízcsövek vannak, nem bírnák el egyébként vagy valami.
Én spec a mediterrán/meleg éghajlatú országokban jellemző szarosvécépapír gyűjtéstől vagyok mindig kiakadva. Ott is állítólag valami ilyesmi az ok, túl kicsi a csatornacső átmérő.
Jó de azért ez nem egy akkora tragédia mint amekkorát a cikkíró csinál belőle. A 80-as években sem volt ebből probléma itthon, akkor még nem is hallott senki keverős csaptelepről.
Jó de azért ez nem egy akkora tragédia mint amekkorát a cikkíró csinál belőle. A 80-as években sem volt ebből probléma itthon, akkor még nem is hallott senki keverős csaptelepről.
Na de a külön hideg- és melegvizes csap mögött mi az értelem?![]()
Na így már mindjárt más. Azért nem értettem az előzőnél hogy mit varialnak a szennyezett vízzel mikor ugyanabból a csapból folyik ki. Akkor ezeknek nem is lehet inni a csapból?A fenti link becsapós azzal a 2 képpel, merthogy a lenti oldalon bemutatott a standard megoldás náluk, ami azért lássuk be elég önszivatás kategória
https://hungliaonline.com/ez-is-csak-anglia-lehet-azok-a-csapok/
Vagy ilyenre gondoltál? Amúgy persze gondolom volt idehaza is ilyen megoldás egykoron.
Simán lehet inni a csapból. Sőt sokkal jobb a víz mint mondjuk Somogyban!Na így már mindjárt más. Azért nem értettem az előzőnél hogy mit varialnak a szennyezett vízzel mikor ugyanabból a csapból folyik ki. Akkor ezeknek nem is lehet inni a csapból?
(Persze a hideg meleg vizes csap tényleg szar, de ma már csak régi pubokban, és szállókban van többségében.)
Ok, inni lehet, de mit kapsz el vele? Mert azt szajkózzák hogy a hideg vizes a trutymós, a meleg vizes meg hát ugye meleg vizes, de abból is igyon aki akar. Lehet ezért járnak ott inni a kocsmába a népek?Simán lehet inni a csapból. Sőt sokkal jobb a víz mint mondjuk Somogyban!![]()
Mitől lenne trutymós a hidegvíz?Ok, inni lehet, de mit kapsz el vele? Mert azt szajkózzák hogy a hideg vizes a trutymós, a meleg vizes meg hát ugye meleg vizes, de abból is igyon aki akar. Lehet ezért járnak ott inni a kocsmába a népek?
Ezt írták fentebb 2 linkben is. Valami tartályból jön a padlásról ami már a háború előtt is megvolt, és néha beledöglik egy két állat, meg iszapos, rozsdás valami. Én nem tudom, nem ott élek, meg furcsa szokásaik vannak az is igaz, a kajájuk is xar, szóval a gyomruk mindent bevesz, szóval valamennyire még hihető is ha nem is teljesen.Mitől lenne trutymós a hidegvíz?
6 éve minden este megiszok egy pint hidegbizet, de még nem kaptam el semmit.
Az igaz, hogy kemény nagyon a víz, de ivásra kiválóan aljalmas.
Nem vízkövesedsz amúgy? Mint a bojlerek. Én kb egy üveg bort iszok meg este, de még nem kaptam el semmit.Mitől lenne trutymós a hidegvíz?
6 éve minden este megiszok egy pint hidegbizet, de még nem kaptam el semmit.
Az igaz, hogy kemény nagyon a víz, de ivásra kiválóan aljalmas.
Köztudott, hogy az alkohol vizet von el a szervezettől. Szóval ha az ember bever 4-5 Guinnesst lefekvés előtt egy kis whiskyvel és megiszik rá egy pint vizet akkor nem leszel másnapos!Nem vízkövesedsz amúgy? Mint a bojlerek. Én kb egy üveg bort iszok meg este, de még nem kaptam el semmit.![]()
Az én házam 1973ban épült, szóval nincs ilyen gond.Ezt írták fentebb 2 linkben is. Valami tartályból jön a padlásról ami már a háború előtt is megvolt, és néha beledöglik egy két állat, meg iszapos, rozsdás valami. Én nem tudom, nem ott élek, meg furcsa szokásaik vannak az is igaz, a kajájuk is xar, szóval a gyomruk mindent bevesz, szóval valamennyire még hihető is ha nem is teljesen.
Jah hogy így fertőtlenítik ott a vizet.Köztudott, hogy az alkohol vizet von el a szervezettől. Szóval ha az ember bever 4-5 Guinnesst lefekvés előtt egy kis whiskyvel és megiszik rá egy pint vizet akkor nem leszel másnapos!![]()
Direkt vannak erre szakosodott intézmények is! Talán úgy ismerheted, hogy pub!Jah hogy így fertőtlenítik ott a vizet.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..